Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trafo ostmisel abi vaja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Trafo ostmisel abi vaja

    Tere!
    Asi nimelt selles, et ühel tuttaval tegi sang paugu. Nonii võtsin siis lahti ja katsetasin, et väljundis pinged maas. Mõõtsin väljundis takistust olema mingi 3 oomi +- väljavõtte vahel. Primaarpoolel aga ei midagi. Mähise pealmine isolatsiioon kaa kuidagi kronksus tõenäoliselt lühis vms. ja peale seda traat läbi kärsand. Siit küsimus: millist trafot osta? Patareidel tahab 9V kas siis ka trafo 9V või veidi rohkem ja noh ega too sang vist eriti voolu ei tarbi mingi vana 2kassetiga ja raadioga hiina oma.
    Ei jaga elektroonikast vaat et midagi aga õpin!

    #2
    tevalos müügil 9V trafosid, odavaim vist 59 vms, uuri
    ei usu et need sangad palju tarbivad, võibolla parem ka 12 voldine, targemad parandage

    Comment


      #3
      kui patareid , mis toidavad raadiot on 9V siis järelikult peab ka peale toiteplokki olema pinge 9V. sellest järeldus, et kui alaldi on raadio sees ja sul on vaja saada alalispinget 9V peab trafo mähis olema 9:1.41 see on ligikaudu 6.4Vvahelduvpinget 1.41 on koefitsent mida tuleb arvestada alalispinge saamisel. seega on vaja trafot, mille sekundaarmähis annab vahelduvpinget ümardatult 6.5V ja peale dioode saad alalispinget 9,165V see on ilma koormusetta. kui trafo mähis kannatab vajalikku koormust siis mängides jääb toitepingeks 9V mida sul onngi vaja.
      Kui targemad soovitavad trafot mille sekundaarmähis on 12V siis 12x1.41on alalispinge peale dioode 16.92V JA PILL LÕHKI!
      eNNE KUI UUE TRAFO TÖÖLE RAKENDAD kontrolli dioodide korrasolekut samuti elektrolüüt kondeka korrasolekut, et ei oleks lühist samuti kogu + ahelat et ei oleks lühist vastasel korral põleb jälle midagi maha. võid ka panna peale alaldit umbes 250mA kaitsme ajutiselt vahele, pärast võtad ära.on vaja trafot, mille sekundaar mähis annab 6.5V ja koormuseks võiks olla 500-1000mA mähis.
      targemad parandage.

      Comment


        #4
        Oma kogemustest soovitan, kui sangale trafot vaja ja välja peab pärast 9 v tulema siis tulgu trafost vähemalt 8 volti sest 8*1.4=11.2V , lahutame kahe dioodi pingelangu (2*0.7=1.4V, ikka täisperioodalaldi ,kuigi kurat neid "skeemitehnikuid teab" ) maha ja saame 9.8 V ja seda ka veel ilma koormuseta. Need trafod on nii saastad, et pinge kukub kapitaalselt kui isegi nati koormata.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

        Comment


          #5
          ehk siis 12V :P :P :P :P

          Comment


            #6
            http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...98#!810-398
            vali mõõtude järgi 9v trahvo.jälgida tuleb,kas väljund on kahe või kolme otsaga.

            Comment


              #7
              Originally posted by Elektrik@Apr 13 2004, 20:28
              ehk siis 12V :P :P :P :P
              Aga siis pärast 7809 või mingi muu stabilisaator vahele, muidu tühijooksul imeb filterkonde (mis loomulikult on sangadel ka naeruväärse mahtuvusega) ennast täis ja saad väljundisse vähemalt 15 V. Kusjuures seda varianti soovitaks tegelt isegi, iseasi,kas on mõtet ja kas trafo ka ära mahub

              P.S üks mu tuttav lasi 3 voldise cdpleieri läbi poest osttetud "adapteriga" , mis andis koormuseta olekus välja 7 volti 3 voldi asendis.

              PPS. Antud teemat on käsitletud viimases AK rauakoolis.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

              Comment

              Working...
              X