Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tooteabi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Tooteabi

    Probleem järgmine:

    Videokaamera aku(tuttuus)Ni-MH 6V.2100mAh. Tahaks teada,kui suur peaks olema sellise aku laadimisvool ja laadimispinge.Olemas ka kaamera originaal akulaadija,kuid seal on väljundid vool-1,4A ja pinge 8V. Kahtlustan,et pinge liig madal ja vool liig suur.Kui tühi aku laadima panna,siis 1t.pärast on ta juba suht tuline.Kas peabki niimoodi olema ja olen mina loll,või on siiski laadija parameetrid valed.
    Pole olemas asja,mida ei saaks p...e keerata.

    #2
    Aku kuumenemine ei ole hea asi, aga soe võib küll olla. Laadimisvool sõltub laadija ja aku pinge vahest. Mida suurem vahe, seda suurem laadimisvool. Kui laadimispinget ei saa sujuvalt reguleerida, siis ei näe muud võimalust kui vahepeal laadimine katkestada ja jätkata siis kui aku on jahtunud.
    Kui aku on tühi, siis on alguses laadimisvool loomulikult suurem, hiljem väheneb.

    Arvestades akude kauakestvust on laadimise rusikareegel järgmine. Laadimisvool=ampertunnid/10 (Sinu akul siis 210mA). Laadida tuleks tühja akut ca 14 tundi. Kuid võib teha ka kiirlaadimist, aga siis peab jälgima, et aku ei kuumeneks!

    Kahjuks ei ole laadijatele lisatud ampermeetrit (teeb toote kalliks). Kuid kui kodus on tester, siis pole probleemi laadimisvoolu jälgimisega.

    Comment


      #3
      Veel lisaks niipalju, et kui 6V 2100mAh akut laadida 1,4 amprise vooluga ja tunni aja pärast läheb aku kuumaks, siis võib oletada ka seda, et aku ongi juba täis (seega polnud aku alguses sugugi tühi). Täis aku (6V) edasilaadimine 8 voldiga annab ka tulemuseks aku kuumenemise.

      Kunagi üks klient kurtis, et oli saanud poest ebakvaliteetse aku. Testid näitasid, et aku oli isegi kvaliteetsem kui valmistajatehase andmed.
      Laadisin aku ekvivalenttakistusega täielikult tühjaks, seejärel laadisin ja panin teatud ajavahemike järel kirja laadimisvoolud ja aja. Järgmisena laadisin uuesti tühjaks jälgides nüüd juba tühjenemivoolu ja aega, mis andis akust selge pildi.

      Comment


        #4
        Tänud Saformo,täpselt seda ma tahtsingi teada.Ilmselt tuleb mul nüüd akulaadija pisut ümber modida,kuid see pole suur probleem.210 mA laadimisvoolu-see oleks üsna loogiline,kuid kas pingest piisab,seda ju ainult 8v.ja tõsta ei saa.Impulss toitekas ja seda ei viitsi lahti harutama küll hakata.
        Pole olemas asja,mida ei saaks p...e keerata.

        Comment


          #5
          Minul läheb ka kaamera aku soojaks kui laadida. Ma usun, et keegi on selle laadija väljatöötamise eest palka saanud ja seega see asi ka toimib nii nagu peab. Sa kasutad ikka originaallaadijat (-akut)?
          Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

          Comment


            #6
            Tegemist on Hitachi 8mm. camcorderiga VM-H57E millel ostes oli kaasas originaallaadija.Aku ostsin Tevalost(Varta).
            Originaal ta just pole,kuid peaks asja ära ajama küll.
            Tahaks pillil ära vahetada ka videopea,kuid kas keegi teab,kust saab ja palju maksab või oleks targem lasta vahetada see oma ala spetsil.Puuduvad mul ju kõik regul.andmed.Ja kui nii,siis kust ma leiaks norm.hinnaga spetsialisti??????
            Pole olemas asja,mida ei saaks p...e keerata.

            Comment

            Working...
            X