Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

0,01 mV täpsusega voltmeeter/multimeeter

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    0,01 mV täpsusega voltmeeter/multimeeter

    Selliseid multimeetreid suhteliselt vähe ja maksavad ka omajagu, vähemalt need mis mina leidsin. Või on kellegil mingi kogemus omast käest mõne aparaadiga, mis sarnase täpsusklassiga? Reaktsiooniaeg peaks ka kiire olema, mitte et mökutab ja mõtleb ning ujub ajapikku paika alles õige näit.
    otsija

    #2
    Sa ei täpsusta, mis skaalal seda 0,01mV vaja on?
    Üks kahtlemata huvitav seade võiks olla Uni-T UT71D.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    Comment


      #3
      Leidsin vist midagi, selline, mõõdab isegi 0,001mV täpsusega, on antud täpsuse/hinna juures midagi soodsamat/paremat muidu? Mul ei peakski see näit seal niivõrd täpne olema, võiks vabalt mingi 20 protsenti eksida ka, peaasi, et võrdlusmomendi saaksin ja et kas mingist vooluahelast pingelangu kaudu mõõtes vool jookseb enamvähem selline läbi nagu eeldada võiks.
      otsija

      Comment


        #4
        Väga odavaga ei saa head võrdlus võimekust, vähemalt pika aja ja temperatuuri erinevusega.
        Digi mõõtetehnike täpsus ajas ja temperatuuris sõltub sisemisest pinge referentsist.
        Head referentsid maksavad 50+eur tükk, LTZ1000 näiteks...
        http://hparchive.com/
        https://worldradiohistory.com/index.htm

        Comment


          #5
          // -- point on siin selles et tuleb mõõta • väikest suurust • kiirelt • täpselt • häirevabalt • olenematta keskonna temperatuurist • etc. ...
          // -- ? ehita ise odavalt : https://www.analog.com/en/search.html?q=Low%2520Level%252C%2520True%2520RMS-to-DC%2520Converter ?

          voluntary result by a random search for the :: https://www.google.com/search?q=%22t...screened+probe

          http://www.tes.com.tw/en/product_detail.asp?seq=437

          about : https://www.eevblog.com/forum/testge...0-from-taiwan/

          Comment


            #6
            Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
            Leidsin vist midagi...
            omapärane vidin -- aga täpsuse kohta ei leia midagi . . . kuigi hiina "heast tavast" e_r_i_n_e_v_a_l_t on toode siiski mingil määral spetsifitseeritud

            random search : https://www.google.com/search?q=%E6%...B2%BE%E5%BA%A6

            reveals (toote/valmistaja ... kiir- hinnang/-ülevaade) https://lygte-info.dk/review/DMMAnengAN870%20UK.html +



            Comment


              #7
              Kui jutt juba multimeetritele läks siis käeshoitavate puhul: https://brymen.eu/shop/bm869s/
              Sel on 6 kohaline resolutsioon alalispiirkonnas, manuaalselt valitud 500mV madalaimas piirkonnas siis 1uV resolutsioon. Reaalselt 530,869 (sama mis igal pildil) on ka maksimaalne näit mida ta kuvab ehk kui mõõdad 500mV ja mõõdetav väärtus näiteks on 450 siis näit on kujul 450,xxx, mulle meeldib, värskendus on ka kiire, kõrvuti vana Fluke 110 võrreldes on Brymen kiirema värskendusega.
              Alalispiirkond on väga hea, takistus jne võiksid olla paremad aga tegu täpse instrumendiga, võrrelda võib neid pooltuhat+ euriste Flukedega. Takituse mõõtmisel on hea, et kuigi kahejuhtme süsteem siis näiteks 1000millioomise (1 oom +-0.02%) takisti ta mõõdab mul 1.01 oomi ehk polegi paha, eksib siis reaalsusega võrreldes ülespoole 1%, madalat takistust mõõtes need näidud kõik niisugused, ilmselt võib olla tegu juhtmetega kuna teine sama firma tester mis ligi 100 kallim, sel on kaasas halvad juhtmed millel on suurem takistus kuid ADC-mõõteosa on samad ja ju on süsteem optimeeritud neile kehvematele juhtmetele millest see igakord "samasugune" hälve tekib (vist eevblogis ka kunagi arutleti sellest).

              ADC on tal brymeni oma, kuskilt hiina/taiwani foorumist lugesin, et SAR-ADC SoC mis mõõtmist teostab aga infot mujal vähe.
              Referentsidega võrrelnud ei ole ja pole hetkel paremat kui LM399 (pole kalibreeritud) siis täpsuse kohta midagi arvata ei oska aga ju see 869s sinna lubatud väärtuste sisse ka mahub. Andmeleht siin: https://brymen.eu/wp-content/uploads...15-07-09.1.pdf lk 4 on mõõtepiirkonnad, väärtused ja täpsused.

              Lisaks cat4 mis on käeshoitavatel väga vähelevinud. Kaasa tulevad überhead mõõtejuhtmed (kaabel parem kui Fluke), väga pehmed ja ka elektriliselt (midagi 30millioomi 1 kaabel). Reaalselt elab üle päris karmid mõõtmised, ligi 3kV teda ei suutnud tappa

              Instrument on ka käes hoida mugav ja meil need tavapärased odavad a la anengid jne (väga pisike) fluke 110-115 või 23x seeria omad on ikka väga miniatuursed kui Brymeniga võrrelda, see on juba mõõtudelt suur, samas on suur ja väga selge ka ekraan, infot näidatakse piisavalt.

