Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Keemiavõhiku küsimus soojusjuhtpasta kohta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Keemiavõhiku küsimus soojusjuhtpasta kohta

    Paha aimamata ostsin (s.t. tellisin) O-poest vase baasil tehtud soojusjuhtpasta, ja kui selle kätte sain, nägin pakendil märkust "ei sobi alumiiniumradiaatoritega". Aga mul just alumiiniumradiaator on.

    Keemiast ma hirmus palju ei jaga ja seepärast küsin: kas kellelgi on teadmist, mida kurja selline pasta alumiiniumiga teha võib?
    Kuivalt ju alumiinium ja vask omavahel ei reageeri, ja hirmsat pingelangu radiaatori ning sellele kinnitatava, ütleme, pingestabilisaatori, vahel ka ei teki, nii et elektrolüüs on minu arust vähe tõenäoline.

    Kuid ootan targemate teadmisi. Aitäh!


    #2
    Aga Sul on ju pasta, mis tähendab seda et seal on miski keemia. Ja ilmselt selle keemia koostis on selline mis Al-ga mingil määral või mingil moel reageerib kuid Cu-ga mitte. Metallide pingereas on Al ja Cu teine teisel pool elementi H, mis tähendab seda et need 2 on reageerimisvõimelt tubli törts erinevad. Kui Cu ei reageeri nõrga happega siis Al kipub ka nõrga happega reageerima. Seega variant 1 - ju siis see pasta on nõrgalt happelise pH-ga. Või siis variant 2 - selle pasta koostises on mingi sellise metalli sool mis on Al-st vähemaktiivne ja sel puhul toimuvas reaktsioonis tõrjub Al soolast selle metalli välja, moodustades ise uue soola ja keerates pinna "pisut pekki". Cu-ga seda reaktsiooni Cu kõvasti väiksema aktiivsuse tõttu ei toimu ja kõik on tema puhul koššer ...

    Comment

    Working...
    X