Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Uue arvuti soetamine (oli:abi)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Uue arvuti soetamine (oli:abi)

Ma kuskilt lugesin, et Phenom 550 BE -ga on 20 % line võimalus saada QUAD-iks ja isegi kui saan, siis süsteem võib pärast ebastabiilne/mittepüsiv olla? JA SEDA ME MUIDUGI JU EI TAHAKS!
    Parem jätan selle siis dual-iks, nii nagu ta on, küll pärast saab overclockida( AMD OverDrive-ga), kui vaja asja kiiremaks teha.
    On see siis VÄGA suur vahe dualil ja quadil, jõudluse vahe mõtlen?

Ja ArvutiKeskuses olid 2 ÜHESUGUST proset(hinnavahe ainult):

1) http://ak.ee/index.php?pid=0&id=1&me...k&lookid=81714

2) http://ak.ee/index.php?pid=0&id=1&me...k&lookid=92607

Oskad äkki Sa öelda mis vahe nendel on?
    viimati muutis kasutaja ReaL.; 21 February 2010, 15:25.

Comment

Kui palju siis ? Sul on juba 3,1GHz olemas, viimane stabiilne reziim lõpeb 3,2GHz, ehk 210 x 15,5 = 3255MHz. Sealt üle lähed juba omavastutusel ja võidad reziimil 5-7-12% ja testimisel hetkeliselt kuni 30% ja see on ka kõik. Tundide kaupa arvutit kasutades ja mänge mängides on arvutid reeglina alati stabiilsel reziimil.

Vahe on 2/4 Core stabiilsel reziimil, kus Op, erinevad proged ja koodekid, jne kõik võrdselt kasutuses ca 20-30% ja ketkeliselt testprogrammi käivitades kus testproge sulgeb all töötavad lisavidinad võib näha ülekellatult tulemust üle 40% kandis.
      Enamus testprogramme on optimeeritud mingile enam-vähem kindla süsteemikoosluse testimiseks, seega väga erinevate mudelite testimine sama progega annab suhteliselt vildaka tulemi. AMD omanike kurvastuseks võib mainida et testprogede lehekülgedel on üsna sageli näha reklaami "Sponsored by Intel". Mul enesel annab näiteks üks 2 tuumaline AMD Athlon 2,7GHz (kah üks väikese partii hübriid, millel sees topeltmälu) Linuxi all tulemiks et protsessori jõudlus = ca 5x 1,5GHz Intel® Celeron® Processor, Aga ma ei vaeva eriti pead sellega, sest palju tähtsam on softi kooslus mida kasutad. Olen näinud 4 tuumalist AMD masinat mis liikus nagu tigu ja ei andnud isegi 1,2 GHz protsessoriga arvuti mõõtu välja, kuna oli viiruseid ja rämpsmänge ja muid konflikte otsani täis...

Aga nende vahe on partiivahe, mis reeglina on sama asi järgmise partiina, üliharva mõne süsteemse muudatusega...

edit: kindel on et HDX550WFGMBOX on uuem versioon asjast ja infot napib. Kasutajad üle maailma on andnud väga hea hinnangu selle kahetuumalisele protsessorile.
      viimati muutis kasutaja erku; 21 February 2010, 18:34.
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

HDX550WFGMBOX on ju see odavam kui see teine ( HDZ550WFGIBOX ) mis on 225kr kallim.
        Kuidas saab olla uuem versioon 225 kr odavam kui vanem?

Ja millise ma siis lõppude lõpuks ostan? Odavama (e siis uuema, mis on->HDX550WFGMBOX ) ?
        pea on jube paks juba sellest kõigest.

Comment

Iga asja tootmisse juurutamine maksab midagi ja esimised partiid on kallimad (loe: inimesed kes tahavad uut asja kohe omada maksavad tinglikult toote juurutamiskulud kinni). Pärast sama asja edasi tootes võib juba järgmistel partiidel hindu langetada; turumajanduslik asjaolu.

Ikka uuema, miks vaevata oma pead ja rahakotti.

