Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mega168 koomaseisund.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mega168 koomaseisund.

Tere.

Probleem järgmine: Ladusin miski skeemikese mega168 ümber kokku ja progremine käin üle ISP STK500-ga. Muidu oli kõik ilus ja toimis, kuni eile õhtul jäi kivi vait. Üks (ja ainuke) LED plaadil põleb, st vähemalt üks jalg on loogilise 1 nivooga. ISP-ga ühendust ei võta, reset LED-i ära ei kustuta. Täna juhtus see asi jälle ja teisi kiviga (sama mark, sama plaat, uus isend). Sellel korral juhtus kohe pärast DIV8 fuse maha võtmist. Lõi LED-i põlema ja enam ühendust ei saa.

Üks elustamisvõimalus (parimal juhul äkki, kui õnneks läheb) oleks Parallel HV programming, mille jaoks STK500 on olemas, aga siis tuleb paras posu juhtmeid TQFN korpuse jalgade küljest joota. Ega vist muud praegu üle jää... :/

Vs: Mega168 koomaseisund.

KEs oskab müstikat lahti seletada (tegelikult juba idee tekib!): Tuli välja, et manuaalselt juhtmega trükkplaadil resetti tehas asi toimib. Iga liigutuse järel reset ja sain DIV8 fuse peale. Nüüd töötab kõik jälle ilusti.

Comment

Oled kindel, et DIV8 biti lendu lasid ja mitte midagi muud? Engbedded Atmel AVR® Fuse Calculator on hea koht kontrollimiseks.

AVR-id on pirtsakad prosed, tahavad, et fusedega seadistatud kell ka töötaks. Võib aidata, kui väline kvarts (ajutiselt) külge ühendada või siis kuskilt väliselt taktgenelt signaal peale anda ja siis progeda. Võimalik, et on vaja STK500 ISP sagedust maha tõmmata.

P.S. märkasin lõpuks, et sul viga siiski mujal.
      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt
        Oled kindel, et DIV8 biti lendu lasid ja mitte midagi muud? Engbedded Atmel AVR® Fuse Calculator on hea koht kontrollimiseks.

AVR-id on pirtsakad prosed, tahavad, et fusedega seadistatud kell ka töötaks. Võib aidata, kui väline kvarts (ajutiselt) külge ühendada või siis kuskilt väliselt taktgenelt signaal peale anda ja siis progeda. Võimalik, et on vaja STK500 ISP sagedust maha tõmmata.

P.S. märkasin lõpuks, et sul viga siiski mujal.
        Sinu soovitatud variante sai ka proovitud. Eelmistel kordadel olen välise kellaga atmega8 elule tagasi toonud (see oli siis enne stk500 saamist).

Comment

Kui juba teema on üleval, küsiks kuidas see väline kell välja nägi? Ma olen siin mõned 2313-ed mõrvanud, uurides netist sain kah juhendeid et pumpa signaali sisse ja tee ISP selle ajal. Aga vot ei oska kuidagi signaali sisse pumbata.

Comment

Esmalt postitatud denry12 poolt
            Kui juba teema on üleval, küsiks kuidas see väline kell välja nägi? Ma olen siin mõned 2313-ed mõrvanud, uurides netist sain kah juhendeid et pumpa signaali sisse ja tee ISP selle ajal. Aga vot ei oska kuidagi signaali sisse pumbata.
            http://www.supplierlist.com/product_...scillators.htm Midagi sellist. Need nelja jalaga on siis välise toitega ja annavad kohe nelinurksignaali välja. Lisaks on veel kahe jalaga isendeid, mida saad kasutada välise kellana kividel. Samas kui fused paigast ära lükkasid, siis ei pruugi neist ka kasu olla, sest mingitel Atmeli kividel olid võimalus fused ka nn keelualale panna, kus ei olnud seadistatud ei üks ega teine kell. Kui leiad mõne inimese pärnust STK500-ga, siis proovi parallel HV programminguga, selleg saab ka fusesid paika ajada, mide enam üle ISP ei saa.

