Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Hetkel poes müüdavad pesumasinad

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Hetkel poes müüdavad pesumasinad

    Tere.
    Kuna ise eriti nende masinate hingeelu ei tea siis küsin targematelt.
    Hetkel poes seinast seina neid aga mis mudelist eemale hoida ja mida just vaadata ?
    Üldiselt suurem osa juba A++ või A+++ klass.
    Eest või pealtlaetav, selle kohapealt pigem töökindluse järgi vaataks.
    Hind kuni 270-300 eur.

    #2
    Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

    Vaevalt see asi eestlaetavatega nii hull on, muidu oleks kisa rohkem...

    Pole ekspert, aga olen teemaga aeg-ajalt kokku puutunud ja arvan, et selle klassi peale ei tasu liiga palju mõelda. Üks kirjutab nii-, teine naapalju + taha, sisuline vahe on väike. Muud tegurid on olulisemad.

    Hollandi (?) tarbijakaitse testis kunagi masinaid, simuleerides pikaajalist koormust. Pesid kõik kenasti, aga odavamad hakkasid paari aastaga siit-sealt lagunema. Küll andis plastik järele, küll ütles mõni osa hoopis üles.

    Keegi kunagi soovitas, et kui muud ei mõista hinnata, hinda kaalu. Kusagil 80 ligi on juba tõsiseltvõetav, kergemad kipuvad "tantsima", säti kuidas tahad. + on ka üldiselt eblakamad, niipalju kui kohanud olen. Pealtlaetavatega pole ise kokku puutunud.

    Kui vähegi võimalik on, pane natuke veel raha kõrvale ja hakka vaatama 600-700 kandist. Seal on näiteks Siemensil (kindlasti ka teistel) asju, mis mulle endale on täitsa hea mulje jätnud. Kallim, jah, aga pikas plaanis tuleb pesukorra hind odavam. Brändidest muidugi ei tasu lasta ennast uinutada, nt bosch, aeg, jmt on puha electroluxi all minu teada. Muidugi eks küllap tehakse siingi vahet nö kvaliteetbrändil ja tavabrändil, paraku ei söanda öelda, kust see piir jookseb.
    viimati muutis kasutaja kaurman; 15 04 2016, 07:40.

    Comment


      #3
      Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

      Eestlaetavate puudus on see, et kogu rasket-märga pesu täis (pooltühi) trummel, toetub ainult ühele võlli otsale. Jõud on ju suur, arvestades trumli sügavust! Eriti annab see tunda, kui masin on pooltühi ja kogu see pesukupatus seal sees rappub-tambib seda, ühte võlli kinnituspunkti! Teiseks veel tihendi suur pind luugi ümber, mis kogu aeg on nihutamises trumli äärega!. Mina ostsin seepärast pealtlaetava "Elektrolux"-i! Enne tegin ka uuringuid mööda poode-remonditöökodasid, et saada teada, milliste masinatega on kõige rohkem jamasid!
      viimati muutis kasutaja rainadov; 15 04 2016, 08:27. Põhjus: koma

      Comment


        #4
        Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

        Eestlaetavate puudus on see, et kogu rasket-märga pesu täis (pooltühi) trummel, toetub ainult ühele võlli otsale. Jõud on ju suur, arvestades trumli sügavust! Eriti annab see tunda, kui masin on pooltühi ja kogu see pesukupatus seal sees rappub-tambib seda, ühte võlli kinnituspunkti! Mina ostsin seepärast pealtlaetava
        Väga õige! üldreeglina on ka paelt laetava masina gabariidid väiksemad. Praktiline kogemus, et teeb ka parema töö ja pesu saab puhtam ja ostsin juba teise pealt laetava, töötab vaiksemalt ja stabiilsemalt vibratsiooni suhtes ja ei osta kunagi eest laetavat masinat.

        Comment


          #5
          Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

          Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
          Eestlaetavate puudus on
          Meil on nüüd üks eestlaetav töötanud natuke üle 20 aasta ja ei paista veel vahetamist tahtvat.
          Kunagi üks juhe see tolknes ja rikkevool rakendus aga see oli ammu.

          Comment


            #6
            Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

            Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
            Meil on nüüd üks eestlaetav töötanud natuke üle 20 aasta ja ei paista veel vahetamist tahtvat.
            Kunagi üks juhe see tolknes ja rikkevool rakendus aga see oli ammu.
            ; Õige! Miks mitte! Meil töötas "Vjatka-automat" ka 24 aastat ja kui oli vaja mootori laagrit vahetada, siis ostsime uue "Elektrolux"-i! Kui käisin töökodades uurimas masinate töökindlust, näidati mulle ühte 3 aastast "Samsungi", millel oli paagi põhjas roostetanud ava, paras pöidlaga sulgeda! Valik tuleb igalüheel ise teha ja ka siis jääb palju juhuse hooleks.Masina nimi ei ütle midagi suurt, sest egas me seda ei tea, kus too masin tegelikult on tehtud. Väga palju toodangut tuleb endistest NSVL-i Kesk-Aasia vabariikidest.
            viimati muutis kasutaja rainadov; 15 04 2016, 10:00. Põhjus: täht

