Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Instrumenti CNC-freesile graniidi graveerimiseks

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Instrumenti CNC-freesile graniidi graveerimiseks

    Tervitus

    Ei tea, kas Tehnikafoorum on sellise teema jaoks parim koht, kuid ei suutnud kahjuks eesti keeles midagi sobilikumat leida.

    Plaan hakata tegelema graniidi graveerimisega. Poleeritud pinnale tähed, numbrid, kaunistused, nikerdused, jne. Olemas 3-teljeline CNC pink, millel jahutus ja spindel(1,05kW, 10 000 - 32 000 p/min, 8mm tsang). Ainukene asi mis puudu on vastavad lõiketerad. Kuna mul ei ole eelnevaid kogemusi graniidi masintöötlusega, siis soovikski abi vajaminevate lõiketerade leidmisel ja valimisel.

    Milline peaks olema freesitera, mis kivile vastu peab ja millega freesimisel lõikeserv võimalikult puhtaks jääb? Kas tegemist peaks olema teemantkattega teraga või on olemas ka vastavaid sulamitest terasid? Kuna vaja oleks, et graveeritud tähepõhi nö. keskele kokku jookseks(V - kujuline tasapinnas vaadatuna), siis peaks instrument ilmselt olema teravatipuline koonus(90 kraadi või suurem). Kas 32 000 p/min on sellise töö jaoks üldse piisav spindlikiirus?

    Ei ole suutnud lihtsalt leida ühteg sellist instrumenti ühestki eesti e-poest. Kas asi minu otsimisoskustes või lihtsalt on otsitav instrument liialt spetsiifiline? Loodan väga, et keegi siin foorumis omab teemas mingisuguseid kogemusi ning suudab mind kuidagi aidata või anda soovitusi...või siis kuhugi edasi saata.

    #2
    Vs: Instrumenti CNC-freesile graniidi graveerimiseks

    Usun, et oskavad aidata lahendusele lähemale: http://www.attila.ee/
    Võimalusel mine kohapeale ja räägi/küsi.
    Erilahendused.
    PS või mail.

    Comment


      #3
      Vs: Instrumenti CNC-freesile graniidi graveerimiseks

      Teemant tööriistad peaksid sobima selle töö jaoks. Võin küll eksida, kuid arvan et su pink on natuke lahja sellise töö jaoks. Suur spindli kiirus, väike võimsus ja väike tsange vihjab sellele, et sul on suhteliselt väike pink. Graniit aga tahab, et pink oleks suur, jäik, võimas ja samuti et materjal oleks väga jäigalt kinnitatud. Aga proovi, ega enne teada ei saa!
      Lisaks Attilale võid küsida ka venten.ee ja isegi duroc.ee
      Sealt võid ka vajalikku infot leida.

      Comment


        #4
        Vs: Instrumenti CNC-freesile graniidi graveerimiseks

        Esmalt postitatud Nielander poolt Vaata postitust
        Plaan hakata tegelema graniidi graveerimisega. Poleeritud pinnale tähed, numbrid, kaunistused, nikerdused, jne. Olemas 3-teljeline CNC pink, ...


        Ennemuiste ei olnud kõva tööriista millega graniiti lõigata. Siis sai tähed ja numbrid teras meisliga sisse toksituid. Meisli võiks praegu asendada lööktrelliga. Aga servade parema puhtuse saaniseks sai tavalise ketasklaasinoaga piirjooned ette kriimustaud. Küsimus on töö hulgas. Kui tööd ei ole palju siis võib rakendada kergemaid reziime mis peaks tagama ka puhtama serva. Aega läheb rohkem, paned õhtul masia käima, hommikuks on valmis.

        viimati muutis kasutaja Scott; 31 m 2014, 01:54. Põhjus: quote märgend parandatud

        Comment


          #5
          Vs: Instrumenti CNC-freesile graniidi graveerimiseks

          CNC pingis lõika papist šabloon, kinnita see lihvitud graniidile ning lased liivapritsiga üle.

          Comment

          Working...
          X