Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Noobi kysimus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Noobi kysimus

    kuidas pici progremine yldse toimub ? l2bi arvuti? kuidas jõuab programm arvutist pic-i??

    #2
    Jah üldiselt nii see käib. Läbi arvuti, läbi traadi, jne. Kui sul on huvi, siis see koht pole peri õige selle õppimiseks. Ei tea su vanust ja oskusi kuid kui huvi on, miks mitte. Alati on abiks otsing www.google.com kuigi jah PIC'ide kohta on väga palju ja erinevat infot. Kui oled algaja ja tahad natuke rohkem teada, siis kõige lihtsam minu arust on vaadata www.picaxe.com, et saada mingisugune ettekujutud. Seal on piisavalt infot .pdf formaadis. Asja uba on seal selline, et daunlõudid tarkvara ja ostad enda huvi- ja taskukohase PIC'i ning hakkad katsetama, a la LED'ide vilgutamisega näiteks. Ja kui huvi jätkub siis asud natuke tõsisemate asjade kallale. Nende Picaxe'de kasutamiseks ei ole suurt muud vaja kui Picaxe kivi, kaks takistit, natuke juhet ja pistikuid, et ühendada arvuti ja PIC'i kivi. Picaxe kivid on natuke eeltöödeldud st. sisaldavad nn. bootstrap programmikest, mis tähendab, et selle tarkvaraga tavalist poest ostetud PIC'i ei saa progeda. Kuigi kui mõni asjatundja viitsiks, siis saaks ilmselt selle bootstrap proge ka kuidagi mälust kätte.
    Edu.

    Comment


      #3
      http://www.jdm.homepage.dk/newpic.htm

      Sellel lingil on yls ära ytlematta lihtne PIC'i progemise seade. Juures on ka lingid softile (mina eelistan icprog'i). Ning mõni link mis viitab muule kasulikule infole.


      http://people.man.ac.uk/~mbhstdj/piclinks.html siin kah nats huvitavaid linke.

      Yldiselt on see PICAXE lihtne. Aga kui tahad tõsisemalt asjaga tegeleda, siis ei sasu see Basicus progemine ära. Just Basic keel on see mis PICAXE lihtsaks teeb. Kui tahad tõsisemaid asju teha, siis pead ikkagi assembleris tegema. Usu või mitte, aga see polegi nii keeruline, lihtsalt pead tegema endale paremini selgeks mis karul kõhus on, ehk pead teadma PIC'i ehitust. Sellks et PIC'i ehitusest aimu saada, siis uuri datasheet'e siit:

      http://www.microchip.com/stellent/idcplg?I..._PAGE&nodeId=74


      PIC'i assembleri kohta on hea algajale sobiv juhend siin:

      http://www.mstracey.btinternet.co.uk...al/picmain.htm


      Mina mõtlesin kah 2 aastat tagasi kui PIC'i esimest korda nägin, et ah piisab mulle sellest Basicust kyll, aga nyyd olen ikka otsaga ASM'i juures

      Comment


        #4
        ma siis avaldan ka natuke arvamust


        pic prosede niiöelda progremine tehakse ikka arvutis. selleks on spets progred mis seda teha aitavad.

        et kood kivisse saada peab olema programmaator mis ühe otsaga õhendub arvuti ja teise otsaga kivi külge.sellest skeemist oli juttu kas viimases või eelviimases arvutikasutajas. otsi üles ja loe läbi.

        kui mõni viga tuli sisse siis proffid parandage mind

        Comment


          #5
          Jah, assembleris on kogu prose võimsus sinu karvaste käte vahel, tee temaga mis tahad C on samuti hea keel, kui vaid oskaks. Eriti kasulik mati funktsioonide puhul nt. ruutjuurikas või e astmes x (on vaja küll, ei tee nalja).
          See AK LPT-pordi progeja skeem töötab kenasti, kasutan.
          Koodi kirjutamiseks/simuleerimiseks tõmba microchipi lehelt MPLAB 6.5x IDE. Päris mõnus kuigi mõned iseärasused on.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

          Comment


            #6
            Veidi offtopic aga lahjemate prosede puhul on keeruliste funktsioonide korral abiks tabelid (vahed interpoleerid) või siis polünoomid (vajab ainult korrutamist ja liitmist) mis võtavad vähe mälu (7 järgu polünoom on juba vägagi täpne).
            Kõiki funktsioone muidugi nii ei tee. Samas perioodiliste korral (siinus nt) on vaja veidi loogilist mõtlemist ja saab jälle lihtsalt hakkama.

            Comment


              #7
              Samuti offtopic aga eelneva jätkuks: funktsiooni e astmes x sai suurepäraselt teha tabeliga. Seega pole tõesti igal 100-l juhul 100-st tarvis meeletut arvutusvõimsust. Paras pätc PIC-ile.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

              Comment

              Working...
              X