Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

230V, 50Hz > 115V, 60Hz isolated

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

230V, 50Hz > 115V, 60Hz isolated

Tere,
    Kas meil mõni kohalik müüa ka pakub tranformaatorit, mis ka sageduse muudab? Näen ka Amazon.de -s (enamus seal sagedust ei muuda, aga on mõni, mis teeb), aga sealt esimese võimalusena ei telliks.

Näen, et on palju teemasid kus jõutakse sinna, et 60Hz ei ole vajalik.
    Aga mulle on kinnitatud, et on vajalik. Ja ma ise lõpuks selle eest ei maksa.

Seadme spec ütleb: 115VAC, 60Hz, 1,8A.

Siin foorumis otse loomulikult jõuab sinna et 50Hz käib küll

Nii et ei hakka parem küsima mis seade on.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Sellist transformaatorit pole, mis sagedust muudaks.
      Sageduse muutmiseks on peale trafo rohkem asju vaja.
      Inverterit on sul vaja, kutsutakse konverteriks ka vahel.

Comment

Kui see 60 Hz mingit indikaatorit juhib siis nagu oleks uba seda taga ajada. Muul juhul on küll üsna poogen mis sisse läheb. Kunagi eelmise sajandi lõpus olid ka sellised kellraadiod mis võrgusageduse najal end püsti hoidsid. Muid põhjusi küll hetkel ei suuda välja mõelda mida selle võrgusagedusega tarka teha oleks. Aga noh kui keegi ütles midagi ju siis nii peab olema.

Comment

Ikkagi: mis inenasin see on, mis 60 Hz tahab?

Comment

Maailmas toodetakse selliseid konvertereid.
            PS&C’s Single Phase Static Frequency Converter is ideal for commercial or industrial power users with a single phase requirement. Our model is a fully digitized microprocessor controlled frequency converter system with true on-line technology, which produces a pure sine-wave output with less than 3% THD. Sizes are available from 1 - 20kVA. With its low noise level, double conversion, and online topology this small single phase frequency converter provides nonstop clean power to the load.

Kui küsid
            converter 50Hz to 60 Hz
            siis saad veel palju linke.
            Selliseid seadmeid ei müü siinkandis keegi. Pole piisavalt turgu.

Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Esmalt postitatud Karts22 poolt Vaata postitust
              Näen, et on palju teemasid kus jõutakse sinna, et 60Hz ei ole vajalik.
              Aga mulle on kinnitatud, et on vajalik. Ja ma ise lõpuks selle eest ei maksa.

Seadme spec ütleb: 115VAC, 60Hz, 1,8A.
              See "vajalik" konverter võib maksta 5 korda rohkem kui hankida meilt sama funktsionaalsusega seade (samuti tahaks teda, et mis imeaparaat see on? ) mis tarbib kenasti meie 50Hz ja 230V pinget.
              Kui see "maksja" on hädas oma liigse rahaga, siis pole probleemi.
              Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Mina olen kohanud suurtel UPS idel ka menüüs võimalust väljundi pinget ja sagedust valida, kasutanud ei ole, seetõttu täpsemalt ei oska kommenteerida.(sisendsagedus 40-70Hz, väljund 50/60Hz ) aga nende hinnad sinna noore sõiduauto hinna kanti. kas väiksematel ka sarenased võimalused on, ei tea(minu lihtsamad kodukasutaja omad seda võimalust ei paku.)

Comment

Mis see UPS-ki muud on, kui inverter.

Comment

UPS-id on jah võimelised sagedust muutma; aga nad kipuvad ka sisendisse tahtma sama pinget, mis välja tuleb.
                    Ehk siis: väiksema võimsusega (alla 8 kVA) ei ole universaalsed pinge - sageduse konverterid, vaid jäävad sama pinge juurde.
                    Suuremad suudavad teha lisaks sageduse muutmisele ka 1F sisse 3F välja või vastupidi.
                    Head susserdamist !

Comment

Aga, kas sagedusmuundur ei toimiks?

Comment

Sobiva võimsusega sagedusmuundur vahele ja saadki 110V ja 60 Hz
                        MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                        KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Nii sagedusmuundurid kui UPS-id oskavad 60 Hz välja anda. UPS-id peaks natuke kallimad olema kuna on akudega ja peavad olema online tüüpi (pideva konverteerimisega) aga UPS-ide siinus ei ole enamasti nii korralik kui sagedusmuunduritel. Samas peab sagedusmuundureid üsna hästi tundma ja oskama häälestada, et need pidevat 60 Hz välja annaks õige pingega, ainult ühte faasi koormates nõustuks töötama ja iga koormuse muutuse tõttu kohe häiresse ei läheks või üldse keelduks käivitumast kuna koormuseks ei ole mootor.
                          viimati muutis kasutaja moi; 16 August 2025, 13:56.

Comment

Muidugi kui jutt käib isoleeritud väljundist, siis äkki on hoopis parem kasutada sünkroon mootorit, 5/6 ülekannet ja generaarorit.
                            Unformeriga saab ideaalse siinusega väljundpinge ja voolu.

PS. Äkki on tegemist Hammondi elektromehhaanilise oreliga?
                            viimati muutis kasutaja klm; 17 August 2025, 08:02.
                            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Working...
                            X