Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Ressiiver ja teleri heli

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ressiiver ja teleri heli

    Maadlen aegajalt järgmise probleemiga: Hisense telekas ja Yamaha RX-V4A ressiiver. Süsteem kipub unustama teleka nutipoole heli (st Youtube, Netflix, kõvaketas jne). Ressiiverisse on ühendatud ARC HDMI auke pidi telekas. Lisaks sisenevad ressiiverisse Elisa digibox, BD-mängija. Kasutan ka üle võrgu Spotifyd. Mitmeid päevi kõik toimib. Siis äkki ei jõua TV heli enam kuskile. Vahel on aidanud restardid, täna ei tahtnud kuidagi taastuda. Alles siis, kui digiboksi tagant ära võtsin, süsteemi restartisin, tuli heli tagasi. Lisasin digiboksi otse telekasse, jäi tööle. Aga digiboks võiks ju olla ressiiverisse ühendatud, ta on ka nii töötanud. Miks ta unustab ja mida selle vältimiseks teha?

    #2
    Nüüdseks olen aru saanud, et ressiiveritel pidavat olema üsna tavaline hdmi-konfliktiprobleem, et erinevad seadmed ei mõista alati üksteist. Katsetasin. Ühendasin kõik seadmed telekasse: digiboks, bd ja lisaks üks pc. teleka ja ressiiveri vhele jätsin optilise kaabli. töötab ja ei unusta. kas on mingit rohtu hdmi-ühenduste normaalseks kasutamiseks? nt lukustuvad kaablid vms? kas sellest on kasu, või oleks raha tuulde loopimine? ise v'ga hästi kaabelduse vahetamisesse ei usu, sest kui asi töötas, siis töötas korralikult, unustamine toimus tavaliselt järgmisel, harvem ka ülejärgmisel päeval pärast sisselülitamist.

    Comment


      #3
      Aastat 7-8 tagasi mässasin üks-ühele sama probleemiga. Telekaks LG ja ressiiveriks Pioneer. Täpsemaid tüübitähiseid ei mäleta ja see polegi hetkel enam oluline.
      Lahendus oli minulgi täpselt sama - kõik pudinad otse teleka taha ja sealt heli optikaga ressiiverisse. Ainult nii jäi kogu süsteem stabiilselt tööle. Tagantjärgi mõeldes isegi praktilisem meie peres, sest enamikke asju vaatame ilma heli "suurtesse kastidesse" laskmata. Ainult siis, kui on eesmärgiks midagi muusikalist nautida, või on ette võetud mingi spetsiaalne ja süvenenud filmivaatamine.
      Alguses püüdsin aga kõike läbi ressiiveri telekasse lasta. Kord toimis ja kord mitte. Iga teine tollel ajal guugeldamisega kättejuhtuv nõuanne soovitas ikka neid kõige õigemaid ja kallimaid HDMI kaableid kasutada. Ikka mis kõik eriomadused ainult kalli raha eest saadavad on ja mida kindlsti ei ole odavatel kaablitel. Läksin õnge ja iga järgmine kaabel oli järjest udupeenemate omadustega ja kuldsemate otstega. Tulemus ikka sama! Täpselt ühte moodi toimis (või siis ei toiminud!) süsteem nii viie-eurose suvapoest ostetud kaabliga kui ka üüberkalli koduelektroonikale spetsialiseerunud poest soetatud kullatud kaabliga. Enne kui mõistus pähe tuli, oli kaableid soetatud nii palju, et võinuksin neid jätkates kaks tiiru elamisele peale teha. Ometi asetses kogu heli- ja pildiasjandus ühes kohas ja poolteist meetrit kaablit ühe ühenduse teostamiseks oli enam kui küll.

      Comment


        #4
        Just sai hangitud uus telekas ja samuti lahendatud heli saatmine ressi samamoodi optilise kaabliga televiisorist.
        Nii ju kõige lihtsam.
        Mujalt jookseb signaal HDMI-ega telekasse ja sealt juba siis ressi.
        Telepilt tuleb Arrise boxist ja filmid ja muu kraam blue ray mängijast.
        Juhul kui peaks teenusepakkujal mingi jama olema,siis saab ka õhust vabakanalid telekasse ja normaalse heliga.

        Comment


          #5
          Selle optilisega võivad ka omad rehad põõsa all maas olla. Proovisin kunagi oma Sony´ga sellist lahendust ja pettumuseks tekkis probleem latentsusega mida telekas ei suutnud kompenseerida.
          Ehk maakeeli: pilt ja heli ei ole süngas. Andsin loobumisvõidu ja võtsin signaali klapiväljundist...

          Comment

          Working...
          X