Comment

Nüüd peaks asi kõik selge olema!
            Tänud kõigile, kes siin mind välja aitasid ja suutsid minu lollidele küsimustele vastata!
            Eriline tänu veel Erkule, kes sai sellega kõige paremini ja AKTIIVSEMALT hakkama!

Selline tore kast on siis kuu aja pärast MINU!

Emaplaat: ASROCK M3A785GXH/128M - 1330.-

Protsessor: AMD Phenom X2 II 550 BE - 1250.-

Korpus: Chieftec CH-01B-B-SL-OP - 890.-

Kõvaketas: SEAGATE barracuda - 570.-

Optiline seade: SAMSUNG SH-S223C SATA Black DVD+/-RW - 300.-

Arvuti komplekteerimine - 295.-

Mälu: KINGSTON 2GB - 805.-

Toiteplokk: Chieftec 500W - 825.-

KOKKU: 6265.-

Täitsa rahul sellga.

Kui siiski on veel ettepanekuid, siis olgem julged ja laskem ettepanekutel tulla! Kuu aega ju seda nimekirja aega muuta!

Comment

1 küsimus et kus on videokaart kas integreeritud ?

Comment

Esmaselt on integreeritud. See võimaldab videoid vaadata ja mängida lihtsamaid arvutimänge.
                Suuremate mängude jaoks tuleb juba lisaks osta videokaart ja panna ta dualis integreerituga tööle.

Siiski, mina ostaksin vähemalt tagumise lisaventilaatori koheselt sisse ära. Ise olen viimastel aegadel enamuses kasutanud selliseid:

Siiani pole nad tuksi läinud ja teistega võrreldes müratase on üpriski madal.

Kui mõnel foorumlasel on sama arvutikorpus:

siis millised sissepuhke ventilaatorid seal küljel on kõvaketaste ees? Piltidel on näha, aga mõõte pole kusagil.
                viimati muutis kasutaja erku; 22 February 2010, 11:57.

Comment

Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitust
                  Esmaselt on integreeritud. See võimaldab videoid vaadata ja mängida lihtsamaid arvutimänge.
                  Suuremate mängude jaoks tuleb juba lisaks osta videokaart ja panna ta dualis integreerituga tööle.

Siiski, mina ostaksin vähemalt tagumise lisaventilaatori koheselt sisse ära. Ise olen viimastel aegadel enamuses kasutanud selliseid:

Siiani pole nad tuksi läinud ja teistega võrreldes müratase on üpriski madal.

Kuna arvut tuli suhteliseslt odav, siis jõuan ka vendikad sisse osta. Kuna sina neid veel soovitad, siis ostan kindlasti sellised

Panen igakord uuesti hinnakirja ülesse, kui midagi uut lisatakse

Emaplaat: ASROCK M3A785GXH/128M - 1330.-

Protsessor: AMD Phenom X2 II 550 BE - 1250.-

Korpus: Chieftec CH-01B-B-SL-OP - 890.-

Vendikas: XILENCE 120mm RedWing - 140.-

Kõvaketas: SEAGATE barracuda - 570.-

Optiline seade: SAMSUNG SH-S223C SATA Black DVD+/-RW - 300.-

Arvuti komplekteerimine - 295.-

Mälu: CRUCIAL 1GB - 585.-
                  http://arvutikeskus.ee/index.php?pid...k&lookid=92239
                  Toiteplokk: Chieftec 500W - 825.-

KOKKU: 6185.-
                  viimati muutis kasutaja ReaL.; 23 February 2010, 16:38. Põhjus: "Tabel" Has Been Updated

Comment

Kui saad, nõua suuremat kõvaketast 160 GB on ikka liiga väike. Point selles, et maksad vaid 100-300 juurde, kuid kõvaketta mahtu saad 2-10 korda rohkem.
                    Samsungi optikaseade on väga nõrga vastupidavusega, kui vähegi saad, sooviksin mõne teise firma oma.
                    Mälud võta aste kaks kiiremad, üllatud ehk isegi, et lisaraha maksma ei pea.

