PIC16F84 Probleem

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Elektrik
    Liige
    • 02/2003
    • 3153

PIC16F84 Probleem

tegin valmis ühe programmaatori "Radio" ajakirjast (2004/Nr.2 Lk 51-52) kellel võimalust see vaadaku )
    ühendasin ta koos PIC-iga COM porti ning käivitasin Ponyprog 1.17 softi.
    Laadisin sisse HEX faili, vajutasin nupule Write ning siis mõne aja pärast tuleb ette kiri et "Oled kindel et tahad seda kirjutada PIC-i (umbes nii)" ja siis hetk hiljem tuleb uus teade "Write Failed" ja kõik.
    PS! Ma PIC-ide progremises alles algaja, niiet võibolla on ka see võimalus et põletasin PIC-i läbi või panin talle nö. luku mis ei lase enam kirjutada.
    Aga kui näiteks vajutan "Erase" siis on successful ja ja siis vajutan "Write" ning siis ta seda "Write Failed" teadet ette ei löö vaid hoopis "Write Successful".
    Huvitav miks ta saab nullid kirjutatud PIC-i aga programmi ei suuda kirjutada?
    Mida teha?
    kuidas saaks kontrollida kas PIC on korras üldse või mitte?
    ja võibolla keegi teab mõnda normi PIC progejat mida võib usaldada ja millel on norm soft kaasas
  • Eggy
    Liige
    • 01/2003
    • 3644

Mul umbes sama probleem, algaja, PIC16F84, PonyProg2000 Version 2.06c Beta.
    Mul see asi nagu siis ise valmis tehtud ja mina kahtlustan ikka PIC boardi plaadi viga...sellepärast, et mul EPROM 93C46 kivi progreb korralikult...Aga seal ponyprogis on kolm kirjutamise nuppu, Write Device, Write Device Memory(FLASH) ja Write Data Memory (EEPROM). Ma oletan, et kribamiseks pean siis kirjutama device't??? Help

Comment

• urmas78
      Liige
      • 02/2003
      • 1604

Aga kas maha loeb (read)? Proovi ilma kivita lugeda, ja siis kiviga lugeda. kui annab erinevad sisud, siis peaks lugemine õnnestuma. Siis vaata, kas kivi on lukustatud. Loetud infos peaks olema lipuke, mis ütleb kivi seisu. Muide kustutatud kivil minuteada kõik aadressid 0fffh või 3fffh, ühesõnaga kõik bitid=1. kui =00, siis on progetud 0-li. Mõte selles, et alati saab 1-hte progeda 0-li, mitte aga vastupidi. Kustutamine paneb kõik bitid=1.
      Ise kasutan IcProg nimelist programmi, seni pole hätta jäänud. Iseasi kui unustan programmaatorisse toite sisse lülitada, tuleb samuti kirjutamisel error. Kuid mitte lugemisel, sest kivi olemasolu ei kontrollita, vaid loetakse, mis tuleb.

Comment

• felch
        Liige
        • 01/2002
        • 8727

Jättes kõrvale variandi et oled pic-i üübi määramata jätnud võib viga olla OS.is WinXP ja 2k puhul on ka endal kirjutamisega probleeme. kord õnnestub, kord mitte. W98 all käib nagu kulda.
        16F84 on flash mäluga ja kustutamine võtab luku maha.
        Kustutamist kontrollitakse nii, et kõik mälupesad peavad olema FF. Sama saad siis kui kivi pesast väljas. Seega kustutamise õnnestumine ei pruugi veel progeja kohta midagi öelda. Sellest ei saanud aru - kas peale kustutamist kirjutamine ikkagi õnnestub? Sel juhul - ehk oli kivi juba algselt midagi täis kirjutatud?
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

• Elektrik
          Liige
          • 02/2003
          • 3153

Originally posted by felch@Apr 19 2004, 15:18
          Jättes kõrvale variandi et oled pic-i üübi määramata jätnud võib viga olla OS.is WinXP ja 2k puhul on ka endal kirjutamisega probleeme. kord õnnestub, kord mitte. W98 all käib nagu kulda.
          16F84 on flash mäluga ja kustutamine võtab luku maha.
          Kustutamist kontrollitakse nii, et kõik mälupesad peavad olema FF. Sama saad siis kui kivi pesast väljas. Seega kustutamise õnnestumine ei pruugi veel progeja kohta midagi öelda. Sellest ei saanud aru - kas peale kustutamist kirjutamine ikkagi õnnestub? Sel juhul - ehk oli kivi juba algselt midagi täis kirjutatud?
          Peale kustutamist on sama jama, "Write Failed"
          Ning PIC ise on ikka tuttuus, aga ma vist tegin ise lolli vea :S
          kui ma esimest korda ta sinna progejasse panin siis nagu ma nagu loll :P katsetasin neid read ja write nuppe, ning pärast vist programmi taaskävitust vms, ühesõnaga hiljem tegin samuti, üritasin juba programmi ajada sisse ja siis hakkas peale :unsure: , write failed .

