Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Weller ajalugu, T12 jootejaamad tulevik (või siis olevik)?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Weller ajalugu, T12 jootejaamad tulevik (või siis olevik)?

    Mõtlen kas mul jälle selline vasikavaimustus peal aga jälle see hiina! T12 jootejaamad ja otsikud minu hinnangul on kas mitte just revolutsiooniline edasiminek aga korralik edasiminek võrreldes klassikalise jootejaamaga.
    Ülikiire temperatuuri saavutamine, tark elektroonika, väga odav hind, uskumatult palju erinevaid otsikuid, ülilihtne ja kiire otsikute vahetamine(otsik sisaldab ka küttekeha). Ainus küsimus mis tekib kes neid T12 otsikuid kauem on kasutanud- kui kaua need vastu peavad enne kui ots hakkab järgi andma ja ära põleb? Kellel kogemusi paluks jagada.

    #2
    Ise kasutan juba mitu-mitu aastat KSGER T12 jootejaama ja väga rahul..loetud sekunditega sisselülimisel töötemperatuur saavutatud..erinevatele otsikutele oma töötemperatuuri salvestamine jaama mällu + igast muid seadeid ja asju jaama menüüs...kasutan jaama igapäevaselt ja pidevalt ja poleveel ühtki otsikut maha kandnud ega tuksi suutnud keerata, seega on asi ka vastupidav olnud siiani...Welleri kolbi ma ei mäletagi millal ma viimati kasutasin...

    Comment


      #3
      Mul on paar T12 otsiku otsad andnud, aga hind on madal ja lubab varuks neid osta küll.
      Läksin T12 => C245 peale, ei ütleks, et suur muutus oleks jamedamate otsikutega, küll erinevus just nn "nõel" otsikutega. Seal, kus T12 jäi veidi hätta saab C245 kenasti hakkama.
      Hobielektroonik. Parandan katki läinud elektroonikat.
      Huvid: mikrokontrollerid, CNC, DIY, 3d printer: Prusa i3.

      Comment


        #4
        Kui siin otsikutest jutuks läks, siis on ka kogemust. Pole igapäevane kolvitaja, seega nõudmised väiksemad. Olin pikalt hädas, et odavate otsikutega ronis tina üles jämedama poole ja segas korralikku tinaandmist. Tegin igasugu trikke hapete,aluste ja elektolüüsiga, et teha jämedam osa mittenakkuvaks. Kisa palju, villa vähe. Leidsin Soomest otsad:
        https://uraltone.com/tyokalut/juotos...standardi.html ja sain ka sobiva kolvi. Proffidele oli ka veel suurem valik:https://uraltone.com/tyokalut/juotos...nger-life.html. Praegu tundub küll, et otsad on otsas ja kolvis pole kah enam pilti. Eks profid teavad paremini, mina olen rahul. Kena algavat aprillikuud!

        Comment


          #5
          Welleril juba mõnda aega sama põhimõttega süsteem olemas:
          The new RT Active soldering tip range from Weller makes no compromise in precision performance and power on one intelligent WX platform. Find your perfect RT Pico, RT Micro or RT Ultra tips in Genuine Weller Quality via tip finder.

          Mugav ja täpne kuid kodunokitsejale ilmselt investeeringut raske endale maha müüa.

          Comment


            #6
            T36 ja selle eri isendid on päris head, welleri WT vms analoog, weller oli tegija 15a tagasi, WT kuumenes sekunditega aga hobitajale kättesaamatu uuena.
            T36 kolb on pm sama, mugav käes, 120W versiooniga teeb pm kõik ära mida kodus võiks ette kujutada.
            Otsad peavad neil hästi vastu, JBC tehnika.
            Tegelikult pm tänapäevasemad suvalised hiina kolbide otsikud peavad õige kasutuse juures ka igaviku vastu. Pole omal õnnestunud viimase 10a jooksul ühtki ära põletada. Samas suurte asjade jaoks soetatud suvaline ehituspoe kolvi ots põles läbi tunni ajaga. Üle kuumutamine on ilmselgelt põhjus. Kate on teine tähtis detail aga kui kuumust liiga palju siis saab sõltumata kattest selle pekki keerata. Jootejaamadel isegi kõige odavamatel puudub lihtne võimalus temperatuuri niivõrd kõrgele ajada, et kate otsikult ära põletada.
            Näiteks seda sai üksvahe kasutatud iseseisvalt, ilma tehase jaamata, oli laia otsa vaja ja kütsin seda kolbi maksimumvõimsusel pinge umbes 26V ja otsik on endiselt ilus.
            1PCS Soldering Iron 5-Pin Handle For AT936b AT907 AT8586 ATTEN Soldering Station. 5-hole electric iron handle, heat quickly, high temperature, durable, anti-knock. Otherwise deal is final. All products are quality checked.

            iseasi, et see kolb pole käes nii mugav ja pehmem kummirõngas kipub käepidemelt maha nihkuma kui pikemalt nikerdad. T12 kolb on natuke mugavam aga pm sama asi, võimsam.
            -superradical-

            Comment

            Working...
            X