Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

cd-rom`i kiirus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

cd-rom`i kiirus

kuidas saaks aeglustada cd-plaadi lugemise kirust? kui winampis muusikat hakkan mp3 plaadilt kuulama siis cd-rom`ist tulev müra on liiga suur liiga suure lugemise kiiruse tõttu. mis programmiga saaks lugemise kiirust siis vähendada?
    loodan et oli arusaadav

Üldiselt võtab rom oma maksimaalse võimaliku kiiruse, millega ta plaati välja loeb. Mõnel kirjutajal olen näinud, et saab lugemiskiiruse muuta seadme propertite alt parema nupuga vaadates, aga seda mitte just paljudel.
    Üks lahendus oleks välja pakkuda selline:
    winampile oli selline plugin, mis loeb kogu loo korraga rammi ja siis tarbib sealt. Iga loo vahetamisel küll korraks tõmbab masina aeglaseks aga edasi on kena. Äkki aitab selline lahendus?

Comment

Üldiselt võtab rom oma maksimaalse võimaliku kiiruse, millega ta plaati välja loeb. Mõnel kirjutajal olen näinud, et saab lugemiskiiruse muuta seadme propertite alt parema nupuga vaadates, aga seda mitte just paljudel.
      winampile oli selline plugin, mis loeb kogu loo korraga rammi ja siis tarbib sealt. Iga loo vahetamisel küll korraks tõmbab masina aeglaseks aga edasi on kena. Äkki aitab selline lahendus?
      mis selle plugina nimi võib olla ja kust seda saada?

Comment

Nime enam ei mäleta aga sain selle umbes aasta tagasi winambi kodukalt. (winamp2.x jaoks oli. aga nüüd 5.x seeria peaks ka 2.x omasid sööma.)

Comment

Seda asja sai winamp 2.xxx teha nii, et mp3 lugemise cache lihtsalt suuremaks kui fail teha - Full file buffering pane oma 10 mega ( Pereferenses-pluguns- input-Nullsoft mpeg audio decoder),(ainult nii võivad tekkida kole suured vahed lugudel )
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

kuidas saaks aeglustada cd-plaadi lugemise kirust? kui winampis muusikat hakkan mp3 plaadilt kuulama siis cd-rom`ist tulev müra on liiga suur liiga suure lugemise kiiruse tõttu. mis programmiga saaks lugemise kiirust siis vähendada?
            loodan et oli arusaadav
            hambaravi läbi tagumiku ehk müra piiramine winampi cache suurendamise teel (raisates selleks masina opmälu) ei ole mõistlik lahendus, kuna lugude vaheajal tõstab rom ikka oma pöörded vuhinaga lakke.

cd lugemiskiiruse piiramiseks on mitmeid utiliite tehtud.
            googlest otsingu "change cd speed" juba esimene vastus andis sobiva tulemuse:

"Nero DriveSpeed is a utility to set the reading speed of a CD-ROM drive. It works under Windows 95/98/ME/NT/2000 and is freeware.

The ability for limiting the reading speed of a CD-ROM drive is a must have feature for high speed drives...
            * Noise...
            * Spin-up/down times...
            * Reading damaged discs..."

download
            GSM: 5039624

Comment

Olen isegi selle peale mõelnud.Ehk oleks kasulik kasutada mingit vanemat CD-Romi,mis kiiremini ei loegi?
              Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
              Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Olen isegi selle peale mõelnud.Ehk oleks kasulik kasutada mingit vanemat CD-Romi,mis kiiremini ei loegi?
                Nero DriveSpeed`ist on täiesti küllalt.Säti aga kiirus väiksemaks ja saad ilma sahinata filmi vaadata ja musa kuulata.
                Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
                Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Jälle vale lähenemine!
                  Kolisemine ja vibreerimine näitab tavaliselt seda, et PIO mode CD-ROm-il on Win-i all DMA "lubatud".
                  DMA-d tasub alles siis panna kui CD-ROM on ATA versioon mitte PIO.
                  See pole nali - viimased nähtud 52x-sed CD-ROM-id on kõik olnud PIO-d ja ainult üks mudel oli ATA!!!!!!

Comment

Jälle vale lähenemine!
                    Kolisemine ja vibreerimine näitab tavaliselt seda, et PIO mode CD-ROm-il on Win-i all DMA "lubatud".
                    See pole nali - viimased nähtud 52x-sed CD-ROM-id on kõik olnud PIO-d ja ainult üks mudel oli ATA!!!!!!
                    Kuidasmoodi see on seotud vibratsiooniga ???
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Jälle vale lähenemine!
                      meil on tehnikafoorum, mitte naljanurk.
                      palun lõpetada absoluutse jama ajamine.
                      "tahanteada"-l on hoiatus kirjas.

vtl, moderaator

Comment

mul natu teine prob. mul t;;tab cd rom mega aeglaselt kuigi on 52x lg. s]bral on 50 cd rom ja kiirus tal umbes topelt kuigi arvuti on minul 2,5x kiirem?
                        Darkest beatz...

Comment

mul natu teine prob. mul t;;tab cd rom mega aeglaselt kuigi on 52x lg. s]bral on 50 cd rom ja kiirus tal umbes topelt kuigi arvuti on minul 2,5x kiirem?
                          See number seal peal näitab plaadi maksimaalset võimalikku pöörlemiskiirust võrreldes heliplaadiga(audio cd)  ;D vähemalt nii väitis mulle ühe 48x rommi manuaal, Lugemiskiirusest juttu muidugi polnud, Üldiselt on tegu numbriga,mida ei tasu uskuda(müügistrateegia noh) ja paljud meist ikka kogu aeg cd draivi pidevalt kasutavad,, reaalselt pole sellist kiirust ju vaja, okei plaaditäie andmeid kopeerin nati kiiremini ;D

Comment

Jälle vale lähenemine!
                            sõber "tahanteada"-l terminid segi, nagu pudru ja kapsad.

postitan tagantjärgi veidi teooriat selle threadi sappa:

"IDE" tähendab Integrated Drive Electronics;
                            "ATA" tähistab Advanced Technology Attachment, IDE teine nimetus. kasutatakse ka IDE/ATA
                            (loe ka. http://www.pcguide.com/ref/hdd/if/ide/ ja http://www.pcguide.com/ref/hdd/if/ide/std.htm);
                            "ATAPI" tähistab Advanced Technology Attachment Packet Interface. veel üks nimetus IDE/ATA-le. loe ülaltoodud linke;
                            "PIO" tähistab Programmed Input/Output ehk reziimi, kuidas arvuti liigutab andmeid tolle liidese peal;
                            "DMA" tähistab Direct Memory Access, ehk pisut teistsugust (ning kiiremat) reziimi, kuidas arvuti liigutab andmeid tolle liidese peal.

ehk siis seadmed ei jagune "tahanteada" definitsiooni järgi ATA ja PIO seadmeteks, vaid nad kõik on üldnime järgi IDE/ATA seadmed.

on olemas IDE/ATA seadmeid, mis oskavad PIO modes andmeid liigutada ning on olemas seadmeid, mis oskavad PIO ja DMA modes andmeid liigutada.

andmete liigutamise protokoll ei mõjuta mitte kuidagi cd-rom-i mehhaanilisi omadusi, ehk kolisemist ja vibreerimist.

Comment

Working...
                            X