Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Arduino (kloon) UNO ja displei

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    See video kehtib vasakpoolse puhul. Parempoolne on teistsugune ja sellekohta ma ei ole midagi leidnud. Vasakpoolne on jura, see on sajandikgrammi resolutsiooniga ja paneb näkku ka täiesti tühjalt oodates - viimane koht kõigub 0 ja 3 vahel, nii ka pildil näha kui panin sinna 1 ja 2 grammised vihid, see näitab mulle seal 3,05 ehk justkui 3,050 grammi, kui "taaraga" üritan selle 0-3 viskumsie 0 saada siis mõneks ajaks kaob see viskumine aga seda 3 grammi kaaludes näitab ta ikka rohkem ehk 3,02, 1g vihti eraldi kaaludes näitab 1,02 ja 2 grammi eraldi kaaludes vahel näitab 1,98, vahel 2,02.
    Parempoolsega neid muresid ei ole - panen 1g peale, näitab 1,000, lisan 2g, näitab 3,000, võtan 1g ära, näitab 2000, võtan mõlemad ära, läheb 0,000, panen 2 peale, näitab 2,000 jne.
    Andsin mõned veel, et kui aega leitakse saab ka suuremad üle kaalutud võrdluseks täpsema instrumendiga.

    Iseenesest mul pole otseselt mingit häda selle suure täpsusega aga - hiinas seeriatoota õnnestub 25 eurose müügihinnaga niisugune 1/1000 resoga siis nagu ehk neis ei saa olla mingit udupeent sensorit mida hobieksperimendiks soetada ei raatsi, ilmselt seal ikka on mingi äkki 100g limiidiga sensor aga küsimus on, et kust ma sellise eraldiseisvana leiaks? Ali ja ebay on suurte kilode kaalumise sensoreid täis ja maksavad sente aga väikeseid näib väga napilt, üht 200g sensorit nägin, 3 euri...niiodav ta nagu ei tohiks ka olla. Ka ei usu selle 1/1000 resolutsiooni puhul, et sel on HX711 või sarnane muundur, samas õnneks on ka paremaid saada kümneka kandis moodulikese eest-hobiaretusele vastuvõetav igati.
    Kõik see on nagunii 98% lihtsalt katsetamine, huvitav lihtsalt, põnevam kui arduinoga tulukesi vilgutada.
    Samas annab katsetamine ka reaalselt asjale parema vaate - suured ja peened tootjad on kirjutanud kuidas nemad asju teevad ja kuidas iga koma-koha juurdesaamine reaalset tehnikat mitme kohajagu keerukamaks teeb.
    Hiinaka 1/1000 kui oma hobiaretusena õnnestuks korrata võiks pm ka rahul olla ja annaks põhja mida ehk edasi modifitseerida.
    -superradical-

    Comment

    Working...
    X