            Comment


              #7
              Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

              4 aastat on kasutusel otsemootoriga eestlaetav. Senini null probleemi. Direct drive sai valitud just seetõttu, et eelmise masina rihma trikid tüütasid ära - libises ja purunes.
              Otsemootor on teemaalgataja eelarvest väljas, kuid tegu ju investeeringuga mitmeteks aastateks.
              Siin artikkel, mis otsemootori maha teeb
              http://www.ukwhitegoods.co.uk/help/b...shing-machines
              viimati muutis kasutaja martk; 15 04 2016, 10:41.
              Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

              Comment


                #8
                Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

                Otsemootor on hea asi. Õhuke ja jõudu on piisavalt. Rihmülekanne kaob ära, aga trumli kiniituse probleemid jäävad. Ühte "Samsungi", mida nägin oli trumli laagri lähedalt kinnituskronšteini ristipidi ära murdnud! Ehk oli kronšteini materjal või tegu tootjal vale valitud. Samas jääb ju tootjal alati õigustus, et kasutaja konkreetsel juhul ületas lubatud pesu kaalu! Aga see konkreetne kronštein taastati keevituse teel! Asi toimis jälle!

                Comment


                  #9
                  Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

                  20 aastat vastupidanud masinatel ei pruugi eriti pistmist olla tänapäeva masinatega, kus kvaliteet üsna nutune ja kas kestab või mitte on rohkem joppamise asi. Sai kunagi valitud kallim ja enda arvates hea Upo masin, kõik ju kiitsid, kuidas nad mitukümmend aastat kestavad, aga võta näpust Upo polnud enam see, mis ta varem oli... Kooles 3-4 aastaga ära (kui mälu ei peta, siis mehaaniline viga, midagi juhtus trumli kinnitusega vms ei mäleta täpselt). Järgmine masin oli taas "hea" üle keskmise hinnasegmendist ja ka sellega pikka pidu polnud, ekektroonika plokk viskas kärsaka üles. Kui minema viima hakkasin, siis selgus veel lisaks, et oli alt kergelt lekkinud ka. Viimast masinat ostma minnes valisin kõige odavama ja primitiivse, et kui läheb looja karja, siis pole kahju, ostupäevast u.4 aastat möödas, töötab veel. Minul olid kõik masinad pealtlaetavad.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

                    Eks ta õige vist ole, et ajad pole enam päris need. Ma olen sama kuulnud, nt Electroluxi silmas pidades. Samas ei ole mind ennast veel kallimate usaldamine "hammustanud", samas kui nn odavama masina ebastabiilsust olen tunnistanud. Mis muidugi üksiknäitena ei kõnele mingist vääramatust tõest.

                    Aga tegelikult tasub silmas pidada ka seda, mida masin tegema hakkab. St eluiga seisneb ju ennekõike pesukordade arvus, mitte aastates.
                    Kui masinale suurt koormust ette ei näe, siis seda enam võib igasugune masin omajagu aastaid teenida.

                    Minu isiklik arvamus teemaalgatajale on, et kui eelarve on umbes selline nagu mainisid, siis võta midagi, mis pole päris tundmatu nimi (juba teenenduse huvides) ja looda, et läheb õnneks.

                    Pealt- ja eestlaetavate osas ei julge sõna võtta. Tee kiire otsing ja saad arvamusi seinast seina ning igat masti infot (enne põgusalt uurisin) nt siit.

                    Ilmselt pole vaja mainida, aga igaks juhuks. Mida sa ka ei ostaks, pane ta korralikult loodi. Just ühe kergema ja odavama masina puhul oli näha, et ka väga väike korrigeerimine mõjutab oluliselt masina stabiilsust ja seeläbi ilmselt ka eluiga. Asjad ei tohi masina pealt lennata, kui tsentrifuugima hakkab, ammugi ei tohi masin jalutama minna... Seda mõjutab ka see mõistagi, mis masinas sees, aga antud kergema masina näite puhul oligi lugu esialgu selline, et ilma täpse korrigeerimiseta läks kõndima ka tühi masin, mis ei ole normaalne. Kergelt ühe jala tõstmine aitas. Sellega seoses, kui õnnestub leida reguleeritavate jalgadega, võta see. Teeb elu mugavamaks.
                    viimati muutis kasutaja kaurman; 15 04 2016, 18:35.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

