Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Dell D600 ja intel speedstep

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Dell D600 ja intel speedstep

    Tere,

    Ehk keegi on siis kokku puutunud samasuguse müstilise probleemiga: Nimelt intel speedstep ei toimi. Asja idee on sikutada prose kella kiirus täiskiiruselt alla 600MHz peale, kui prosel suurt kasutust ei ole. Minul on see speedstep aga kogu aeg peal ehk siis läpa jooksebki seal 600-peal. Tee mis tahad, aga kõrgemaks ei lähe. Mitmeid Winni versioone proovinud, eri prosesid, 1.3-1.7GHz, 1-2MB cache mäluga, erinevad siinikiirused 400/533. BIOS-ist saab seda speedstepi sisse-välja ka lülitada, ei mõjuta miski minu CPU kiirust.

    Prose kiirust olen vaadanud mitmete programmidega ja kõik näitavad sama - 600MHz..

    On kellelgi ideid mida testida, proovida? Ei tahaks emaplaadi ja sillakivide kallale veel minna, aga samas kes kurat teab...ehk tõesti koer sinna maetud.

    #2
    Vs: Dell D600 ja intel speedstep

    Kui Biosis on asi paigas, siis järeldada võiks siiski tarkvara (riistvara kallale mina ei läheks). Või oled jätnud Bios setingutes midagi kahesilmavahele, mis Manual ütleb?
    Lõhnab draiveri, või draiveri/riistvara (win siis) konflikti järele.
    Mis Linux seal masinas teeb?
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

    Comment


      #3
      Vs: Dell D600 ja intel speedstep

      Biosis on ainult kaks valikut: Enable või Disabled. Need mõlemad on läbi proovitud. DELL-i kodukal on ka "päts" Intel Speedstep fix aga see ei aita ka midagi, Linuxit võiks iseenesest proovida küll. Ahjaa, BIos jookseb ka alati 600MHz peal, vähemalt näitab nii. Samas sai ühte 1.4GHz Celeroni proovitud ja see toimis ilusti 1,4GHz juures, küll jälle ei olnud alla klokkimise võimalust ja sellega kaasnes harjumatu ventika pidev müttamine ja ka temperatuur.

      Comment


        #4
        Vs: Dell D600 ja intel speedstep

        Siis on nõnda, et ehk Bios tunnistab seda konkreetset proset 600MHz ja ongi mokas- sellest ei saa tõepoolest üle ega ümber.
        Kui jälle teist ei saanud vähemaks, siis tunnistati see mittekruvitavaks; kuigi tegelikult peaks seda tarkvara tegema kui Biosis
        on asi lubatud, õige draiveri kaasabil muidugi.

        Kas tollel peale "Speedstep" fn-i Biosis mõnda teist optsiooni pole? Power.. , Support... vms mis seonduks toite või prosega?
        viimati muutis kasutaja erku; 08 m 2010, 21:16.
        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

        Comment


          #5
          Vs: Dell D600 ja intel speedstep

          Midagi tarka pole BIOS-ist enam selle kohta näinud, või siis ei oska seostada. BIOS ikka selline "kokkuhoidlik" nagu läpadel kipub olema. Proses nüüd vaevalt asi, proovinud vähemalt 4-ja elukat, see 600MHz on pigem läpas kinin. Hetkel on ka asi nii koomas, et....kirjade järgi küll 600-peal jooksebki. Kuskilt foorumist öeldi, et vale/juustu laadijat kasutades pidi sama asi välja llööma, neild dellidel ju Id-ots ka adapterist läpa poole. Eip, kas see ei andnud midaig, proovisin just ühe teise originaal laadijaga. Lisaks kui läpa laadijat ära ei tunne, siis paneb selle pihta räuskama. Hetkel siis lasin just uue, puhta XP peale ja kirjutada jõuan kiiremini, kui arvuti tähti manada. Täiestu hullumaja.

          Comment


            #6
            Vs: Dell D600 ja intel speedstep

            Oli kunagi sama jama ühe masinaga. Originaalis oli peal cel ja kuna see mingit kiirusemuutmist ei oma, siis ilmnes viga alles protsessori vahetusel Pentiumi vastu.

