Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kõvaketta sisu kaitsmine (oli: proge)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Win98't EI ole võimalik konffida nii, et seda tagasi konffida ei saaks. Safe mode, HKLM->Network->Logon->MustBeValidated->0 ja ongi lahti.
    Bios'i parool ei hoia ka alati kinni, kõigepealt võib ju masina lahti kruvida ja biosi ära resettida, teiseks on osadel biossidel ka "universaalsed" koodid.
    Windows NT/2k/XP/2k3/linux on parim lahendus, nende koodidest niisama mööda ei saa ja ntfs/ext3 parti tüüpidega saab ka faile kaitsta... Seda muidugi niikaua kuni masinale kruvikeerajaga kallale ei minda ja muidugi cd/flop buut on kinni keeratud.

Kõige lihtsam viis: võta winrar/winzip ja paki lihtsalt oma kraam parooliga kokku. Piisavalt pikk parool ja ei torgi keegi seda enam.
    winrar/winzip ;D lol
    kui kas või vähemgi tahtmine on siis seda on yli kerge muukida ju. google'isse mingi winrar cracker/password retriver (midagi taolist) ja sa saad selle ka pika parooli puhul max. 5 mintaga k2tte
    http://www.alldatasheet.com/

Comment

winrar/winzip ;D lol
      kui kas või vähemgi tahtmine on siis seda on yli kerge muukida ju. google'isse mingi winrar cracker/password retriver (midagi taolist) ja sa saad selle ka pika parooli puhul max. 5 mintaga k2tte
      oled sa muide proovinud või arvad niisama?
      parooliga zipi lahtitegemiseks on põhimõtteliselt ainult kaks võimalust - sõnaraamatu põhine parooli ära arvamine või kõikide variantide jõuga läbiproovimine (brute force).
      tolle viimasega kasvab iga paroolisümboli lisandumisega vajalik aeg suurusjärgu võrra.
      selles võib muide iga huviline ise veenduda. parematel paroolikräkkijatel on olemas ka n.n. estimated time kalkulaator, millega võib hinnata ajakulu erinevate pikkusega ja keerukusega (kas lisaks tähtedele ka numbrid, kirjavahemärgid jms. sümbolid) paroolide lõhkumiseks.
      kui 6 sümboliga parooli korral sai keskmise 2GHz P4 peal hakkama (mälu järgi) poole päevaga, siis 7 sümbolit venitas selle aja nädalatesse ja 8 sümbolit kuude pikkuseks.
      10 sümboliga, kasutades paroolis keerulisi märke, pole tänapäeva PC-ga midagi peale hakata.

tuletan meelde ühte vana lugu. kui aastaid tagasi esimest korda distributed net-i abil RC56 lahti murti, mis oli tolle krüptitud sõnumi sisu? vastus: "its time to take longer key..."

ps. (win)rar-i kohta ei tea (ja ei viitsi hetkel süveneda ka), kas on mõni toimiv tagauks või mitte, aga tõenäoliselt peaks tolle murdmine olema zipiga samast klassist olema.
      GSM: 5039624

Comment

Ma kirjutan siis vastuseks loo, kuidas ma koodi, millel oli 999999999 varianti, poole tunniga lahti muukisin.
        Nimelt läks autotelefonile, mis autoga kaasas oli, turvalukk peale. Koodi ma muidugi ei teadnud ja lootuses, et keegi tavaliselt keerukaid numbrikombinatsioone ei kasuta, hakkasin järjest variante läbi proovima. Ikka 1, 11, 111, 1111, 2222, jne. Paarisaja korra järel telefon avaneski. kombinatsioon oli väga lihtne( loe-kerge meelde jätta). Ma ei tea mis oleks saanud, kui eelmine omanik oleks oma sünnidaatumeid kasutanud.
        Teoreetiliselt tundus lahtimuukimine võimatu, praktiliselt-

Comment

oled sa muide proovinud või arvad niisama?
          parooliga zipi lahtitegemiseks on põhimõtteliselt ainult kaks võimalust - sõnaraamatu põhine parooli ära arvamine või kõikide variantide jõuga läbiproovimine (brute force).
          tolle viimasega kasvab iga paroolisümboli lisandumisega vajalik aeg suurusjärgu võrra.
          selles võib muide iga huviline ise veenduda. parematel paroolikräkkijatel on olemas ka n.n. estimated time kalkulaator, millega võib hinnata ajakulu erinevate pikkusega ja keerukusega (kas lisaks tähtedele ka numbrid, kirjavahemärgid jms. sümbolid) paroolide lõhkumiseks.
          kui 6 sümboliga parooli korral sai keskmise 2GHz P4 peal hakkama (mälu järgi) poole päevaga, siis 7 sümbolit venitas selle aja nädalatesse ja 8 sümbolit kuude pikkuseks.
          10 sümboliga, kasutades paroolis keerulisi märke, pole tänapäeva PC-ga midagi peale hakata.

tuletan meelde ühte vana lugu. kui aastaid tagasi esimest korda distributed net-i abil RC56 lahti murti, mis oli tolle krüptitud sõnumi sisu? vastus: "its time to take longer key..."

ps. (win)rar-i kohta ei tea (ja ei viitsi hetkel süveneda ka), kas on mõni toimiv tagauks või mitte, aga tõenäoliselt peaks tolle murdmine olema zipiga samast klassist olema.
          olen muukinud winrari. passi pikkuseks oli 5 märki. võttis brute forceiga vähe aega
          aga ikkagi oleks vist kõige kergem arvuti kuhugi ära peita ;D või lihtsalt kõvaketas ära peita

Comment

olen muukinud winrari. passi pikkuseks oli 5 märki. võttis brute forceiga vähe aega
            aga ikkagi oleks vist kõige kergem arvuti kuhugi ära peita või lihtsalt kõvaketas ära peita
            ja nüüd natuke arvutades saamegi, et kui sul oleks olnud 6 märki passi pikkuseks, oleks maksimaalselt võinud kuluda 90 korda kauem. Kui 7 märki, siis veelkord 90 x kauem jne. Ja seda veel juhul, kui ei kasuta keerulisi sümboleid.

