Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Internet/kiirus?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Internet/kiirus?

    Kas keegi oskab seda fenomeni kuidagi mõistupäraselt selgitada?

    Allalaadimiskiiruseks väidetakse justkui u. 35Mbps aga kui võtan näiteks elektrotanyast mingi 10Mb service manuali siis allalaadimiseks kulub umbes minut, teinekord ka rohkem aega. Kui laen näiteks umbes 110Mb suurusega .wav faili (konverditud youtubest näiteks - kui selle asukoht kuidagi kiirust mõjutab?) siis kulub teinekord 3-4 minutit.
    Ja ometi väidetakse mulle siin kiiruseks 35 mis oli ka näiteks eelmisel aastal kui sai see leping tehtud, reaalsuses ma aga tunnen ja tajun, et see number mida mulle näidatakse ei vasta tõele enam sest lepingu tegemise järel laadisin neid suuremaid muusikafaile SEKUNDITEGA, no 800Mb mahuga kogualbumeid sai laetud mõne minutiga, sama ajaga mis praegu kulub ühe loo allalaadimiseks.

    Lisaks ka see levi märk milleni vedasin noole. See oli ka eelmisel aastal tavapäraselt seal 3-4 posti juures, nüüd on tavaline, et on 1 post kuigi ruuteris midagi muudetud ei ole, asukoht on sama jne.
    Ka õppetöö tegemisel jama, teed testid ära ja kinnitades jääb asi ketrama ja ketrab mitu minutit, siis ekraan valge ja "ühendust ei ole" - kuda krt ei ole kui mulle sisuliselt konstantselt, ükskõik mis ajal kiirust testides serveeritakse seal 30 tuuris kiirus?
    Igasugu restarte jne asju on proovitud. Ei oska ruuterile mingit viirusetesti ka teha, ei tea kust mida otsida ja mida üldse turvaline kasutada.

    Mida ette võtta?
    Mida proovida?
    Edasi maksta ja lõuad pidada?
    Lisatud failid
    -superradical-

    #2
    Vs: Internet/kiirus?

    Aga uploadi on palju? Su päring ei jõua piisavalt kiiresti kohale võibolla.
    Teise seadmega tasub proovida, kasvõi telefoniga.
    Ega see lõhkimüümine on ka väga moes, mitte ainult Elisal.

    Comment


      #3
      Vs: Internet/kiirus?

      Üles on mingi 10-11 aga ma ei lae midagi.
      Telekas tuleb sama asja kaudu aga sama fenomen on siis kui telekas töötab, telekas anomaaliaid ei ole olnud. Mingit hakkimist ega midagi. Net võib pm kaduda arvutist, kaobki totaalselt ühendus aga telekas töötab -kanaleid saanud klõpsida ja kuskil midagi ei hangu. Täna on vast tunni aja jooksul 3-4 korda kadunud, eile, üleeile kadus ka mitu korda.

      Telefonis ka töötab, kuigi kasutan telefonis ka vähe 2-3 lehte mida vast kasutan, vahel harva maili, youtube, instagrami, minimaalselt.


      Kahtlustan ka seda, et numbreid fabritseeritakse AGA kas on mingit asja olemas mille numbreid üldse saaks uskuda? Eks kõik teenivad kellegi huve ja lootus vist mingit programmijuppi leida mis reaalselt kiirust näitaks, pm ei ole?
      BTW - üks häiriv asi on veel tekkinud, kiiremini kirjutades kipuvad osad tähed kaduma minema, vahel kaovad vahelt ära. Kahtlustasin klaviatuuri patareid, et teine juba 3-4a teeninud aga uuega on täpselt sama lugu. Nagu niisugune tunne, et mingi veider pahalane. Brauserit avades ka meenub 20a tagune aeg kui pidi mitu korda klikkima, avanes siis viitega mitu brauserilehte, nüüd alati kui avan siis kiirelt vilgub, justkui avaneks veel aken aga reaalselt ei näe, et oleks mitu lehte lahti. Midagi millega oma arvuti "asukohta" jälgida? Ka ilmselt ei ole?
      -superradical-

      Comment


        #4
        Vs: Internet/kiirus?

