Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

STM32F446 programmeerimine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: STM32F446 programmeerimine

    Jah nii ma olen ka aru saanud. Lisaks Eevblog foorumile on üks sarnane ja isegi asjalikum teema ka Diyaudio foorumis aga kummaski ei ole SPDIF sisendit keegi konkreetselt valmis teinud ega testinud.
    Ainus valmis asi, mille leidnud olen, on seesama http://www.tjaekel.com/DiscoveryF7Audio/index.html. Küsisin ka otse tegijalt, ta isegi vastas aga vastus oli selline, et võib teha nii ja naa aga ta ei mäleta kuidas ta konkreetsel juhul tegi, igal juhul tuleb leppida kas sämplite kaoga või kvantimissageduse pideva muutmisega I2S poolel.

    Comment


      #17
      Vs: STM32F446 programmeerimine

      Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      Kas sellest tuleb nii auru saada, et DMA periferial-memory ja samu andmeid siis memory-periferial (SPDIF-DMA-I2S) üle DMA ei ole nii võimalik teha, et DMA-d loetakse kui FIFO?
      Peaks vist ikka saama. Kui suur on aga maksimaalne FIFO-na kasutatav DMA bufferi suurus, kas ainult 4 sõna nagu lingilt jääb mulje? Jääb vist väheks, et SPDIF ja MCU/I2S kellade erinevust siluda.

      Selle ST lehe SPDIF-i infoga on suht kitsas, midagi täpsemat kui eelmises postis viidatud lk 897 algav ei ole leidnud. Mujal netis kaevates jääb mulje, et SPDF on küll põhimõtteliselt loetav F4/F7 aga kelladega on seal tõsised probleemid, neid ei saa kuidagi nii kokku, et teel SPDIF-I2S midagi kaduma ei läheks ja vähemalt I2S kell oleks konstantne.
      Ehk suures pildis sa oled selles kohas, mida sa lootsid SPDIF-i kasutamisega vältida - kanalite samplite sünkimise probleemid pluss veel muud väljakutsed
      Kuna su esmane fookus oli teha direct digital kividega digikrossiga kõlar, siis kas ei oleks äkki mõtet läheneda iteratiivselt - aja need võimud STM-i taga käima ja tõesta endale kõigepealt ära, et see tulemus väärib võimlemist, kasutades mõnda muud sisendit. Kasvõi monos esialgu. Ja kui see käib, siis vaata, kas saab spdifi käima. Või on siis üldse mõtet sisendi osa ringi mängida. Tegemise käigus tuleb igal juhul kogemusi stm-iga ja pärast alistuvad raskemad pähklid ka juba lihtsamalt.
      Toidan trolle!

      Comment


        #18
        Vs: STM32F446 programmeerimine

        Alternatiiv on kasutada spetsiaalseid SPDIF-i I2S-ile muundamise kive, saaks STA350 võimu otse SPDIF kella peal tööle, siis oleksid ka kanalite vahel sämplid vägagi võrdselt ajastatud. MCU hakkaks puhtal ainult üle I2C STA350 konfi ning volumi väärtusi kirjutama ja neid väärtusi kanalite vahel sünkroniseerima. Progemine oleks ka palju lihtsam.

        Comment


          #19
          Vs: STM32F446 programmeerimine

          Kuna üks kõige lähim koodi näidis ( https://www.st.com/en/embedded-softw...soundter1.html ) minu soovitule on SW4STM32 IDE formaadis, otsustasin siiski jääda selle SW4STM32 IDE peale, teiste IDE-dega ei taha see vigadeta avaneda.
          Sealt ka küsimus, kui CubeMX peal on MCU tuumik valmis genereeritud, siis kuidas sinna peale SW4STM32-s sealt näidisest koodi tõstmine/kopeerimine käib? Asi on üsna keeruline kuna näidises on kood väga universaalne, mitme MCU jaoks kokku põimitud ja kokku on ka põimitud näiteks I2S ja I2C andmevahetus. SW4STM32-s (ja muudes Eclipse kloonides) on lisaks kood projektide siseselt ja üsna keeruliselt struktureeritud mitmete eri failide vahel ja üsna keeruline on aru saada, mis fail teise failiga kokku käib.
          SPDIF-i jätan MCU-st välja, panen seda konverteerima AK4113 kivi, tellisin sellise ära https://www.ebay.com/itm/SPDIF-coaxi...-/192888658950
          viimati muutis kasutaja moi; 15 05 2019, 09:47.

          Comment

          Working...
          X