Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

3A 3x15mm sulavkaitse

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: 3A 3x15mm sulavkaitse

    Esmalt postitatud vaiko poolt Vaata postitust
    Minu valduses oleval kolmel ВП1-1В toote-etiketil on numbrid 0,021265 (3A), 0,022813 (5A) ja 0,019377 (0,25A) ja need on trükitud(!) ja trükiarv kõigil 10 000. Aastad `89-`90 ja rombid kenasti peal nii kaitsmetel kui paberitel. Jääb vägisi mulje, et tegu n.ö. laest võetud numbritega :-)
    Ma vaatasin oma pakendeid ja andmelehti – ühelgi pole nii mitmekohalisi Ag andmeid. Ilmselt on need pärit ajast, kui paljud tollased suured tehased sulgesid uksi ja tekkisid kooperatiivid. See toimus 80-date lõpus ja 90-date alguses. Mustalt turult polnud mõtet juppe osta, kuna pooled mehed müüsid prügikastikraami.

    Isegi kaubanduses oli detailidega probleeme. Näiteks ostsin Moskvas kauplusest KT848A transse, mida vajasin kommutaatorite remondiks. Esimesest ostetud partiist ei kõlvanud mõõtes 10% ja järgmisest 90%. Siis ostsin suure partii Piiterist. Kodus üle mõõtes selgus, et tegemist oli hoopis KT840A transsidega, mis olid võltsitud markeeringuga. Lisaks ei olnud viimased ka darlingtonid nagu KT848A. Firma oli vähemalt aus ja võttis kõik tagasi. Õnneks pakuti asenduseks korralikke militaarseid. Paljud kooperatiivid müüsid militaarsete komponentide ülejääke. Hinnad olid muidugi soolased.

    Eespool olnud venekeelne väiksem tekst ajas mind naerma – tüüpiline müügireklaam, alatult tehes konkurente maha. Ilmselt üks paljudest kooperatiividest. Umbes nagu klassikokkutuleku anekdoodis, kus mehed pidid tooma pudeli viina kokteili segamiseks ja naised söödava. Kõik mehed mõtlesid, et võtan viina asemel hoopis pudeli vett ja keegi ei märka seda kokteili segamisel. Tulemuseks oli morss … Nii ka need Ag mittesisaldavad kaitsmed ja nende "laborikatsed".

    Vaatasin karule kõhtu – militaarsetel on hõbetraat ja uutel vask.
    Militaarsetel oli kõigi nominaalide puhul kiire ja ülikiire variant. Uutel on osadel nominaalidel nii ja teistel naa. Uued, laiatarbe on 1986.a. standardiga samad kui lääne omad. Mõõtsin takistusi – lääne sama vooluga oli takistus suurem. Militaarsetel ei märganud takistuse kõikumisi sama nominaali piires.
    viimati muutis kasutaja Svago; 03 m 2020, 17:02.

    Comment

    Working...
    X