Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kvarts 38 kHz

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kvarts 38 kHz

    Kust saada kvartsi sagedusega 38 kHz-i ja mis see maksab? (FM stereo saatjale). Tevalo otsing ei anna tulemust.

    #2
    Oled kindel, et just 38 kHz? Natuke madal sagedus kvartsi jaoks! Äkki on MHz?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      Kella kvartsid on 32,768 kHz...äkki sobiks sääne?

      Comment


        #4
        see on stereomodulaatori kvarts ja täpsus oluline. Digikey.com täiesti olemas. kuid vöid proovida ka mönd körgema sagedusega kvartsi jagada vajalikuni , näit 9,500MHz kvarts jagada 250 ga.

        Comment


          #5
          see on stereomodulaatori kvarts ja täpsus oluline. Digikey.com täiesti olemas. kuid vöid proovida ka mönd körgema sagedusega kvartsi jagada vajalikuni , näit 9,500MHz kvarts jagada 250 ga.
          Stereomodulaatori kvarts jah. Seda Digikey.com-i kätte ei saanud, võimalik, et jälle mingi Eesti Telefoni kamm. Aga kas Tevalo või Serigo kaudu annaks tellida ja mis see ikkagi maksma võiks minna?

          Comment


            #6
            Oleks ka huvitatud sellest kvartsist. mul ka vaja 57khz ja ka 19khz. Kust seda 9,5 mhz saab. Tevalos pole sobivaid kvartse leidnud, mis jagamisel annaks 19khz.

            Comment


              #7
              NE555-ga saab suvalisi sagedusi genereerida ja maksab teine alla 10 eegu. Näiteks siin on keegi seda sarnaseks otstarbeks kasutanud: http://home.intekom.com/jean/fm_stereo.htm

              Comment


                #8
                m6istlik oleks teha seda miski sagedus syntesaatoriga . ise omal ajal sai tehtud ja siiani t88tab, kuigi minu stereokoodri skeemis on oli kvarts 532KHz mida tuleb jagada 14'ga et saada 38Khz. kui tahad korraliku stereokoodrit sis oleks m6istlik kvartsiga ehitada (yksk6ik kas jagatud kujul v6i jagamata, aga sagedus t2psus oleks soovitav 1Hz) see 555'ga skeem seda vaevalt suudab

                RDS'i ehitajatele nii palju, et selleks oleks ennem vaja natuke teadmisi koguda ja ka yks korralik stereokooder kokku panna.
                hrrp://www.dialab.ee

                Comment


                  #9
                  Tegin ühe stereokoodri valmis, aga sageduse täpsus andis soovida. Kuna kvartsi polnud, siis tegin lihtsalt k155la3 72 khz geneka.
                  Stereokoodriga sai veel kuidagi nii, et 0.5-0.8khz sinna siia, aga RDS-l peab suht täpne olema see sagedus. Kas Pic kiviga ei annaks RDS jaoks sagedust genereerida? Ma vaatan, et vastavat kvartsi on raske normaalse hinnaga kätte saada. Muidugi võiks ju kamba peale tellida. Mul endalgi oleks 2 tükki vaja. Võib-olla läheb veel kellelgi vaja? 4.332 mhz oli kusagil tellitav. Vist www.comtec-crystals.com.

                  Comment


                    #10
                    mul on neid paar tk'i ja kui sa 2sti kysid, sis m6ni autoraadio remondi vana sulle m6ne surnud asja pialt annab v6i sis kuskil service's kysid, need kes juppe ka myyvad, sest muuskiakeskustes on ka ju rds ja sama kvarts :
                    hrrp://www.dialab.ee

                    Comment

                    Working...
                    X