Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

chiptuning

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    chiptuning

    Tervist!
    Kõikide eelduste kohaselt peaks varsti masinapargiga liituma 2.9V6 scorpio. Kuna plaan on sellest arendada tõsine kiirendusloom, siis mõtlesin, et hakkaks juba uurima kas keegi teab kust saada chiptuningut või tuunitud aju. tean, et neid ajusid saadakse kuskilt leedust aga sellega mu teadmised piirduvad.
    Põhimõtteliselt pole mõtet loengut pidama hakata sest olen oma silmaga näinud autot, millele tuunitud aju ja turbo andsid juurde ligi 100Kw.
    Kust aga saada korralikku tööd, mitte mingit nurgatagust pe*se keeratud aju millest midagi kasu pole. Olen kindel, et keegi siit ikka teab midagi või tegeleb antud alaga.
    Tänud juba ette
    Intel inside.. Idiot outside...

    #2
    Arvan, et Fordi foorumi vennad oskaksid sind paremini aidata.
    See, et turboga 100kW lisandub pole mingi ime, chiptuning suunnib sissepritset rikkamat segu andma ja süütemomenti muutma...suuremal rõhul läheb segu teatavasti ohtlikult lahjaks, kui 'aju' seda vastavalt ei reguleeri.
    Veel arvan, et ainult turbo ja tuunitud aju lisamisest on vähe.
    Ise küsimus, kas Scorpio mootor ja käigukast seda suurt võimsust pikalt taluvad.
    Aga noh...see on Fordi teema, millest ma suurt ei jaga .

    Comment


      #3
      Fordi käigukast peab vastu ja uurisin ka, et sillad on piisava varuga konstrueeritud, et laksu vastu pidada. Küll aga on mootoris vaja välja vahetada kolvid mis kipuvad suurenenud surve ja koormuse tõttu purunema, kuid selle peale olen juba mõelnud. Keps peab kõikide eelduste kohaselt vastu.
      Veel niipalju, et süütemomenti on võimalik tal ka niisama muuta- 3 või 6 kraadi (vastavalt küttesegule) aga segu kogust ilma aju ringi progemiseta ei saa kuidagi piisavaks...
      Intel inside.. Idiot outside...

      Comment


        #4
        See 100kw tuli 99% tänu turbole. Chip annab keskmiselt 10-15 hp. 3 L mondeole lubati chipituna tõusu 225-elt 235 hp-ni. (vist oli nii)

        Comment

        Working...
        X