Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Soovitage tundlikku ja head raadiot

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
    FM ja põhimõtteliselt AM on sedavõrd lihtne süsteem, et vajadusel saab oma küla katva saatja käima panna. Raadioid on ka igas kodus mitu, samuti mobiiltelefonides. Kahjuks uuemates moblades enam raadiot pole, tootjad tahavad kõik striimi otsa sada. Analoog võtab vähem voolu ka kui digisüsteemid.
    Jah, lihtne on oskaja jaoks. Sina paned omas külas, mina võibolla omas külas (kuigi ma end klassikasiste raadiote asjus kuigi koduselt ei tunne, on mul vähemalt ettekujutus toimispõhimõttest olemas, ja mõnikümmend aastakäiku paberajakirja "RADIO" ka abiks ), siin on veel vanemaid foorumiliikmeid, kes suudavad nö. puusalt raadiosaatja kokku panna. Aga kui fekaal on juba ventilaatoris ja kõik sidesüsteemid maha võetud, ei liigu pm. enam mingit infot. Ka raadiosaatjate ehitamise kohta.
    Internet on täna elu alus ja kui see katkeb, seisab kõik. Pood on kaupa täis, müüa ei tohi, kuna kassasüsteem ei saa andmebaasiga ühendust. Nähtud.
    Riigiametid levitavad oma infot Facebookis. Nonsenss. Esiteks: miks see riigiamet üldse arvab, et kõik EV kodanikud nimet keskonda kasutavad ja teiseks: miks peaks üks riigiamet üldse oma kodanikele tarvilise info levitamiseks võõramaise keskonna poole pöörduma?
    Palju meie riigis erinevate andmebaaside ja (info)süsteemide väljatöötamisele raha kulubki? Keegi vast viitsib selle välja kaevata.Ja palju sest kasu on? Pigem on kosta, et iga uuendusega keeratakse seni toiminud asi täitsa tuksi.

    Mis ma selle pika pläraga kokkuvõtteks öelda tahan, on see, et meie tänastel otsustajatel puudub igasugune arusaam, mis toimub, ja mis teha , kui tekib tõeline kriis.
    Sõda, tuumarünnak, looduskatastroof vms. Kuidas siis toimida, et ohvrite arv oleks minimaalne. See kõik on olnud teise- kui mitte kolmandajärguline, peaasi, et majandus kasvaks.

    Et teemakohast juttu ka oleks.
    Ma soovitaks tutvuda sellise viguriga nagu SDR.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Software-defined_radio
    Võimaldavad need asjad olenevalt riist- ja tarkvarast üsnagi huvitavaid kasutusviise.
    viimati muutis kasutaja tcumen; 12 11 2022, 18:06. Põhjus: Kirjavead

    Comment


      #17
      Vastuvõtjaks Tecsun PL-600 ja lisaks mõned Baofengi käsijaamad. Baufeng on odav ja kärab küll.
      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

      Comment


        #18
        Digitaalne PLL raadio TMRAD202. Tuuner on PLL FM/AM.
        50 sagedusmodulatsiooni ja 20 amplituudmodulatsiooni jaama mälu.

        Tundlikkus on suhteline – teleskoopantenniga püüdis ühe soome jaama kinni. Antenn sees ja Sky Plus raadio tuleb hästi. Lisaks mahub hästi taskusse ja korpus on libisemiskindel. Välja lülitatud olukorras näitab kellaaega jne.
        https://www.tmelectron.com/producto/audio-video/radios/radio-digital-pll-tmrad202/

        Üks lääne sang püüdis suurema teleskoopantenniga paar soome jaama monos. Ringihäälestatud Estonia 010S tüünerid püüavad samas 70cm traadijupiga vähemalt 5 soome jaama ja paar tk. kannatab isegi stereos kuulata. Ülejäänud sahisevad stereos liiga palju. Välisantenn parandab muidugi kvaliteeti.
        Eks oluline on ka skeemitehnika – ringihäälestatud Estonial ju ees 87,5...108MHz ribafilter, ULL plokis väljakad ja lisaks laia ribaga ning hea lineaarsusega detektor.




        Comment

        Working...
        X