Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pickit 3 ei programmeeri

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pickit 3 ei programmeeri

Soetasin pickit 3 koos demo boardiga, kus elab 18F45K20. Kahjuks senised katsed teda programmeerida on lõppenud tulutult. Esialgu üritasin väikest basicus tehtud hex-i kivisse saata, aga hiljem proovisin by the book väikseid microlabi c-s näidisülesandeid. Ühenduse saab, erase õnnestub, blank check näitab, et kõik on puhas. Aga kui kirjutama hakkan, siis aadressil 0000 on ja jääb ff. Sama seis kuni aadressini 0020. Sinna suudab ta midagi sodida kuni 0040-ni, siis jälle tühjus kuni 60-ni jne (kui uskuda sellesama pickiti poolt sealt kivist loetud datat). Kas võib oletada, et olen küpse kivi või programmaatori saanud või on probleem ikkagi tooli ja klaveri vahel? USBi ühendasin programmaatorit eri portidesse, otse ja läbi hubi, erinevad juhtmed. Samuti jootsin prooviks demoplaadile väikse lüüdi toitesse, et ehk tuleb matsu natuke vähe. Aga nüüd on mõistus otsas
    Toidan trolle!

Vs: Pickit 3 ei programmeeri

Kas Vprog = ca 12V tekib progemise ajal?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

12 volti laseb kaane maha sellel kivil, see on säästuaja kivi
      High voltage in circuit programmeerimine käib tal 4.5-9V-ga. Aga ma usun et see programmaator kasutab low voltage (single VDD source) progemisrezhiimi. Oma põdura multimeetriga suutsin ma progemise ajaks vaid kerge hüppe paari voldi peale tuvastada MCLR peal, enne kui kõik juba kirjutatud oli ja verifitseerimine tavapärase pasuna andis (st, asi käis liiga ruttu et multimeeter reageerida jõuaks). USB-ist on ebamugav rohkem kui 5V saada ka.
      Kivi progemisjuhend on siin
      PS Personaalsed tervitused felcile vanade heade tipilabori aegade meenutuseks
      Toidan trolle!

Comment

Jah, see kivi on tõesti madalapingelise progemisega kuigi USB -st saaks vajadusel ka kõrge pinge kätte (kitrus.com KIT182 teeb nii). Kas proged nii et koodikaitse bitt peal? Sel juhul ei peagi verify õiget tulemust andma.
        PICkit'e pole mul kunagi olnud, vahest on seal mingi oma trikk...
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kõiksugu ohtlikud bitid peaks turvaliselt maas olema. Ainuke teoreetiline variant, kuidas miskit oleks võinud üles saada on need esialgsed katsed, kus ma üritasin Great Cow Basicu kompileerimise tulemit kivisse saata, katse-eksimeetodil.
          Kas need koodikaitsebitid peaks erase ka üle elama?
          Samas, need kirjutatavad ja mittekirjutatavad piirkonnad olid kõik bootbloki sees. Selle kivi mälujaotus:
          Boot Block 000000h-0007FFh
          Block 0 000800h-003FFFh
          Block 1 004000h-007FFFh
          Block 2 008000h-00BFFFh
          Block 3 00C000h-00FFFFh
          Dokist sain aru, et kaitsebitte saab konfida igale blokile eraldi.

Ilmselt tuleb mul mõnele teisele picile vajalikud ühendused külge ajada ja proovida teda sellesama pickitiga progeda, siis saab selgeks, kumb on kaamel.
          Toidan trolle!

Comment

Erase võtab maha koodi ja kaitsebitid - kogu kraami. Proovi tõesti teise kiviga, äkki on too juba eilane.

Comment

Sebisin endale makettplaadi ja ladusin sinna miski hädavajaliku kokku, üks pic16F684 oli valmis ostetud. Ja seda tõesti progeb ilusti, isegi lede sain vilgutama
              Tuleb siis see kivi koos demoplaadiga elfasse tagasi viia. Nüüd ootab ees pikem C tudeerimine, enne kui ma seal suudan vajaliku kokku keevitada. Kogu piin sai alguse sellest, et grammofon vajab paremat mootori kiiruse kontrollerit. Hetkel on seal pardal alalisvoolumootor stroboga, ja kui seda piisavalt täpselt käima ei saa, siis tuleb brushlessi kallale minna.
              Toidan trolle!

Comment

Mul oli 1-vahe mõte modida Estonia 010 grammerit. Mootori veomehhanismi (elektoonikat muidugi) ja lugude otsingu plaadimölakas ka mõne PICiga asendada. Äkki peaks idee tolmust puhtaks pühkima?

Comment

Tõenäoliselt saaks lugude otsimise oluliselt töökindlamaks. Iseasi, et neid lugusid seal plaadi ühel poolel tavaliselt niipalju ka pole, et sealt veel midagi valida oleks. Võibolla, kui sa onu remuse jutte fännad, siis on abiks featuur
                  Toidan trolle!

Comment

Mul on see PIC kit 3 , töötab väga hästi.
                    Pakun, et sinu basicus koostatud programmis on midagi suht kõver.
                    Vast päises midagi olulist puudu.
                    See, et erase toimib, see tähendab, et 12v programeerimise pinge tekkib.

Comment

Working...
                    X