Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Protel99-se PCB Design

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Protel99-se PCB Design

    On siin kellelgi kogemusi sellise programmiga "Protel 99-se".
    Nimelt ei suuda ma leida kohta või viisi kudas määrata ära valmiva trükkplaadi suurust. Andes käsu komponentide automaatseks paigutuseks kasutab ta kusagilt võetud plaadi suurust mis mõõtmetelt liiga suur.
    Skeem sai valmis joonistatud NET list tehtud jalad omavahel sellega kokku viidu ja tüübid määratud. Samuti karjub ta pidevalt Keepoutlayer on määramatta kuid kui selle määran(ei tea kas õieti) ei jää komponendid nendesse mõõtmetesse

    #2
    Keepoutlayer´il(default lilla) peavad olema otsad kokku viidud. Vastasel juhul
    ei saa aru näiteks autorout kuhu komponente paigutada.See tähendab siis, et ta üritab ära mahutada kõik komponendid kastikesse mis sa ise oled ära näidanud(ei pea muidugi olema ruut, ristkülik...võib olla mistahes kujund, ainult otsad peavad koos olema.
    Kui õieti uut plaati tegema hakkad, siis esimesena küsibgi
    plaadi suurust.

    Comment


      #3
      Ma tegin niiviisi et, tegin valmis skeemi siis valisin NEW PCB ja seda ilma wizardita. Siis tegin skeemist net listi ja load-in PCB-s selle uuesti. Se oli küll ümbernurga minek ;D sest hiljem leidsin et, skeemi ja PCB plaati saab reaal ajas otse uuendada kuid see selleks.
      Jah sellele sain ma kah pihta Kepoutlayer-il peal peab olema ruut või mis iganes millest saab plaadi elektriline piirkond ja reeglitest sai ka määratud et, hoia detailid seespool ala. Nii kuid proovisin nii ruuduga ja hoolikalt suletud kui ka päris ringiga kuid ei midagi tundub et, oleks nagu juba olemas üks päratu suur kepoutlayer millese ma üritan nagu oma pisemat luua.
      Kas seda enam siis kusagilt modida ei saa poole tööpealt ???
      Ja ehk vitsid tiba seletada ka seda mõõtkava süsteemi *mil ja *mm millimeetriga ned nagu küll kokku ei lähe.
      Paras keeruline proogramm ole kuid kui käppa saab siis on asjalik seniks tegin CircuitMaker 2000 asja ära.
      PS. Tegemist on crakitud programmiga nii et, se võib ka trikitada kuid mitte eriti usutav eks se probleem ole arvuti ja tooli vahel ;D

      Comment


        #4
        Ei ole momendil ühtegi arvutit käepärast milles oleks Protel sees ja peast ei mäleta enam kõiki asju. Kasutasin teda viimati pool aasta tagasi. Kui kannatab natsa oodata, siis topin ta masinasse ja uurin asjad järgi. Seda mäletan, et MIL on ikkagi
        mingi mõõtühik tollist(ma arvan, et selle saab paremini teada help failist). Crackitud Proteli versiooniga probleeme tekkida ei tohiks. Töötab väga korralikult.Ise olen teinud nii mõnedgi plaadid sellega ja olen väga rahul. Ainus asi mis on, kui on tahtmist mõnes firmas plaat lasta teha, siis tekib probleeme kuna keegi ei taha Proteli faile(siiski Volta ehk?). Konvertida ringi saaks aga sellega on ka üks jama.

        Comment


          #5
          Kas seda meeter süsteemi peale ei saa seadistada? Custom grid või midagi?

          Comment


            #6
            Natca teine teema aga ehk teate nõu anda. Tahaksin nimelt Eagle peale üle minna kuid hulk skeeme juba Microcode Engineeringu Circuitmakeri/Traxmakeriga tehtud. Kas on võimalust neid ringi konvertida?
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment

            Working...
            X