Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Jootepasta?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Jootepasta?

    Tekkis küsimus, et mida tänapäeval kasutatakse joodetavate pindade puhastamiseks? Ise olen viimased paar aastat kasutanud miskset jootevedelikku, aga see on nüüd otsakorral ja mõtlesin, et mida poest küsima minna. Kunagi ammu oli olemas selline kollane pasta tuubis, kas seda ka veel saada on? Vedelik on sellepärast jama, et tülikas on teda purgist kätte saada, peab juhtme sisse pistma või siis kruvika otsaga tilkhaaval urgitsema, kruvika otsad rikub ka ära, lähvad rooste. Ja ümber kipub ka minema :P Et siis eelistaks tahkemat kraami.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

    #2
    Jootevedelikud ja pastad on kahtlased, eriti kui trükkplaate tinutad. Happeline värk söövitab rajad eeskujulikult ära. Eriti vastik oli see vedelik, millel oli kirjas et ta sobib eriti hästi elektroonika jaoks !!! Flora vist tootis kunagi.
    Igal juhul tuleb plaat hoolega puhtaks küürida.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      aga mida sooivtad siis? mul siiamaani seesama flora vedelik oligi, see lause on meelde jäänud, et sobib elektroonika jaoks.
      Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

      Comment


        #4
        Oleneb, mida tahad joota. Tavalise määrdumusega juhtmete ja trükiradade jaoks piisab kampoliga tinast. Mõnikord on tulnud pinda veidi liivapaberiga puhastada.
        Piirituses lahustatud kampol on samuti hea asi, sellega saad ntx. trükiplaadile oksüdeerimise vastase kihi peale.
        Toosama vedelik, kui teda veel toodetaks, käiks ka aga plaat või muu joodetav asi tuleb pärast tinutamist puhtaks pesta.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #5
          Parim on ikkagi puhas kampol või tema 25% piirituslahus. Kampoli piirituslahus poes täiesti olemas JOOTEVEDELIKu nime all.
          Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

          Comment


            #6
            sõltub sellest,mida teed. pindliidestööde jaoks olemas head jootepastad ja joodised , kuid nad on päris kallid ( mõnisada eeki) .üks koht kus selliseid saab on firma nimega Elmatik. läbi-augu tööde jaoks sobivad odavamad, näit.vene päritolu jootevahendid.
            kindlasti ära kasuta seda orto vedelikku- juba mõne tunniga hakkavad vase ioonid mööda plaati laiali "ujuma",
            tulemuseks on pcb, mille rajad igatpidi sadades kilo-oomides lekivad. endal kogemus,kus see jootevedelik imbus tekstoliidi kihtide vahele, monteeritult tegi elektroonika kõike muud mis vaja. ehk saab seda kasutada metalliseeritud aukudega jootemaskiga ( roheline lakk) pcb puhul, kui kohe peale jootmist plaat pesta.
            kampol-lahus ei võta paljusid metalle ( tsink ja nikkel), lisaks on teda halb puhtaks saada, nühi palju tahad,valged randid jäävad ikka.

            Comment

            Working...
            X