        See 35Mbps on kohaliku serverini, sinnamaale üritatakse ikkagi kiirus tagada, et klient silmale meeldivat numbrit näeks. Kusagilt kaugel maal asuva serverini on kiirus just selline, nagu see on, keegi midagi ei garanteeri.

        http://seriousbit.com/netbalancer/ näiteks näitab, mis asi konkreetselt netti kasutab ja kui kiire ühendus saavutatakse. Lihtsalt teadmiseks.

        Comment


          #5
          Vs: Internet/kiirus?

          See ei ole tundu ainult kaugel asuva serverini, oli vaja näiteks just autokooli teste teha ja kui kinnitada tarvis siis jooksis kooma, mitu minutit ketras ja siis teatas, et ERR_INTERNET_DISCONNECTED

          Ja pidin manuaalselt uuesti ühendama, vahel andis teate, et ühendust ei ole saadaval. Kui lõpuks luti suhu võttis, toimus sama asi uuesti. Sel aastal just see jama tekkinud, alguses oli kõik väga OK. Mis muidugi kinnitab tcumeni väidet lõhkimüümisele. Saanud vist nüüdseks kõik operaatorid ära proovitud, kõik algab hästi, kõik töötab hästi, ühel hetkel algab "edulugu"
          -superradical-

          Comment


            #6
            Vs: Internet/kiirus?

            Üle õhu leviva ühendusega ju ongi nii, et kuni asi on kallis ja kasutajaid seega vähe, seni on kõik kõige paremas korras. Vahet pole, mitu G-d seal on, läheb tulevikus ka 5G ühendusega samamoodi.

            Comment


              #7
              Vs: Internet/kiirus?

              Oli sama asi Teliaga, ruuteri softi uuendus aitas, nendel ise seda teha enam ei saa, aga see supporti tädi tegi ära.
              Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

              Comment


                #8
                Vs: Internet/kiirus?

                Selliseks eemalt softiuuenduseks peab vist olema teenusepakkuja ruuter?

                Comment


                  #9
                  Vs: Internet/kiirus?

                  Aga Telia puhul nii ongi. Vanasti sai softi uuendada ise, telekas oli vastav menu, nüüd seda enam ei ole. Tasub veel üle vaadata õue ühendused. Mina tegin selle Eesti Energia kilpi, naaber pani lihtsalt aia äärde, selle tihedus geeliga täidetud konteineriga, aga vesi ikkagi läks sisse.
                  Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Internet/kiirus?

                    Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                    Telefonis ka töötab, kuigi kasutan telefonis ka vähe 2-3 lehte mida vast kasutan, vahel harva maili, youtube, instagrami, minimaalselt.
                    Ses mõttes, et telefon on wifiga sellesama ruuteri taga toimib normaalselt?
                    Mulle hakkab kirjelduse järgi tunduma, et probleem on arvutis.
                    Mõne teise masinaga pole katsetamise võimalust? Või linuxi plaadiga?

                    Comment


                      #11
                      Vs: Internet/kiirus?

                      Mul B593 väidab, et uusim tarkvara, aga Elisaga 4G ikka päevas mitukorda jääb tukkuma. Nii minutike ootamist ja toimib edasi. 3G-ga pole sellist asja täheldanud, aga sellega on kiirused väiksemad. See failide allalaadimise erinevad kiirused sõltuvad puhtalt sellest, kuidas serverite poolt antakse, saad alla vahel 1MB/s, samas kui Elisa kiirus võimaldaks 5MB/s.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Internet/kiirus?

                        Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                        Ses mõttes, et telefon on wifiga sellesama ruuteri taga toimib normaalselt?
                        Mulle hakkab kirjelduse järgi tunduma, et probleem on arvutis.
                        Mõne teise masinaga pole katsetamise võimalust? Või linuxi plaadiga?
                        Jah, telefon on KA wifiga.
                        Telefon, arvuti, telekas/digibox. Kõik on wifiga.
                        Arvutit ma ei usu - millest see peaks väljenduma?
                        Pole viimaselajal mingit pahna ka kuhjanud.