Comment

Aga äkki leiaksid mulle mõne hea ODAVA ( ak.ee -st ), kuid HEA optika seadme ? kardan isegi, et see mingi sit* on...
                      Sama asi mäluga..
                      .. ma lihtsalt ei ole veel nii kogenenud arvuti kasutaja, kes teab milline firma v muu asi parem on...
                      Kõvaketta jätan rahule, mulle ple vaja mingist 1T kõvaketast mida elusees ei kasuta

Paar küsimust siis mälu kohta:

1) Kui emaplaadil DDR3 pesa, siis sobib sinna AINULT DDR3 ?
                      2) Kumba pidi odavam kas osta 1 nelja GBne v osta kaks 2GBst ?
                      3) Milliseid mälusi tootvaid firmasi ISE usaldate ?
                      4) Kui kiire peaks üks korralik mälu olema?
                      viimati muutis kasutaja ReaL.; 23 February 2010, 12:20.

Comment

Meil pole ju miskit saada. Valik on lausa olematu ja mis on see on kallis.
                        Noh, parim täna tundub olema hinna ja kvaliteedi suhtena:

Samas on see ka kallivõitu, arvestades et arvutis võiks selliseid vähemalt 2 sees olla ja tegemist pole üldse "Lifetime" mäluga. Parem oleks muidugi samade näitajatega 2GB mälud dualis.
                        Samas 1600MHz ja CL8 ja on head näitajad (kui tegelikkuses kah paika peab )
                        Aga mis on kuu aja pärast müügil ei oska tõepoolest ennustada.

1) Jah, ainult DDR3
                        2) Parim on 2 või siis 4 mälu dual channel (sest sinu prosel on 2kordne DDR ajam ja kui prose õnnestub lahti muukida siis ehk 3 kordne DDR ajam) 2x2GB oleks juba parem, aga kuna hind on täna väga "kirves"... aga aasta paari pärast on juba hinnatase loodetavasti muutunud sootuks teiseks.
                        4GB on maksimum maht kanalile, prose ja emaplaaditootjad testivad ja garanteerivad parima jõudluse vaid 1GB ja 2GB kanalile, ..üldist infot uskudes siis täna 4GB kanalile pannes sootuks väheneb arvuti jõudlus.
                        3) Isiklikult Apacer, Corsair, Crucial (eelistatuse järjekorras) ja soovitavalt Lifetime või 9999x kuulise garantiiga .
                        4) Sinu emaplaadile soovitavalt PC3-12800/ 1660MHz, CL 8 (cas latency T: 8-8-8-8-24); vähim mis tasub panna PC3- 10666/ 1333MHz, CL9; soovitavalt siis 1 ja 2GB mälud.

Kuid sa võid tellida ja osta mälud ka mujalt:

..sealt alt "Next page" sirvid aga edasi.. huvitavat kui palju
                        viimati muutis kasutaja erku; 23 February 2010, 17:08.

Comment

Suured tänud Erku ( sa ei kujuta ette ka kuidas sa mind harid, peas juba nii tarka juttu )

Mina, kui üks hiigel närvipundar, hakkasin kahtlema selles 550 BE, sest mõtle kui ma ei saagi lisa tuumasid lahti (see emaplaat ei kattu nende omadega ka eriti http://www.overclock.net/amd-cpus/53...ing-guide.html ), siis ei saa mu mängimisest küll vist suurt asja? Nii palju kui ma olen aru saand, mängib prose arvutil suhteliselt suurt rolli, ning keegi mainis mulle, et see tema arust halb idee: osta nii nõrgale prosele veel videokaarte peale ja UUMATE mängude mängimisest ei tule ka suurt midagi välja.
                          AGA kuna ta ei ole ka suur arvuti tundja ( nagu Sina ), siis kuulan suurima rõõmuga sinu arvamust, sest ma võin endale selle prose ostmist ka lubada http://ak.ee/index.php?pid=0&id=1&me...k&lookid=89484 [AMD Phenom II x4 955 BE (siin siis kohe 4 tuuma, eks? )

Comment

Ingliskeeles kõlab see nii:
                            You can't unlock with a motherboard that has an nvidia chipset. Only SB710's and SB750's will unlock.
                            Sul on plaat millega kindlalt saab seda teha; küsimus on jah vaid konkreetses protsessoris.

