Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Heli

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Heli

    integr.kaardi üks kanal teeb koledat müra. parem?ning filmidel tulevad ka teisele sahinad ja viled sisse.Ei võta kuidagi ka omaks teist helikaarti .Mingi aja töötab ja siis jääb vait.filmi vaatamisel jookseb koos heli kadumisega ka arvuti kinni.Kaart on Aureal.Kaks probleemi siis.Äkki keegi saab sellest suht segasest jutust aru.Emaplaat on:
    MSI K7T Power/Pro/Pro2/Pro2-A/Turbo/Turbo2/Turbo Limited Edition

    #2
    proovisid teisele kaardile tõmmata tootja lehelt kõige uuemat draiverit?

    Comment


      #3
      jah neid sai proovitud igasuguseid ikka sama jama.

      Comment


        #4
        siinkohal ma hakkaks kaaluma juba BIOS update aga enne muudaks IRQ'd Nimelt IRQ muutmine aitas mul analoogse probleemi puhul SoundBlaster128 kaardiga, mis küll polnud integreeritud.
        -

        Comment


          #5
          Küll oleks kena kui keegi seletaks kuidas seda teha

          Comment


            #6
            tegutse nii:

            1) kõigepealt mine oma emaplaaaadi tootja kodulehele
            2) otsi sealt bios update
            3)tõmba see alla
            4) üldjuhul teeb biosi update sulle mingi diski, tee disk valmis .
            5) pane disk floppi seadmesse ja tee arvutile resa
            6) biosi setupis määra ära ka vastavad parameetrid mis lubavad biosi uuendada (see emaplaatidel spetsiifiline värk, uuri mingit manuali)
            7) kui need asjad korras siis disk sisse ja arvutile resa ja kõik ülejäänu peaks ise toimuma


            edu igatahes .....aga vaaata et p*rse ei keera ....:P

            Comment


              #7
              biosi update on viimane asi, mida tasub teha. seda tehes pead olema väga ettevaatlik, sest ebaõnnestunud update tähendab surnud emaplaati ja biosi kivi tuleb kuskil programmaatoris ümber progeda. Seega ükski ettevaatusabinõu ei ole liiast - eemaldada kõik mittevajalikud kaardid jms vidinad, kõvakettad jne. kasutada ups'i.
              irq'sid peaks windows ise jagama. Igaks juhuks võib panna biossist reset configuration data=enabled ja siis salvestada biosi seaded ära - sellega visatakse pnp tabel minema ja windows teeb uue. Harva, kui annab seal käsitsi sättides midagi ära teha.

              Comment


                #8
                ok! proovin midagi ära teha,tänud!

                Comment


                  #9
                  Digital räägib täitsa õigust selle ohtlikuse ja ettevaatuse koha pealt aga windows tõesti jagab neid IRQ'st, kuit vahest harva juhtub et kaardile ei sobi see h34r:
                  -

                  Comment


                    #10
                    suurem jama on irq sharing, mis mõnikord kipub ikalduma. St kui mitu seadet saavad sama irq ja siis mõnele ikka ei meeldi teisega koos seda kasutada. Kuid minu viimased jamad irq'dega olid win98/ME ajastust. XP'ga ei oskakski kohe irq'd muuta, sest millegi pärast on device manageris see koht halliks tehtud. (vähemalt sp2 all siin küll)
                    põhimõtteliselt käib see värk nii, et iga seadme draiver pakub välja võimalikud töörežiimid, mille hulgast siis windows valib ja paigutab kogu konfi kokku ja pärast salvestab selle biossi ära. See peaks paras draiveri ämber olema, kui pakutakse riistvara poolt mittesobivaid aadresse/irq'sid.
                    kunagi dossi ja win9x ajastul sai küll vägagi palju käsitsi aadressitega/irq'dega möllatud. Üks kõige suurem jama oli tv-kaartide käima saamine, sest võrgukaart+tv-kaart+helikaart kooslus kippus koguaeg üksteise varvaste peal seisma nii aadressite kui ka irq'de osas. Samuti on läinud vaja riistvara käsitsi seadmist vanadest arvutitest ruuterite tegemisel, sest isa-siini võrgukaardid tuli seal käsitsi eri aadressitele/irq'dele seadistada ja siis kõik veel käsitsi ruutimissoftile ette ka anda.

                    Comment


                      #11
                      siin on veel selline asi,et mul tuli hiljuti xp maha võtta ja uuesti tagasi.see ei muutnud küll midagi nagu enne ragises ragises ka pärast uue xp installimist.kas siis ikkagi MB nahkas?

                      Comment


                        #12
                        seda on ennegi juhtunud, et helikaartidel põleb mõni bitt maha ja siis hakkab asi ragisema, kui sellest nivoost üle läheb. Endalgi üks selline kaart vedelemas ja mitte kõige odavam teine... Staatiline elekter või mõni lekkiv/maandamata seade enamasti põhjuseks - ühendasid midagi kui süsteem käis?

                        Comment


                          #13
                          Tegelikult on see masin ise kokku pandud .täitsa võimalik kuigi üritan vältida kastis sees arvuti töötamise ajal mitte sobrada.algselt toimis kõik.

                          Comment


                            #14
                            Üks asi veel selle Aureali kaardi kohta.Sellele pakutakse draivereid ainult win98,2000 ja vist Linux ka.Kas võib olla põhjus selles?

                            Comment

                            Working...
                            X