                        Arvutil on wifi kaart, proovisin vahepeal ka juhtmega, juhtme pikkus u. 15m. Wifiga on seinad vahel, ruuter seina taga. Ma ei märganud nagu mingit toimivuse erinevust juhe vs. wifi, seetõttu kasutan wifit. Parooliga on sissepääs, seega ei saa kõrvaline ligi, kui ainult parooli teab ja akna all.
                        Aga, tähelepanekud:

                        Kevadel veel suutis telefon ühenduda sellessesamasse koduwifisse umbes 150m kauguselt, otsenähtavus ruuterile pm oli olemas kui mitte arvestada puuoksi.
                        Praegu, no paar kuud, kui lähen telefoniga õue, umbes 20m kaugusele siis on väga heitlik, 10st juhust 7 kindlasti katkeb net ära.
                        Siis see failide tõmbamine, seda märkasin eriti kui kasutasin vahepeal minitooli youtube videote wav konvertimiseks, eelmisel aastal ja selle aasta alguses veel ka toimis hästi, mõne minutiga tõmbas 650-800MB mahu. Nüüd kulub selleks KÜMNEID minuteid ja üksikute lugude jaoks kulub ka tavalsielt 3-4 minutit kuskil 100MB kandis lugu. No ja 10MB failid ka kirjeldasin, oli vist üks Sony resiiveri manual pea 19MB, seda tõmbas ~5 minutit.


                        Laadisin prooviks selle Net Balanceri , no peale restarti kuidagi paremini töötab, võibolla blatseebo aga eks testin mõne failiga päevapeale. Pingi näitab siin selle teksti trükkimise jooksul (minimaalne 48+-25ms kuni 108+-64ms), mingid Baidid alla/üles, 1,1kilo suurim alla, 5,4k suurim üles mis silmanurgast jälgin - kui see info midagi annab?
                        -superradical-

                        Comment


                          #13
                          Vs: Internet/kiirus?

                          Kui juba trükkimisel vahele jätab siis pole viga selles et mustad jõud speedtesti numbreid võltsivad. Kah vahel trükkimisel mingi lag sees nii sekund või kümme, chrome või pc restart aitab. Kiirust võid võrrelda task manageriga.

                          bittidel ja Baitidel vahe tegemine ka abiks.
                          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Internet/kiirus?

                            mingid Baidid alla/üles, 1,1kilo suurim alla, 5,4k suurim üles mis silmanurgast jälgin - kui see info midagi annab?
                            Kui midagi ei tee, siis ongi vaikimisi mingi aja tagant arvutil mingi infovahetus netiga.
                            Click image for larger version

Name:	Ekraanipilt 2020-08-14 15-02-44.png
Views:	1
Size:	4,3 KB
ID:	872870
                            Ja faili tõmmates
                            Click image for larger version

Name:	Ekraanipilt 2020-08-14 15-05-19.png
Views:	1
Size:	5,8 KB
ID:	872871

                            Comment


                              #15
                              Vs: Internet/kiirus?

                              Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                              ...pole viga selles et mustad jõud speedtesti numbreid võltsivad...




                              bittidel ja Baitidel vahe tegemine ka abiks.

                              Tore teada.
                              Kes siis ütleb, mis õige, mis vale (allolevas manuses)...


                              Mis nüüd "tumedatesse jõududesse" puutub siis jah, kõik mis ette söödetakse on tõsi , teistsugused arvamused on keelatud või kui veel ei ole siis - keelame!
                              Selle "tumedate jõududega" seoses - tundsid ju ise hetkel provokatsiooni, sinule tundus see nii, avaldasid oma seisukoha.

                              Oli mõned aastad tagasi juhus kui lugesin samasugust "provokatiivset" ajaleheartiklit kompostimehes ja no ei saanud ka jätta OMA SEISUKOHTA kirja panemast (lähtudes vabast, demokraatlikust sõna ja tsensuurivabadusest), üllatus tabas siis kui sama artikli avasin teises arvutis, teise ip aadressi alt ning seda (isiklikku seisukohta) ma sealt ei näinud, kohe kui vaatasin uuesti arvutisse, kust see seisukoht sinna kirja sai, oli see seal kenasti olemas. Kopeerisin lingi ja saatsin omale e-posti, järgmisel päeval avalikust arvutipunktist vaatasin jälle ja mis arvad, kas oli see seisukoht seal? Huiatki.

                              Niipalju kõrvalepõikena "tumedatest jõududest".



                              Nüüd paar tundi möödunud ja net toimib, vähemalt ära ei ole kordagi kadunud ja levi on ka rohkem kui tavaline 1 post. Vajalikud õppeasjad ka tehtud.
                              Näis, kauaks seda siis ka jätkub.
                              Lisatud failid
                              -superradical-

                              Comment

                              Working...
                              X