Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

wireless lan kaart

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    wireless lan kaart

    K-arvutisalongis on üks wireless lan-kaart. müüja ütles, et ideaalis võtab 300m, aga betoonseinad jms asjad piiravad seda kaugust.

    Oskab keegi äkki öelda kas ma saaksin neti kätte, kui mu kõrval majades on kellelgi net (saatja/vastuvõtja kaudu) sees.

    Allpool ka link kust näeb majade vahelist kaugust.
    Punased täpid on need saatjad/vastuvõtjad ja nool küljes näitab kuhu poole need suunatud on ja need ei ole mitte katustel vaid maja seina küljes. Punane ruut on minu arvuti asukoht

    Majade skeemi näeb siit: http://www.album.ee/?action=img&pic=8580940&mode=orig

    #2
    Vot ei näe miskipärast seda majade skeemi. Aga kaartidega on nii, et mida kallim, seda parem. Võid küsida ntx Vendomarist Linksysi kaarti, annavad ka proovimiseks, ei pea kohe ära ostma. On kogemus ka SMC 2455W vms, ei mäleta täpset kaardi marki, see oli küll levi tundlikkuse poolest täielik saast.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

    Comment


      #3
      Mis antennid need sellised maja küljes on, et suunatud ja puha? Ega sa midagi näiteks GSM tugijaama antennidega vms. segi ei aja? Tavalistel traadita võrgu tugujaamadel on küljes harilik varrasantenn, see kiirgab igale poole võrdselt.
      Üldiselt ilma lisaantennita ei võta läbi seinte eriti kaugele. Kunagi sai tööl testitud ja sama korruse piires võttis umbes 30 meetri raadiuses läbi tuhaplokist seinte (2 d-linki tugijaama omavahel, mõlemad orig. antenniga).
      Teiseks... Ega sa ei kavatse hakata kellegilt netti varastama? Ega palja kaardi olemasolu ei anna veel netti kätte, selle vastu kaitsevad ühenduse omanikud end igasugu kavalustega (wep, mac-i põhine luba, ssid peitmine jne).
      Ja veel levi suurendamisest. Traadita võrgukaardile võib riputada taha mingi antenni, mis oleks kitsama nurgaga ja seega parema võimendusega. Korralikud poeantennid maksavad rohkem, kui k-poe wlan kaardid, lisaks tuleb osta eriti kallist kaablit ja veel kaardile pigtail kah. Liiga suure võimendusega antenni ei tohi kasutada standarseadetega, see on siin seadusega keelatud (seadus lubab kuni 100mW eirp), kui sellest üle lähed ja kedagi segama hakkad, siis võib sideamet oma antennid sinu lähedusse kolida ja asja uurima tulla. Aitaks väga kitsa nurgaga antenn (vähem müra sama signaali hulga juures) ja vähendatava väljundvõimsusega kaart (korralikematel kaartidel saab seda ka konfata).

      Comment


        #4
        Ok siin peaks nüüd näha olema:http://www.album.ee/?o=500021870

        Ega sa ei kavatse hakata kellegilt netti varastama? Ega palja kaardi olemasolu ei anna veel netti kätte, selle vastu kaitsevad ühenduse omanikud end igasugu kavalustega (wep, mac-i põhine luba, ssid peitmine jne).
        Ei noh ega algul vaatax ikka ehk õnnestub ilma, kui ei siis üritax kokkuleppele jõuda.

        Comment


          #5
          Ei usu küll et nii kaugelt ja läbi majade sidet saad kuid eks proovi. Omal on raskusi ka kürvaltoas netti leida, WIFI kaardiks SMC2835W.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

          Comment


            #6
            Ilmselt on nende saatjate/vastuv6tjate n2ol, mida sa n2gid, tegemist WDSL antennidega. Minu teada on WDSL terminal v6imeline suhtlema korraga vaid yhe ISP-ga ja selle konfimine k2ib eraldi masinast (reeglina on k6iksugused 6igused vaid n8. masti poolsed). Ja pealegi on WDSL ja WLAN saate/vastuv6tu protokollid tiba erinevad.

            Comment


              #7
              Mul tekkis selline mõte sellepärast, et ühes elektroonika poes müüdi arvutit, millel oli wireless küljes ja sai netis käia. mingi hetk oli küll mingi kirja ett löönud et te peate maksma jne, aga pärast oli ikka võimalik netis olla.

              Comment


                #8
                Üldiselt need, kellel on juba raha ja oskusi panna oma traadita võrguseadmele taha korralik antenn, on ka kindlasti oskusi panna sinna ligipääsukontroll.
                Traadita võrku pakutakse teatud kohtades tõesti tasuta. Enamasti on need kohad igasugu toitlustusasutused, bensiinijaamad jne. Täpsemalt on kõik need kaardil: www.wifi.ee. Neis kohtades on mõeldud nett kohapeal kasutamiseks ja paigaldades on sellega arvestatud.

                Comment

                Working...
                X