Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Relee

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Relee

    Oleks vaja mingit releed, mis impulsi saades lülitab sisse mingi vooluringi. Kuskile relee otsa paneks 6, 9 või 12V patarei otsa ja teise annan siis impulsi (H või L (on või ei ole)) ning siis peaks ühendama 220V vooluringi. Seletus vist keeruline aga oleks siis vaja teada millist releed kasutada (mingi mark ja hind ehk)?

    #2
    Mine kohale ja küsi mingi relee, millel oleks 12v mähis ja vastavalt sinu soovile 220v ja teatud voolu kannatavad kontaktid. Kindlasti leiavad.

    Ja kui sa tahad seda releed mingi loogikaga juhtida, siis on kõige lihtsam panna selle ette veel siuke kivi nagu uln2003. lihtsalt relee võtab niipalju voolu, et muidu ei pea kivid vastu. Ja teiseks, releedel on nende poolide induktiivsuste tõttu lahtiühendamisel tagasilöögipinge, see võib olla mõni tuhat volti hetkeliselt. Ja sellega võib seda tüüriva elektroonika maha põletada. Selle vastu joodetakse releele tagurpidi diood peale, mis muidu ei tee midagi aga shundib selle impulsi ära. ULN2003 kivis on dioodid sisse ehitatud, ühe kiviga saab juhtida kuni 7 releed (vist uln2803 kiviga sai 8 releed). Skeeme uln2003 kohta leiad netist, otsi guuglist ntx.

    Comment

    Working...
    X