Comment

ja nüüd natuke arvutades saamegi, et kui sul oleks olnud 6 märki passi pikkuseks, oleks maksimaalselt võinud kuluda 90 korda kauem. Kui 7 märki, siis veelkord 90 x kauem jne. Ja seda veel juhul, kui ei kasuta keerulisi sümboleid.
              ok, võtab natuke kauem. ja mis siis? sõber ju sõjaväes. siis oleks aega muukida ju kyll ;D

ei viitsi edasi vaielda. ei tea teemast nii palju

Comment

ok, võtab natuke kauem. ja mis siis? sõber ju sõjaväes. siis oleks aega muukida ju kyll ;D

paistab, et sa pole aru saanud progressioonist.

alustuseks räägin sulle ühe vana legendi. miski valitseja olevat pakkunud malemängu leiutanud mehele suurt autasu. mida iganes too ka ei sooviks. too ütles, et soovib tasuks esimesele maleruudule ühe riisitera, teisele kaks, kolmandale neli, neljandale kaheksa ja nõnda igale ruudule kaks korda rohkem, kui esimesele...
                valitseja vihastas. tema pakub tõelisi varandusi ning mees  tahab endale peotäit riisi. paraku selgus (arvutades), et kogu riigis pole niipalju riisi, kui mees küsis.
                ei usu? 10. ruut - 512 tera, 15. ruut - 16384 tera, 20 ruut - 524288 tera, 25. ruut - üle 16 miljoni tera ....
                malelaual on teatavasti 8x8=64 ruutu - 9223372036854775808 riisitera (pluss eelmiste ruutude peal olevad terad)

teine näide progressioonist. telekast nähtud miljonimäng. kahekordistades iga küsimusega närused 100 krooni, on miljon vaid 15 küsimuse kaugusel.
                kui jõudsid 32 tuhande kroonini, on miljon vaid 5 küsimuse kaugusel.

kodune ülesanne sulle - kui pikk peab olema zipi parool, et ka kogu sõjaväes oldud aja jooksul ei saa seda tänapäeva PC-ga lahti teha?
                GSM: 5039624

Comment

ok, võtab natuke kauem. ja mis siis? sõber ju sõjaväes. siis oleks aega muukida ju kyll

Ma lisan kah ühe loo.
                  Sõjaväes kutsus seersant 8 kõige laisemat venda enda juurde, rivistas üles ja pakkus välja sellise variandi: rivistagu nad ennast kaheksakesi rivvi niipaljudes variantides, kui võimalik ja kõik saavad nädala puhkust. Mehed hakkasid kohe rõõmsalt siblima; no palju seal ikka variante saab olla- mina olin eelmine kord esimene, sina olid minu kõrval, las seekord on tema minu kõrval jne. Mõningase pusimise järel saadi aru, et ülesannet täita on suhteliselt raskem. erinevaid võimalusi kaheksat meest rivistada on nimelt 40320. Kui kiired poisid 30 sekundiga rivi kokku panevad ja nii iga päev 8 tundi järjest, kuluks neil ikkagi 42 päeva. Ja kui üheksas sõber nendega veel liituks, Oleks neil tegevust natuke üle aasta. :
                  Samas, viiekesi oleks nad ühe tunniga valmis.

Comment

vot miuxe p88rde asi v6ttis... ;D
                    Erilahendused.
                    PS või mail.

Comment

Ma lisan kah ühe loo.
                      Sõjaväes kutsus seersant 8 kõige laisemat venda enda juurde, rivistas üles ja pakkus välja sellise variandi: rivistagu nad ennast kaheksakesi rivvi niipaljudes variantides, kui võimalik ja kõik saavad nädala puhkust. Mehed hakkasid kohe rõõmsalt siblima; no palju seal ikka variante saab olla- mina olin eelmine kord esimene, sina olid minu kõrval, las seekord on tema minu kõrval jne. Mõningase pusimise järel saadi aru, et ülesannet täita on suhteliselt raskem. erinevaid võimalusi kaheksat meest rivistada on nimelt 40320. Kui kiired poisid 30 sekundiga rivi kokku panevad ja nii iga päev 8 tundi järjest, kuluks neil ikkagi 42 päeva. Ja kui üheksas sõber nendega veel liituks, Oleks neil tegevust natuke üle aasta. :
                      Samas, viiekesi oleks nad ühe tunniga valmis.

sain juba aru. ei ole nii kerge. ja ennem juba ytlesin et ei ole nii hea et siin teemas vaielda

Comment

Zippige 16-kohalise parooliga ja siis zippige veel juba parooliga zipitud faili paar korda uue parooliga uuesti üle.

Sellise infi lahtimuukimiseks on vaja juba hübriidarvutite kompleksi, tutvust ja palju pappi.

Aga pakkimisest on ainult siis kasu, kui kustutajad ligi ei pääse.

Comment

Working...
                        X