Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

LCD teleka taustavalguse LED

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    LCD teleka taustavalguse LED

    soovitage LCD telekale taustavalguse led-e. Aga kui keegi on nõus sellise töö ette võtma, laseksin selle kogenumal ära teha. Tegemist LG 47" telekaga. Tallinn ja lähiümbrus.
    Helistada saab ka, 5O229I2.

    #2
    Siin olid Nemps ja Kaits nimelised, kes kogenud ja omal tänu neile saanud terve kuhi surnud valgusehädaga telekaid elule. Õigemini, alguses lihtsalt vedelesid sest enamusel lisaks valgusele ka muud hädad, need kaks inimest n.ö. näitasid natuke suunda, et ei pruugi teleka sisu olla alati igav ja nii sai näpud neile jõulisemalt külge pandud.

    Elu nüüd näidanud, et need valguse teemad, kui hakata seal näiteks üht LEDi vahetama siis võib olla olukord, et homme põleb kõrvalt järgmine või siis jääb vahetatu ja vanade LEDide toonierinevus.
    Ja originaalribasid pole küll mõtet remontida, tavaline asi mul olnud eelmsiest suvest kuni siiani 10-20 telekal, et on mingi 1-2 LEDi surnud ja LG puhul konstruktsioonivea tõttu (riba läheb üle mingi augu või kinnitusosade väljapressitud reljeefi ja see või need paar LED(i) mis kutud, ei ole saanud seetõttu piisavalt jahutusena toimiva raamiga kontakti ja on maha põlenud. Huvitaval kombel pole õnnestunud omal saada ühtki seda originaal, tekstoliidisarnasel alusel LED riba, kõik mis saanud tellida on tulnud vaikeseades alumiiniumtrükkplaadil, õnneks juhib see juppmaad paremini sooja kui plastik.

    Suuremad hädad olnud ka kui lisaks LEDile on surnud ka neid LEDe juhtiv toide, inverteri probleemi pole veel kohanud, tavaliselt on peenematel servast valgustusega teleritel koos ribaga ka see ribale toidet andev toiteploki osa (draiver)+mõni juhus ka muud kola, surnud.
    Praegugi kaks 470 tüüpi (47") paneeliga telekat ootavad juppe+mõlemad valgustust.
    -superradical-

    Comment


      #3
      Aliexpressis lausa valmis ribad olemas. Ilmselt tuleb proovida.
      https://www.aliexpress.com/af/led-st...20210607030943

      Comment


        #4
        See jah ainuõige lähenemine.
        Ja kui nad käes on siis mõistlik on kõik ribad välja vahetada, isegi kui vaid ühel ribal on 1 led ära ja teised kõik korras.

        Vanad on seal kinni kahepoolse teibimoodi ollusega (ma nühkisin liimijäägid atsetooniga maha), kergelt otsast kangutades tuleb lahti ja lihtsalt tõmba nad ära, reflektorid lendavad kohati minema, need on uutel olemas ja muretsema ei pea.
        Seda puhastamist võibolla ei pea nii hoolikalt tegema aga mul kulus viimati 10 riba aluse liimi eemaldamiseks julgelt poolteist tundi, siis alles oli plekk nagu uus kus ei olegi kunagi midagi olnud, uued jäävad paremini kinni ka kui pind on puhas, tolmu ja rasvavaba.
        Kraapida ei tasu seda liimi, eriti ta maha ei tule niihästi. Würthi sinine kuivatuspaber on hea, iga riba kohta üks leht ja natuke atsetooni, hea kui kummikindad on käes, see liim on lahustades kole tatine ja kleebib sõrmed kokku+vee ja asjalikumate puhastusvahenditega kergelt maha ei saa.
        Polnud varem Alist kunagi tellinud ja nüüd saanudki sealt LED ribasid tellida, väga kiirelt tuleb kohale ja träkingud ja saabumise teated on seal paremas seisus kui ebayl. 2-3 nädalat läks viimase ribakomplekti tellimsiest kuni kättesaamiseni, standard shippinguga.
        -superradical-

        Comment


          #5
          youtubes on sellekohaseid videoid kah küll ja veel. Igati abiks.
          see lausa mudelipõhine https://www.youtube.com/watch?v=Bf5T2wwtydY

          Comment


            #6
            Seal videos 9:37 just taoline LED millises kohas nad eriti armastavad ära surra - all on tühjus ja kui riba sooja ka ei juhi siis surebki ajaga ära.
            A isegi sama seeria millel viimati vist 2 nädala eest vahetasin, oli 42" versioon LG 5400 mudelist. Nende 5400 jne sarnaste puhul on positiivne, et ükski, mis kätte on sattunud ei ole vigase toiteosaga olnud, tunduvad olevat töökindlamad kui uuematel pillidel LED osa toide.
            Päris mitu hetkel seisavad ja ootavad LED toitekiipe, kohati väga jaburate draiveritega mida kuskilt alist ega ebayst tellida pole mõtet (UK). Philips mul just silma paistnud jaburate draiveritega mida üksikutes kataloogides või siis olemas on aga ooteaeg nüüd pool aastat. Üks soolikad laiali Panasonic ka kus LG paneel 47" ja valgustuse toites häda.
            Üldiselt paistab, et 99% vigu ongi valguse või selle riketest alguse saanud. A paarikümne euriga kõrvaldatavad hädad+kui enne pole kokku puutunud siis isegi natuke põnevust.
            -superradical-

            Comment


              #7
              Kui vahetada siis jah kõik ribad korraga...üksikute led-ide vahetamine nagu juutuubis näha võib on porno....selline kuumutamine nagu seal näha võib rikub juba led-i eos ära. Ja veel mis puudutab vanade led ribade eemaldamist ja korpuse külge jäävat teibijääke siis need saab eduliselt eemaldada kuumaõhu ehitusfööniga..kuumutad veidike ja siis juba kitsa pahtlilabidaga lükkad kleeplindijäägid ilusasti maha.

              Comment


                #8
                Niisiis: tellisin ebay-st mudelikohased ribad komplektina. 8 riba. hind koos saatmisega 27,18$. Paki sildi järgi Belgiast, aega võttis 3 nädalat. Nüüd tekkis aega, et ribad vahetada, Uued ribad nagu radiotehnika 35 kirjutas on alumiiniumpõhjaga. Sobisid hästi ja valgustus läks tööle. Kahjuks õnnestus aga lahtivõtmise käigus lcd paneel rikkuda. Nüüd on siis kogu krempel jäätmejaama kaup. Enne kui ära viin ehk on kellelgi LG 47LB570V vastu huvi, varuosadeks jne.

                Comment


                  #9
                  kalju, tegijal ikka juhtub, kahju muidugist....kui on viitsimist tegeleda saatmisega siis võid sisu ehk mainboardi ja toiteploki välja katkuda ja saata mulle näiteks, postikulud kannan mina, ülejäänu siis jäätmejaama teema...tänud.

                  Comment

                  Working...
                  X