Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektriga põrandaküte

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Elektriga põrandaküte

    Kontroller nimega Eberele 525 21 on katki. Paneks mingi järgmise tüki aga ... On kellegil kogemusi erinevate tootjate põrandakütte anduritega ? Kas need on sarnased või väga erinevad ? Jutt käib siis anduri takistuses muutumisest.

    #2
    Vs: Elektriga põrandaküte

    Andurite takistused on erinevad, Devi takistus oli vist väiksem, kui Eberlel - vahetada tuleks terve komplekt.
    Kas vana andurit välja tõmmata ei saa? Hea paigaldustava näeb muidu ette 16mm kõri köetavast pinnast kuni regulaatorini.

    Comment


      #3
      Vs: Elektriga põrandaküte

      Praegune ehk katkine ei kasutagi andurit, aga anduri kaabel on olemas. Ehk siis võimalik, et seal juba ongi vahetatud termostaat. Kuna aga samuti kahtlen üksühele sobivuses siis tõenäoliselt tuleb ka järgmine panna selline mis õhutemperatuuri põhjal otsustab. Anduri vahetusele ei taha mitte mõeldagi sest algusesk pole seda kõri seal kipsitoosis kuskil näha. Need kaks peenikest juhet lihtsalt tekivad kuskilt.

      Comment


        #4
        Vs: Elektriga põrandaküte

        Aga kipsitoosi saab seinast eemaldada, päriselt ka ja üsna lihtsalt, äkki siis paistab midagi enamat?

        Comment


          #5
          Vs: Elektriga põrandaküte

          Võimalik, et paistab. Aga segaseks jääb ikkagi see, et kui seal juba oli kivisse valatud andur siis miks kasutati õhu kaudu infot hankivat termostaati. Kuna see koht on tiba kaugel (130km sõitu edasi-tagasi) siis üritan leida olukorda kus saaks erinevaid termosaate kasutades õige lahenduse leida. Aga ilmselt lähen siiski seda teed, et otsin mingi õhu kaudu infot hankiva termostaadi.

          Comment


            #6
            Vs: Elektriga põrandaküte

            Põrandaküttel ongi ruumi termostaat ja põranda sisene andur. Need võivad olla nii termotakistid kui ka kokku-lahku termokontaktid. Tuleks kohapeal testriga üle mõõta.
            Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

            Comment


              #7
              Vs: Elektriga põrandaküte

              Põranda sees on ikka 99% juhtudest takistus andur. Muidugi mõistlik on küll alati kasutada nii õhu kui põranda anduriga seadet. Ainult põrandanaduriga võib ruumi temperatuuri üle kütta ja anult toaanduriga võib põranda temperatuuri liiga kõrgele lasta kui võimsust on liiaga või tuba soe.

              Comment


                #8
                Vs: Elektriga põrandaküte

                Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
                Põrandaküttel ongi ruumi termostaat ja põranda sisene andur
                Mitte kõigil ei ole ruumiõhu andurit. Enamus termostaate on ainult põranda-anduriga. Esiteks tuleks kindlaks teha kas viga on termostaadis või anduris. Anduri takistust mõõta ja põranda temperatuuri umbkaudu hinnata.

                Comment


                  #9
                  Vs: Elektriga põrandaküte

                  Praegusel surnud termostaadil pole kohtagi kuhu põrandaandur ühendada. Termostaadi töötamise tuluke süttib pingestades umbes sekundiks ja siis kustub, kui koormus ka külge ühendada siis ei sütti mitte midagi. Mis seal enne tehtud on seda ma ei tea. Lahtiühendamisel leidsin ka põrandaanduri otsad sealt kipsitoosist. Sestap ka küsimus, et kas erinevate tootjate vidinad omavahel üleüldse sobivad. Kuna seal tekkis hiljem ka omandi üle vaidlus siis lepiti kokku, et läheb eelmisele lahendusele kõige sarnasem, ehk siis see mis õhu kaudu kraadiinfot saab. Mis aga puutub neid mitme anduriga asju siis need on näiteks vannitoas, kus võib sooja auruga ainult õhu kaudu termostaadi ära petta. Saab veel määrata ka seda, et ei köetaks üle etteantud temperatuuri või siis et ei jahtuks alla etteantud temperatuuri.

                  Comment

                  Working...
                  X