Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Google brauseri lisa?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Opera on hetkel üks turvalisemaid ja privaatsemaid üldse. Aga Operat on tegelikuses hästi palju variante (variandid võivad olla nähtavad erinevate arendajate ja kollektsiooni lehtedel).
    Turvaline versioon on jällegi, millega Gugla teenused keelduvad koostööst (see on neil põhimõtte küsimus, näidata ainult reklaami ja koguda sinu kohta andmeid) ja samuti on probleem mõne tasuta meiliteenust pakkuva serveriga (tuleb nutune teade ekraanile, et ainuke viis sinult teenida on näidata reklaame ja palub bloki-süsteemi välja lülitada).
    Kõik muu töötab nagu vanasti (probleemivabalt).
    Ehk tegelikult ongi nii, et iga asi omaks otstarbeks. Möödas need ajad, kus ühe asjaga sai kõike teha.

    W10 ehk töötabki, kui sul enesel mitte midagi ei ole.
    Aga kui sul on faild mida W10 vaikerakendused ei ava jne; ehk meedia, PDF, office, brauserid, rakendustarkvara.. on kõik muu tarkvara ja W10 on vaja lihtsalt et neid käima lasta.. siis on kõik hoopis teisiti. Nad ei saa aru põhitõest, et väksem on parem, kiirem, turvalisem ja läbipaistvam ja müüvad sulle vigase tarkvara, mida nad ka ei tunnista ja millele on vaja hädasti turvauuendusi, mis omakorda rikub süsteemi ja millele on vaja hädasti vajalikke uuendusi.. jne.

    Guglaga on eriti trastiline. Nad on aastaid teinud lobitööd, ostnud teisi ära, integreerinud ennast kõikidesse seadmetesse erineval moel, pannud endast sõltuvaks võimalikult palju; kasutavad "Termika" tsenaariumi ehedal kujul.
    Ja nüüd, viimastel aegadel on vististi jõutud etapini, kus hakatakse proovima kõike teha tasuliseks. Billion dollar projekt.

    Ühes Tahvlis on mul keelatud Gugla uuendamine ja peatatud teenused jne; ühesõnaga sellised teenused on kõik peatatud (kaasa arvatud androidi uuendamine), aga Gugla teenused uuendavad end ikkagi, märkamatult, olenemata kõigest. Tean täpset vahet näiteks lisamenüüdel, kus vanal versioonil ei ole osasi valikuid ja vaid uuematel on jne.

    Seis on ikka üsna mage küll.
    viimati muutis kasutaja erku; 06 06 2021, 23:16.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

    Comment


      #17
      Ja üldsegi tuli selline uudis, muidugi see pole uudis, ammu teada, et seda tehakse, aga mastaabid suurenevad
      https://www.wired.co.uk/article/goog...e-browser-data

      Peaks ka loobuma vist.
      Kunagi olin paadunud Tulirebase fänn, aga arvuti oli nõrk, rebane aeglane ja siis sai otsitud lahendust. Chrome tundus kohutav, aga oli kiirem.
      Nüüd Chromeiga nii harjunud, et raske loobuda.
      Hea lihtne. Logid Googlesse sisse ja kõik sätted uues arvutis hetkega.
      Ülimugav.
      Vanasti pidi paberile kirjutama kõik jne..
      viimati muutis kasutaja Elektrik; 10 06 2021, 10:44.

      Comment


        #18
        Proovin ise ka selle peale minna
        https://www.wired.com/story/vivaldi-4-2021/

        Või siis Firefox

        Comment


          #19
          Vivaldi kõlbab kasutada küll. Ise vahepeal kasutasin päris pikalt, hetkel kui vaja ID-kaardiga tegutseda, senini pole selles osas tõrkeid olnud. Sarnane vana Operaga. Brawe Web Browser ka tunnistab ID-kaarti, lisaks on sellele ka reklaamiblokeerija juba sisse ehitatud.

          Comment


            #20
            Chrome-ga kannatab kasutada ainult Google teenuseid, gmail, youtube jne. Muu jaoks Firefox. Telefonis/tahvlis kasutan Brave kuna blokib reklaame erinevalt teistest. Kindlasti tuleks kasutada lisavidianid uBlock Origin, Privacy Badger, Ghostery, edasijõudnumad kasutavad Greasemonkey-t. See reklaamindus ja jälitustegevus on läinud juba metsikuks. Kindlasti ei tohiks (võimalusel) netis/teenustes kasutada enda päris nime ega muud jama nt lõustaraamatut. Kahjuks inimesed ei saa sellest aru ja muud pole nõus kasutama. Põhimõtteliselt ulmeline "skynet" on saamas reaalsuseks, tegelt vist isegi juba on, vaadates Amazoni seadmete raadiosidel põhinevat omavahelist suhtlust. Hoidke eemale nendest!

            Comment


              #21
              Ah, tegelikult ammu teatakse kõike.
              Vahest ka imestan, nagu Google loeks mõtteid.

              plaanis osta auto või muu vidin, pole nagu netist otsinudki õieti midagi sellekohast, aga pakub täpselt vastavaid asju mulle.
              Ulme lihtsalt.

              Kuidas nad teavad kõike.
              Seal juba neil tehisintellekt ma arvan töös. Nii arenenud need reklaamid jms, kasutajale sobiv / soovitud sisu pakkumine.

              Comment


                #22
                Samas kui on mingi asja vastu kindel huvi siis ei paku google midagi. Otsid pic prosesid ja ei reklaami ta midagi, reklaam hõlmab alati sellised tooteid mida vaatad et võiks osta aga pole kindel. Seega on juba ajusse kiip pantud ja ta teab mida on vaja reklaamida...

                Comment

                Working...
                X