Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Jahutusseade seinale

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Jahutusseade seinale

    Tea kas sarnase tööpõhimõttega seinale kinnitatavaid jahutusseadmeid ka olemas on? Nagu aru saan, siis väljast võtab õhku ja puhub ka välja sooja õhu, osadel on piltidelt näha, et justkui ainult puhub välja(üks voolik), sel juhul võtaks ruumist endast seda õhku ja puhuks sooja õhu välja ning ruumi peaks kusagilt õhku juurde tõmbama sel juhul? Igatahes jah välja maja seina külge seda kobakat ei lubata ilmselgelt panna, rõve näeb välja ka. Maja külge mingi pisike õhuava viisaka kattega ei tekitaks vast kellelgi kisa. See põrandale käiv kast oleks ka jama variant, kõige parem oleks tuppa üles lae lähedale seinale see kinnitada ja olemas. Kogu majandus peaks siis sealsamas seinal olevas seadmes endas sees olema. On kellegil kogemusi äkki, et kuidas jahutab ja lärmi teeb. põhimõtteliselt peaks suutma ainult 10 ruutmeetrist tuba jahutada, mitte tervet korterit.
    otsija

    #2
    Vs: Jahutusseade seinale.

    Kust sul selline kindlus et antud aparaat ühte toru pidi võtab õhku ja test pidi puhub välja?
    Lärmavad nad kõik kõvasti, sellised kus on eraldi siseosa ja välisosa on normaalselt vaiksed.
    viimati muutis kasutaja moi; 23 m 2020, 21:18.

    Comment


      #3
      Vs: Jahutusseade seinale.

      Ei olegi kindlust, ent loogiline tundub. Kaks jämedat toru viitab justkui, vedeliku saab ka väljapuhutavaga ühist teed pidi välja suunata?
      otsija

      Comment


        #4
        Vs: Jahutusseade seinale.

        Eks neid olemas ikka on, guugelda veidikene.



        Aga seal on säherdune probleem, et kui oled hinna teada saanud, võib ostuisu ära kaduda.

        Comment


          #5
          Vs: Jahutusseade seinale.

          Oli meil sarnane kunagi ajutise asendusena kuni põhi konditsioneer korda sai.
          Too kogus kondensvee alumises osas olevasse mahutisse. Kuigi meil oli suhteliselt kuiv õhk, kogus see seade vähemalt ämbri või rohkem vett ööpäevas.
          Kui unustasid tühjendada oli häda käes.
          Lisaks kippus veel jäätuma. Ju ei olnud üldse mõeldud pidevaks tööks.

          Soovitan olla sellise asjaga ettevaatlik. Ei soovita.

          Toivo

          Comment


            #6
            Vs: Jahutusseade seinale.

            Sa räägid nüüd mobiilsest jahutajast ehk sellest, mis keset tuba käib, voolikuots aknast väljas? Sest seal küll jah tõmmatakse pidevalt tuppa väljast sooja ja niisket õhku, vesi jääbki ämbrisse jooksma. Kui väljast õhk tuppa ei pääse (seadmel, nagu teemaalgataja otsib), siis on üle mõistuse palju kondentsvett vaid esimesel päeval. Ja kas see statsionaarne üldse vett kogub, mitte ei aurusta ja saada õue?

            Comment


              #7
              Vs: Jahutusseade seinale.

              Et mingi 1500 euri ligi maksab selline kompaktne jahuti siis enamvähem jah? Kuidas selliste asjade töökindlusega üldse lood on, ostan korra ära ja aastateks/aastakümneteks muretu, täida ainult aegajalt ehk või on siiski suhteliselt kuluvad? Suvel palavaga ainult kasutaks, kahepoolne kütmisvõimalusega ei pea olema, või kui oleks siis ei kasutaks nagunii kütteks.
              otsija

              Comment


                #8
                Vs: Jahutusseade seinale.

                Sellise hinna korral arvaks, et kasutajaid ülearu palju vast ei ole, seega töökindluse kommentaare (eriti aastakümnete koha pealt) sa suure tõenäosusega jäädki ootama. Kasutusel ehk vaid kohas, kus pole rõdu ja välisseinale midagi paigaldada ei lubata.
                Aga mida sa seal aegajalt täita soovid? Kinnine süsteem, suvaline torujüri pole torusid ühendamas käinud, seega lekkida justkui ei tohiks. Mina küll julgeks osta kui tõesti hädasti vaja ja raha peale vihane oleks.

                Comment


                  #9
                  Vs: Jahutusseade seinale.

                  See jahutusaine ikka ajapikku ära kaob nagu autodeski kipub juhtuma ja siis vahest ikka vaja täita uuesti? Siin kortermaja jah paar aastat vana ja tõenäoliselt ei lubata kuskile seinale seda kobakat toppida. Rõdule ka ei tahaks panna, siis seal jälle ees see kast ja magamistoa seinale toasisene osa oleks palju keerulisem ja läbi mitme toa lõhkumist nõudev tegevus.
                  otsija

                  Comment


                    #10
                    Vs: Jahutusseade seinale.

                    Autodes on minumeelest enamasti nn. poolhermeetiline kompressor (mida õhksoojuspumbas või konditsioneeris üldjuhul pole). Ehk siis kompressorist tuleb välja võll, mille ümber on tihend, sealt vahelt võibki veidikene lekkima hakata. Pealegi on autos piisavalt suur vibratsioon ja korrosioon, mõni torukene või ühenduskoht ehk selle tõttu veidikene kannatada saab. Kui aga võtta võrdluseks täishermeetiline statsionaarne süsteem, näiteks tavaline külmik, siis ei leki need tavaliselt eriti midagi. Või on minul lihtsalt vedanud, kõik on aastakümneid lekkevabalt töötanud.

                    Comment

                    Working...
                    X