/Teemasse ka.
            Tegin veel mõned katsed ja sisemine kell 8MHz on valitud. Selline olukord töötab ilusti, kui on ka DIV8 fuse. Kui see fuse maha võtta, siis mingid väljundid võtavad loogilise ühe ja kivi "langeb kooma". Välja saab reset jala juhtmega maha vedamisega. Proovisin ka sisemise kella 128KHz peale panna ja DIV8 maha - ka kivi suhtleb. Välist kella ei ole veel proovida saanud, aga peab ka selle ära tegema. Imelikul kombel ei suutnud ma seda LED-i ise koodiga helendama panna. Müstika veel jätkuvalt.

Comment

Veel mõned avastused:

Praegu ei ole ma millegipärast enam võimeline (tegelikule ei ole selle skeemi peal vist üldse saanud?) LED-i põlema ajama. Ühendasin kivile külge 8MHz välise kvartis ja muutsin kella fuse ära. Kõik töötab samamoodi - DIV8 maha ja kivi panges...Samas sel hetkel kui kivi pangestub lükkab küll LED-i põlema. Seega jalg ise võiks korras olla?

Comment

Veider lugu.

Kas mõne teise programmaatoriga on sama kala?
                Või on sama programmaatoriga kõigi kividega sama kala?
                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Ei ole hetkel väga muud võtta.

Comment

Re: Vs: Mega168 koomaseisund.

aga kui see kahtlane kummitusLED ära võtta? küll ei usu, et see kuidagi prose tööd segada suudaks... aga no kurja... kui ta juba niimoodi kahtlaselt käitub... äkki tõesti :S

Aga kui sa välimiseks kellaks midagi muud kui 8MHz paned? kas siis ka pangestub? Ma mõtlen just üles poole midagi. 10MHz vmt.

Comment

KummitusLED-i lülitatakse muidu läbi transistori. Proovin seda kiirema kella värki ka õige pea kui aega saan.

Edit: Teiste kividega ja sama programmaatoriga pole seda kala täheldanud.

Comment

Tänud, Rain. Panin välise 16MHz kvartise kella toksima ja kõik toimib. Väljund lülitub nagu peab, kinni ei jookse.

Comment

Liiga vara hõiskasin...ja jamad jätkuvad. Mingi hetk hakkas ja nüüd on kõikide kelladega sama jama. Esimesel korral loeb AVR Studioga ilusti kivi Id baidi sisse. Teise operatsiooni tegemisel, ükskõik mis see on, on tulemuseks kas id lugemise puhul "0x00 0x01 0x02" või siis mujal "0x00 0x00 0x00". Selle esimese kohta leidsin Googlest vihjeid olekule "device locked". Samas kui ühendan kivi lahti ja panen tagasi saan ühe operatsiooni edukalt teha. Sinna kuuluvad näiteks fusede kirjutamine, lugemine, flashi kirjutamine...aga ainult ühe korra. Teise plaadi peal sama kivi elab edukalt ja ei jonni. Hakka või vägisi plaati süüdistama.

Comment

Praktika on näidanud et selliseid jamasid põhjustab kõikuv toide.
                            Vb on konded liiga kaugel(3cm ja up), siis ehk mahtuvusest ei piisa, kõik toite jalad pole ühendatud.
                            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Olen isegi kalasid kohanud kuna toitepinge pole pääris dc vaid mingi pidev ca 0,5V voolikõikumine. Kui oss olemas, oleks seda tore mõõta ja vaadata.
                              Minu kasutan tavaliselt 1uF, 1nF ja 1pF kondet võimalikult toite otste lähedal.
                              Kui tegu selliste kividega, kus 0 ja +5V otsad on kivi diagonaali(loe üksteises suhteliselt kaugel) siis kasutan sama kombinatsiooni nii 0 kui ka +5V(loe toitepinge, ei pea olema +5V) pin-i kõrval. vb on see paranoia a see laseb mul öösel rahulikult magada, teades, et tegin kõik, mis teha sain, et prosel oleks hea. Nende kondede lisamisega olen saanud nii mõnegi asja toimima.

Comment

Working...
                              X