              Ca aasta kogemust ja rohkem pole sellelt kuhugile liikuda, lauapealsed 6 1/2 vähemalt on ainus loogiline samm edasi.

              Kui aga jutt ainult voltide mõõtmiseks vajalikust siis ilmselt see 0-4.3000-33.000V 5 eurine MCP3241 mõõdik+jagur.
              Või LTC2400.

              A, Uni-T kui UT61E nüüd oli nii väikese piirkonnaga? Vist mitte. Kui on siis tasub sellesse investeerida (kunagi ostsin 45 euriga...), uuemad, ligi 200 eurised UT seeriad oled jne ekraanidega on jama, nett infot täis, täpsus jne pole kiita.
              Jep, UT61E on 220mV madalaim piirkond ehk siis 220,00mV on madalaima piirkonna maksimumnäit seega see võiks rahuldada. Iseküsimus nüüd veel, et mida ja mis suurusjärkudes mõõdetakse, kui vahelduvat tahetakse täpselt ja korratavalt mõõta siis...nad peavadki kallid olema

              https://www.ebay.com/itm/17366055364...0AAOSwceNZSO0b aga kunagi sai sealt palju soodsamalt. Igaljuhul usaldusväärne müüja.
              UT61E ja Brymen muidugi on 2 täiesti iseasja, kuigi kallim, soovitaks seda Brymenit sest sel on võimalusi palju rohkem ja selles on n.ö. rohkem ka mõõteriista. UT61E muidgi ei ole ka halb.

              Aneng baseerub 7128 integraator ADCl ja see vana hea, oma aja kohta, tehnoloogia siis ma küll selles täpsuses kahtlen, esiteks, et 7128 töötaks hästi on talle vaja väga stabiilne referentspinge mida 30 eurises mõõteriistas natuke keeruline saavutada, ajaliselt ei ole see kindlasti stabiilne+temperatuurid mõjutavad. Integraator tahab sedatüüpi ADCl lisaks väga head kondekat (üksjagu jebimist selle LCR mõõtjaga mil 7135 ja pm sama asi nagu 7128), pole mõeldav, et integraator ADC töötaks korralikult odavate kondekatega mida hiinlased armastavad, isegi mul proovitud Mouserist soetatud kallimad NPO konded integraatoris näitavad Marsi ilma, Polükarbonaat ainuke hea isegi selle 4 1/2 reso täpsusel 5 kohalise näidu saamiseks.
              Ka on sel multimeetril 19,999mV piirkond rohkem nagu müügiargument - 100x jagurit tavaliste smd kiletakistitega teeb aga temperatuuristabiilsus ei ole parim, paremaks saab aga jagur kui on tehtud a la 0,001 senti smd takistite või 5 euri smd takistitega (täpset jagurit tavaliste SMD takistitega üldse ei saagi tegelikult teha ja hea jagur on ise väärt 3 Anengi multimeetrit), lõpptulemusel ikka kui vaja stabiilsust ja pikemaajalist täpsust siis ehk mõistlikum soetada parem riist. Aga 199,99mV piirkond võib usaldatav olla küll, ehk selle 10uV ta vast mõõdab ära, kui täpselt täna, kui täpselt homme, too on jube teine asi.
              viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 24 10 2021, 13:50.
              -superradical-

              Comment


                #8
                Kas keegi pani tähele, et teemaalgataja täpsust taga ei ajanud? Lubas lahkelt 20% siia-sinna?
                viimati muutis kasutaja bnman; 24 10 2021, 16:00.

                Comment


                  #9
                  Kas keegi pani tähele, on vaja AC või DC pinget sellise resolutsiooniga mõõta?

                  Comment


                    #10
                    Mul jah ulme täpsust vaja pole, lihtsalt olen aegajalt puudust tundnud suuremast näidust peale komakohti, nii ka hetkel. Hunnik 18650 elemente plaan lihtsalt rööbiti ühendada ja peenike traat jääks igale elemendile niiöelda kaitsmeks. Selle kaudu pingelangu mõõtes olekski hea hinnata aegajalt, et kas element üldse elus veel ja mingid voolud seal liiguvad konkreetse celli vahel edasi tagasi laadimise/mahalaadimise ajal ja 0.001mV täpsusega näeks juba ilmselt ka lekkiva elemendi ära, kui niisama ilma koormuseta /laadimiseta mõni element isetühjenemisega tegeleb.
                    otsija

                    Comment


                      #11
                      Pinge suhteliselt madal, pingelang kui on madal siis ebatäpse instrumendiga on eksimus ikkagi suhteliselt suur.
                      https://download.tek.com/document/LV...book_91113.pdf on näpunäiteid.
                      -superradical-

                      Comment


                        #12
                        Tuubi videote põhjal see ebay nikerdis tundub nagu võiks sobida, tellin mingi hetk vast ära siiski.
                        otsija

                        Comment

                        Working...
                        X