Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ise mobiilse valvesüsteemi ehitamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ise mobiilse valvesüsteemi ehitamine

    Nimelt vargad juba mitu korda sama kohta rüüsatand.Midagi imekallist pole pihta pandud,kuid vaja tegelased kätte saada.GSM valvesüteem läheks kalliks,kuna mitmesse kohta vaja.

    Nii siis sõber andis idee ise ehitada.Vaja läheks siis liikumisandurit ,mis saaks toidet akult(patareidelt) ja mobiiltelefoni(hea akuga) midagi odavamat.

    Asi peaks teoreetiliselt lihtne olema ,kuid ise pole eriti nii kõva elektroonika sõber.
    Ostaks ELFA.st mõne liikumisanduri( vb siis soovitksite) mitte üle 400 eek ja mingit mobiili mille aku oleks ok( ise arvan mingi 3310 või taoline NOKIA luts)

    Asi peaks siis töötama nii.Kui andur avastab liikumise siis annab signaali edasi mobiilile mis valib kindla numbri(rhk omaniku oma). Kui raske seda teostada?
    ISe olen Tartust ja anduri võiks osta ja vb mõni targem aitaks mingi summa eest.

    jään siis vastuseid ootama
    viimati muutis kasutaja djkiller; 10 m 2008, 11:42.

    #2
    Vs: Ise mobiilse valvesüsteemi ehitamine

    Kindlasti elektroonikasõber, lahendaks asja teisiti kuid elektroonikavõõra lähenemisviis:
    Andur 12V, häire puhul lahutatakse kontaktid. Telefoni ühele numbriklahvile joodetakse 2 juhet külge (peenike töö vist, ise pole teinud kuid tean, et nii tehakse) - eeldab, et telefonil on kiirvalikufunktsioon, mis aktiveerub klahvi allhoidmisel.
    Ehk siis läbi liikumisanduri saab relee toite peale ja telefoni klahviklemmid on lahus. Ahela katkemisel, kaob relee pealt pinge ja kiirvaliku klemmid ühendatakse kokku. Ideeliselt peaks siis relee ja telefon asuma peidetuna eemal toiteallikast ning liikumisandurist. Süsteemi aktiveerimiseks, peaks olema nupu klemmide ahelas lisalüliti, algseisu tagamiseks.
    Head jahti.
    -

    Comment

    Working...
    X