Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

D-klassi moodul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    D-klassi moodul

    Selline, kui reaalne see number seal on, võivad enamvähem õiged olla? Toitepinge järgi nagu võiks.
    otsija

    #2
    Vs: D klassi moodul

    IRS2092 datasheet täitsa lubab sellist võimsust. Määravad on välised komponendid.
    Lisaks jahutuse probleemid

    Teiste tegijate sama kiviga komplekt. Seal termopilt ka poole võimsusega.

    Comment


      #3
      Vs: D klassi moodul

      Et ju ongi maksimaalse koormuse lähedal ülekuumenemise oht ja ehk ka kehva kvaliteediga väljakate mahapõlemisoht, muus osas siis kui toimib siis ehk nii nagu lubatud? Toitepinge järgi võiks küll sellised võimsused täitsa välja tulla sealt, ehk keegi tellinud midagi sarnast saab kommenteerida.
      otsija

      Comment


        #4
        Vs: D klassi moodul

        See ju üsna kommi raha, kui põlebki maha saab uue osta.
        Ise küsimus muidugi kas sul just 500W on võimsust vaja, 450W on ka piisavalt palju ja helirõhus on vahe 0,45 dB, keegi ei saa arugi.

        Comment


          #5
          Vs: D klassi moodul

          Seal ongi tegelikult kirjas, et 380W on moonutus väike 0,1%, selle 500W juures 10% mis nagunii plärin juba, seega poole võimsusega käitamine tegelikult küll ja veel. Aparatuur jääks akutoitele, seega kasutegur on ka oluline võrreldes praeguse analoogvõimendiga. Analoogvõimendi puhul ei ole akutoitelt kasulik 50W RMS jaoks vist 500W varuga võimendit kasutada, kuna 500W analoogvõimendil toitepinge kõrge ja kasutegur sel juhul eriti masendavalt madal, D-klassi puhul vist ei ole eriti oluline, kas toitepinge +-70V ja väljundis vahelduv 10V näiteks, kasutegur ikka seal 90% ligidal ning akusääst igal juhul, eeldan õigesti?
          otsija

          Comment


            #6
            Vs: D klassi moodul

            Kui aku toitelt, siis sa pead rohkem muretsema toitepinge muunduri kui võimendi pärast, see on ka palju kallim kui see võim.

            Comment


              #7
              Vs: D klassi moodul

              Toiteploki katsun ise tekitada, PC toiteka trafot saab otse ilma kerimata kasutada ja väljundpinge jääbki +-70V kanti. Hetkel olen kasutanud sellist lahendust tolmuimeja jaoks, millele lasen 70V alalist selga(12V to 70V) ja tolmukas täitsa hakkab tööle ning talutavalt imema, võimsus 70V korral tolmukal muidugi 300W umbes. Oma 10-15min järjest olen lasnud toimetada sellel ja läheb ainult parajalt soojaks plokk, võimendi nagunii stabiilselt ei tarbi, seega 300W trafost peaks kindlasti muretu olema. See PC toiteka trafo ilmselt rohkem väga ei kannatagi ümberkerimata kujul, seega paneks vajadusel 2tk neid ja saaks suht lihtsalt toite tekitada.
              otsija

              Comment


                #8
                Vs: D klassi moodul

                kui sa need bling valjukad millel tundlikus sama nagu veekeedu kannul välja vahetad siis ehk üle 90W ei ole vaja. 90W ja normaalse valjuka puhul hakkavad asjad ruumis ringi jalutama. Iseasi kui sul 100+ ruutu tuba on.
                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                Comment


                  #9
                  Vs: D klassi moodul

                  Nende hiina võimendi plaatidega võib kõlaritele jaanituld teha. Ma olen naljapärast igasugu automaatika jubinaid tellinud... Vahest on hästi läinud aga kui üks kuradi relee peab lülitama eraldi kümmet seadet siis on midagi ikka väga mäda.

                  Mingi 5 võimendiplaati olen tellinud... Kõik on prügikastis lõpetanud.
                  Komponendid on kurat teab kust välja nopitud või põlveotsas puuklotsist nikerdatud. Plaadi disain ja üleüldine skeem on puudulik või üldse eluohtlik.
                  Kui ma näiteks ise peaks mingi 300W D klassi võimendi ehitama siis vist oleks hiina viimane koht kust komponente tellida. Telli parem kõlarikaitse moodul ka enne kui selle kuskile järgi paned.

                  Comment


                    #10
                    Vs: D klassi moodul

                    Tellisid siis D-klassi mooduli sealt mõne ja oli täielik prügi?
                    otsija

                    Comment


                      #11
                      Vs: D klassi moodul

                      Seal peab õnne olema.. Sa ju näed enamasti ikkagi ära kus mis rajad kuidas jooksevad. Seda samust ma ostnud pole. Mõned jälle kiidavad, teised käivad kaarega mööda...

                      Proovida võib ju kõike ja enamasti töötavad nad kõik mingi aja

                      Comment


                        #12
                        Vs: D klassi moodul

                        Alumist plaadipoolt nähes tundub, et kenasti lähedal ja lühikest teedpidi käib seal kõik, vähemalt jõupool. Reaalne on, et lõpuväljakad on saastad ja takistus kordades suurem kui originaalidejl ja jahutusprobleemid reaalsed, muud ei oskagi midagi kahtlustada seal, ehk tellin millalgi ära, egs tühi maksa ka midagi.
                        otsija

                        Comment


                          #13
                          Vs: D klassi moodul

                          Selle plaadi lahendus on kuld... Tellisin ühe Bluetooth TPA3116 2.1 võimendiplaadi ja naera end pooleks. Signaali maandus on ühes bluetooth moonduli maandusega ja kõik müra mis see toodab läheb veel omakorda eelvõimendisse kus on mingi eriti kummaline lahendus. 072 opakad mis peaks olema kõrgete, vokaalide ja bassi reguleerimiseks... kuid ei stereo potekas kontrollib ühte kanalit.. ja saab reguleerida mõlemat kanalit eraldi, bassi ning ka volüümi üldiselt...
                          15 minutit 20V reguleeritud pingega lendas 7805 regulaator näkku...
                          Bt moodul põles samamoodi maha... Teevad nad ju kõike järgi, sest need võimendikivid üksi juba ületavad kogu plaadi hinna kolmekordselt.
                          Loodan et sul läheb sellega õnneks.. Soovitan lõpud välja vahetada, kondensaatorid võiks ka ikkagi tuntud tootja tehtud olla.

                          Enamasti sellist pornograafiat ikkagi ei kohta. On läinud õnneks näiteks fm vastuvõtjatega ja ka need bt moodulid on väga head selle raha eest.. Eraldi neid tellinud nii mõnegi seadme btiga ühenduse loomiseks

                          Comment


                            #14
                            Vs: D-klassi moodul

                            Mis siis juhtub, kui sarnastele väljakate juhtimisele üles ehitatud chipi korral väljakas või väljakad maha põlevad? Kas võtavad mikroskeemi kaasa? On üks mõte IR2184 kasutada ühes idees, katsetamisel võib kõike juhtuda, ei tahaks ilmaaegu maha ka põletada teist.
                            otsija

                            Comment


                              #15
                              Vs: D-klassi moodul

                              Kui on originaal skeemi järgi tehtud kõik siis seda ohtu ma ei näe kuigi igasugu anomaaliaid tuleb elektroonikas ette küll, eriti kui pole 100% kindel mis teed.

                              Comment

                              Working...
                              X