955 on väga hea protsessor; samas miski 10% kasutajatest ei ole teda korralikult jooksma saanud ja ma ei saa siiani aru milles asi.
                            Sinul on 785g emaplaat (mitte 790g, 790gx) seega probleeme ei tohiks olla.

Comment

780G/SB710
                              A780GMH/128M - 1.50 Bios - SUCCESS!! *Thanks giveen*
                              790GX/SB750
                              AOD790GX/128M – 1.40 Bios – SUCCESS!!
                              A790GMH/128M - 1.20 Bios - SUCCESS!! *Thanks fortesquieu*
                              A790GXH/128M – 1.20 Bios - SUCCESS!!
                              Aga mul on ju jah, nagu ise ütlesid 785g, aga nagu näha, seda pole siin listis...Või vaatan midagi valesti?

Esmalt postitatud Erku-Maailma Parima Inimese poolt
                              955 on väga hea protsessor; samas miski 10% kasutajatest ei ole teda korralikult jooksma saanud ja ma ei saa siiani aru milles asi.
                              Mis mõttes pole tööle saanud,
                              et arvut ei hakka lihtsalt tööle või?
                              Või mida?

Esmalt postitatud [ühest teisest foorumist] poolt
                              Lihtsalt öeldes videokaart ja protsessor töötavad ikkagi koos. Ehk siis protsessor on pudelikael ja olgu kui suur see pudel tahes, välja tuleb ikka niipalju, palju sealt kaelast läbi mahub.

Endal selline näide 3Dmark06'ga testides:
                              ATI 4870x2 kaart (üks kaart) ja esimene prose oli 4x 2,5GHZ. Sain testi lõpus ~10 000 punkti. Tõstsin protsessori kiirust, tõusis ka testi scoor. Lõpuks ostsin 3,0GHZ prose ja tõstsin selle kiiruse 4GHZ peale. Lõpp scoor metsikult, ilma et ma videokaarti oleks kiirendanud kuidagi pidi. 4,2ghz peal sain vist 22 000 punkti ehk siis üle poole rohkem. Ma võin ju panna teise 4870x2 ka kõrvale, aga sellest pole lihtsalt mingit kasu.

Loodan, et said poindile pihta. Kui ise eriti ei jaga, siis ma soovitaks hinnavaatlus foorumist minna nõu küsima. Räägi seal oma jutt ära, ütle max summa mida oled nõus välja käima ja ma usun, et saad head nõu.
                              Kas mul ei ole ka mõtet siis panna teisi videkaarte kõrvale, kuna prose ei lase lihsalt nii palju läbi ?
                              Või mul on mõtet?
                              Kuidas ma üldse teada saan enda prose kohta palju sealt "pudelikaelast" läbi tulla saab?
                              Sest suht nõme, kui ostan teise videokaardi kah, aga kasu sellest poleks midagi, sest prose ei lase lihtsalt nii palju läbi.

Kui vähimatki mu jutust aru said, siis kuulan huviga su vastust!

Kui juba ostan, siis ostaks juba hea prose?
                              kas Sa selle kohta oled probleeme kuulnud- AMD Phenom II x4 965 (paar sotti siia sinna- 2550.- ;Phenom II x4 955 on 2295.-)
                              Ma arvan, et ma saaks seda lubada küll endale, aga sel juhul ei tohi ma enda arvutile rohkem uuendusi küll lubada, las jääb hetkel see opt. seade, küll tulevikus muretsen parema.
                              viimati muutis kasutaja ReaL.; 24 February 2010, 13:57.

Comment

Working...
                              X