Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Juhtprogramm MM5450N-le

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Juhtprogramm MM5450N-le

    Head vana aasta lõppu! kõigepealt.

    Küsiks vähe abi, kuna programmeerimine pole mul just kõige tugevam külg. Nimelt on olemas üks tööstuslik seade, mida mul on tunne, et ma saaks oma "targa kodu" projektris kasutada. Seade käib seinale ja sisaldab 8-t ümberlülituva kontaktiga releed, mida saab juhtida seadmekarbil olevatest nuppudest (sisse/välja/A) ja tundub ka, et saab ühendada arvutiga mingitpidi. Seade on ilmselt kuulunud tuletõrjesignalisatsiooni koosseisu, tootja on Rootsi firma Westerstrand ja mark WDP-YE. http://www.westerstrand.com/

    Seadme "ajuks" on mikroskeem MM5450, mis on tegelikult küll disainitud LED displeid juhtima, kuid siin juhib releesid. Klemmplaadile on välja todud 3 otsa, mis lähevad otse MM5450 jalgadele: 21 - clock in; 22 serial data in; 23 data enable.
    Tahaksin seda RS-232 porti ühendada. OK, tõenäoliselt tuleb ette teha nivoomuundaja MAX232 või MAX203 peal - sellega saab hakkama. Kuidas kirjutada W2000/XP alla softijupp, millega saaks üle jadapordi seda seadet juhtida?
    Kas keegi võiks sellel teemal nõu anda või abistada?

    Siin on MM5450 datasheet: http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/...SC/MM5450N.html

    #2
    Tee nii nagu ma E-pikendust juhtisin: clock ja data läksid pordi kviteerimisotstele (dsr, dtr jne), enable ots oli ühendatud PC saatekoivaga (TxD), saatsin lihtsalt suvalise sümboli. Ühe pulsi asemel sain mitu aga kivi see enam ei huvita.
    Nivoomuundi tegin 3 transiga.
    Kui on tarvis mülemapoolset sidet, läheb asi keerukamaks ag mitte eriti. Mõlemasuunakline on vist vaid data koib, osad pordi kivteerimissignaalid on parajasti sisendid! Ühendad nad lihtsalt kokku.
    Ise juhtisin Visual BAsicus kirjutatud koodiga.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      Nii, skeem on enam-vähem maha joonistatud. On kaks sisendit, Clock-IN ja Data-In. Enable on püsivalt massi ühendatud. Aga enne, kui clock ja data MM5450-sse jõuavad on seal ees 2 kivikest. Kõigepealt on optotransistor MCT6
      http://www.vishay.com/docs/83645/83645.pdf

      ja selle järel on 4093B - Schmitti triger. See elektrooniline pool ei ole probleemiks, pigem programmeerimine. MM5450 on 35 bitine. Mis moodi ma selle koodi WXP keskkonnast seriali peale saaks? Visual Basicut pole kungi näppinud ja koodi kirjutada ei oska.

      Comment


        #4
        visual basicust on nüüd microsofti poolt väljas tasuta express edition.

        Comment


          #5
          et mis siis muud kui vanas eas veel progemist õppima

          Comment

          Working...
          X