EDIT: Tõmbasin alla ICProg ja tegin kõik nii nagu peab, ühtegi Serius Errorit :P ta ette ei löönud :blink: teen täna selle skeemi PIC seadmega valma ja eks näis mis saab. kui töötab siis jään ICProg juurde :P
          annan tead

Comment

• Elektrik
            Liige
            • 02/2003
            • 3153

thx @ urmas78
            selle softiga probleemid läinud
            kes on huvitatud monitori testija skeemist siis andku teada, skeem ise lihtne
            EDIT: thx ka teistele

Comment

• Eggy
              Liige
              • 01/2003
              • 3644

kes on huvitatud monitori testija skeemist siis andku teada, skeem ise megalihtne
              Sportliku huvi tõttu ju võiksid jagada..

Comment

• eq
                Liige
                • 12/2003
                • 634

16C84 jaoks on kergeim See
                http://www.alldatasheet.com/

Comment

• Elektrik
                  Liige
                  • 02/2003
                  • 3153

Originally posted by Eggy@Apr 19 2004, 21:55
                  kes on huvitatud monitori testija skeemist siis andku teada, skeem ise megalihtne
                  Sportliku huvi tõttu ju võiksid jagada..
                  monitori testija skeemi ja PIC-i progemiseks vajaliku HEX faili saavad soovijad SIIT

EDIT: ma ei ütle meelega mis ekraanile ilmub kui see tööle panna, olgu see teile üllatuseks :lol:
                  aga !!! Üks lühike kasutusjuhend!

1. Panna poteka (või seadetakisti) liugur äärmisesse vasakusse asendisse.
                  2. Ühendada seade monitoriga
                  3. Lülitada sisse monitor.
                  4. Lülitada seade sisse, andes talle toite 5V.
                  5. Keerata potekat (või seadetakistit) kuni ekraanile ilmub... , küll te ise näete
                  6. Ongi kõik B)

Comment

• Eggy
                    Liige
                    • 01/2003
                    • 3644

No nii monitori tervise huvides küsiks, ega see pole mingi pahatahtlik skeem, mis monitorile ai-ai teeb??? <_<

Comment

• Elektrik
                      Liige
                      • 02/2003
                      • 3153

Originally posted by Eggy@Apr 20 2004, 20:45
                      No nii monitori tervise huvides küsiks, ega see pole mingi pahatahtlik skeem, mis monitorile ai-ai teeb??? <_<
                      ei tee absoluutselt "haiget" monitorile. täiesti ohutu aga ma ei soovita väga kõrget heledust panna molule
                      EDIT: seade on mõeldud 640x480 resoga molude testimiseks, niiet vaadake ise

Comment

• urmas78
                        Liige
                        • 02/2003
                        • 1604

Kas tulemus oli sellline?

Vaatasin koodist, võib-olla tegelik tulemus tiba teistsugune?

Comment

• R.I.P
                          Liige
                          • 03/2003
                          • 340

Küll veidi aegunud aga väga hea pici programmaator ja progemissoft on üleval ühe sakslase kodulehel. Olen ise neid mitu tükki ehitanud nii standalone seadmetena kui ka muudesse seadmetesse integreerituna. Lehel on ka palju muud kasulikku informatsiooni PIC mikrokontrollerite kohta (ainuke puudus on ehk see et saksa keeles ).

Skeem koos kirjeldusega www.sprut.de

Soft
                          PBrenner

Comment

• Elektrik
                            Liige
                            • 02/2003
                            • 3153

Originally posted by urmas78@Apr 21 2004, 12:35
                            Kas tulemus oli sellline?

Vaatasin koodist, võib-olla tegelik tulemus tiba teistsugune?
                            tubli urmas78, täpselt nii see on
                            programmaatoriga mul kõik korras, lihtsalt üks trükkplaadi rada oli pooleks läinud :P

Comment

• ttr
                              Liige
                              • 06/2002
                              • 754

Siiani ei saa aru misk algajad tahavad inffi prosedesse läbi SERIAL data virutada?.Eriti seda PIC- tüüpidesse.
                              MSN- taneltreima182@hotmail.com
                              telefon katki.

Comment

Working...