            Lahendasin kiirusemuutmise tarkvaraliselt. Programmiks RightMark CPU Clock Utility.
            Sama programmi kasutan prose toitepinge muutmiseks paljudel arvutitel.

            Comment


              #7
              Vs: Dell D600 ja intel speedstep

              Tänan pakkumast, aga minu puhul see ei toimi. On veel proovitud erinevad klokkimise programme, aga ükski ei suuda proset üle 600MHz ajada... :/

              Comment


                #8
                Vs: Dell D600 ja intel speedstep

                bios upgrade/downgrade oled proovinud? samuti kui prosa vahetanud siis bios seaded resettinud?
                mida sa lohh vahid

                Comment


                  #9
                  Vs: Dell D600 ja intel speedstep

                  Prose vahetusel resetti ei ole teinud, aga BIOS näeb, et uus prose sees. BIOS-i upgrade'i teha ei anna, peaks olema viimane versioon, downgrade'i ka pole proovinud. Müüsin tuttavale sama masina ja tal kõik ok. Speedstep töötab. BIOS-i versioon sama, olen ka tema prosega proovinud enda emmel - ikka ei midagi.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Dell D600 ja intel speedstep

                    Vaatasin, et 1,4GHz prosel on Vcore 0.956V 1MB L2, samas 1.5GHz 2MB L2 prosel 0,988V. Kas asi on siis prosedes või mis? Igatahes praegu kisun juba sinna kanti, et peaks vahetama emmel kivi, mis prose toitepinget teeb. Tuttav vaatas, et tal läks Vcore ilusti 1.3V kanti välja kui prose 1300MHz kanti läks...

                    Aga küsimus ka: Kas Vcore ja Kordaja on omavahel seotud või mitte? Ehk siis kui prose pinge ei tõuse, äkki siis ka kordaja ei tõuse?

                    Comment


                      #11
                      Vs: Dell D600 ja intel speedstep

                      Loogika täitsa olemas selles.600 mhz peal siis nagu säästu reziimil.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Dell D600 ja intel speedstep

                        Prose toitekivi sai ära vahetatud, millel on prosega 6bitine siin pinge reguleerimiseks - abi ei midagi.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Dell D600 ja intel speedstep

                          Pinge ja prose kiirus on tõepoolest otseselt omavahel seotud ja 0,05V on juba nii madala pinge ning väikese kõikumise juures vägagi suur suurus.

                          Aga, tungub et antud isendil on miskit lahti tagasiside ahelatega. Ehk emaplaadil on viga sees mõnest prosejalast alates edasi suunal. Teoreetiliselt sa jäädki seda otsima, isegi kui leiad ei tee selle teadmisega midagi.
                          Kahtlus jääb et antud vea võis esile kutsuda/ plaadi rikkuda osaliselt rikkis prose, ehk too sama, mis näiteks töötab 600MHz. Sellest tulenevalt, mina sellega rohkem loomkatseid ei teeks, ehk teiste plaatide peal ei katsetaks- mine tea.

                          Kordaja ja prose tüüp on ka omavahel otseses seoses. Pannes peale samale plaadile teise/ uue prose, tuleb ka uus kordaja, emaplaat peab tuvastama automaatselt selle prose tüübist lähtuvalt.

                          Edit: kuna Intel on väga kapriisne asi üldse oma olemuselt siis:
                          Jälgida tuleb alati, milliseid konkreetseid prosesi toetab antud konkreetne emaplaat; ehk kui plaat toetab tootekoodi järgi mingit kindlat mudelit siis saab sinna panna ainult konkreetse mudeli ja mitte soovitavalt sama mudeli mistahes modifikatsiooni kui see pole kirjas toetuslistis.
                          Samuti peab kontrollima alati, milliseid sillakive toetab konkreetne protsessor. Asi kirjas Inteli kodulehel kindla protsessori tootekoodi järgi sillakivide mudelite tugi.
                          Asi peab olema kahepoolne; emaplaadi valmistaja ja protsessori valmistaja kinnitus sobivuse kohta
                          viimati muutis kasutaja erku; 10 m 2010, 12:07.
                          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

                          Comment

                          Working...
                          X