                      Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
                      .... kallim ja enda arvates hea Upo masin, kõik ju kiitsid, kuidas nad mitukümmend aastat kestavad, aga võta näpust Upo polnud enam see, mis ta varem oli... Kooles 3-4 aastaga ära (kui mälu ei peta, siis mehaaniline viga, midagi juhtus trumli kinnitusega vms ei mäleta täpselt).
                      Mul viskas Upo aastaid tagasi kärsakat välja. Mõtlesin uut osta aga uudishimust vaatasin sisse. Juhtploki üks pistik ää põlenud. Tinutasin otse plaadile, et ehk käib veel aastakese. Eelmine aasta hakkas kolisema. Võtsin taas puht uudishimust lahti. Rihmaratas loperdas nii, et lausa naer tuli peale. Selgus, et trumli kinnitusflants oli ära ussitanud, pool silumiinist lausa pulber. Igavusest googeldasin detaili numbrit ja selgus, et sama detaili kasutavad pea kõik tootjad. 12€ kulus uuele lootuses, et ehk käib veel aastakese.
                      Nimetatud flantsi korrosioon võiks olla aeglasem kui masina kaant seistes lahti hoida. Niiskes ilmselt ussitab nimetatud detail loetud aastatega olematuks.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

                        Esmalt postitatud J_K poolt Vaata postitust
                        Nimetatud flantsi korrosioon võiks olla aeglasem kui masina kaant seistes lahti hoida. Niiskes ilmselt ussitab nimetatud detail loetud aastatega olematuks.
                        Luuk tasub igal juhul peale pesu lahti jätta ja hoidagi lahti. Tihendid lähevad hallitama muidu ja sellest pärast lahti ei sa enam.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

                          Ütleks ka sõna sekka eestlaetava vs pealtlaetava masina ja pesukordade arvu suhtes.

                          20a tagasi olin kindlalt pealtlaetava masina usku - trumlikinnitused jms arvasin et paremad. Asjaolude tõttu ostsin esimese eestlaetava ca 15 a tagasi. See töötas 10 aastat ja moraalse väsimise tõttu läks pensionile. Mudel oli Whirlpool, hind mingi 10000 eek.
                          Vahepeal olen veel mõned ostnud, ca 10a tagasi eestlaetava Siemensi, töötab siiani, ca 5a tagasi eestlaetava Whirlpooli, töötab siiani. Need on olnud ka seal 600€ hinnaklassis.
                          Kõik need masinad olid/on töös praktiliselt iga päev, mingit erilist probleemi ei ole ühegagi neist olnud, kui välja jätta wp ukseanduri ebatäpne töö, mille vastu aitab ukse kõvemini kinnisurumine.
                          Samuti pole ükski pesukuivati iseenesest saba andnud.

                          Võibolla odavama hinnaga tooted lagunevad rutem, kuid mul pole eestlaetavate masinate kohta küll ühtegi halba sõna öelda.
                          Ka järgmise ostan kindlasti eestlaetava, küll ühe teise firma oma.
                          Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
                          Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

                          Comment


                            #14
                            Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

                            Mul omal pealt laetav, aga samas ei usu ka et eestlaetavatel miskit viga oleks kui nad on õieti tehtud ja õigetest materialidest.
                            Auto rattad kinnituvad ka ju ainult ühelt poolt, aga näe ikka püsivad.
                            Ei ole ka ühelgi tuttaval masin selle pärast katki läinud et trummel ainult ühelt poolt kinni. Ikka kulub laager või elektroonika enne.
                            Kui nüüd kellegil tõesti see kinnitus seal katki on läinud, siis on see olnud kehva disainiga või on lihtsalt halb õnn olnud ja praak sattunud.

                            Comment


                              #15
                              Vs: Hetkel poes müüdavad pesumasinad

                              Esmalt postitatud Kkert poolt Vaata postitust
                              Mul omal pealt laetav, aga samas ei usu ka et eestlaetavatel miskit viga oleks kui nad on õieti tehtud ja õigetest materialidest.
                              Auto rattad kinnituvad ka ju ainult ühelt poolt, aga näe ikka püsivad.
                              Ei ole ka ühelgi tuttaval masin selle pärast katki läinud et trummel ainult ühelt poolt kinni. Ikka kulub laager või elektroonika enne.
                              Kui nüüd kellegil tõesti see kinnitus seal katki on läinud, siis on see olnud kehva disainiga või on lihtsalt halb õnn olnud ja praak sattunud.
                              ; Metallidel on ka selline omadus, nagu väsimine! Tuleb ka autodel sõidu ajal rattaid alt, sest poldid ... murduvad! Küsi ükskõik millise kutselise autouhi käest ja kõik teavad pajatada selliseid üleelatud lugusid! Isegi on üle elatud paar juhust, kus vastutuleval autol tema enda esiratas jookseb autost ette. Õnneks suutsin kohtumist rattaga vältida! Ka osadel helikopteritel on tiivik kinnitatud 1 (ühe) ülikvaliteetse poldiga. Kui see murdub ... sajab ülejäänu, kogu oma kallis maksumuses vastu maad! Seepärast on sellistel asjadel, vaatamata oma katsetustega kinnituse saanud kestvusele, kehtestatud piiratud kasutusaeg. Seega sellise vidina vahetus kuulub kohustuslikule täitmisele enne piiraja saabumist!
                              viimati muutis kasutaja rainadov; 17 04 2016, 11:04. Põhjus: koma

                              Comment

                              Working...
                              X