Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Suse linux 9.1 personal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Suse linux 9.1 personal

    Arvuti conf:
    Intel Celeron 700
    Emme on inteli oma GAwmm7c
    320 mb ram
    Ati Radeon 7500 + miski inteli integreeritu video
    linuxile ketast eraldatud u 2,5 GB


    Installisin endale SUSE linux 9.1 pesonal . kõik on nagu tipp topp aga igal käivitusel küsib ta kas tahan seadistada monitori . kui panen yes siis viskab pildi mustaks ja miski ei aita sama juhtub kui ma hakkan näppima videokaarte YAST2-s . igal juhul kui tahan video nänni näppida siis viskab pidi mustaks , arvuti töötab ise nagu edasi aga jh polti pole. teed resa kõik korras. aga küsib uuesti kas tahad asju seadistada (video nänni). oskab keegi midagi tarka öelda.


    muide lugejatele üks tore juhtumine linuxiga mu elust

    panin arvutise teise helikaardi sisse natuke vanemat sorti sain kuskilt kapi alt. linux läheb käima ja ütleb et leidsin sellise sellise helikaardi kas tahad teda kohe seadistada. seadistasin kohe ää töötab 5+

    aga vindovs xp prof sp2-ga ajab oma wizardi käima käivitamisel , siis ei leia draivereid ka ja ühesõnaga nagu alati tee töö ta enda eest äää. liigagi tihti juhtub mul seda et windowsil pole soivaid draivereid.

    ok aga oskaks keegi aidata

    egas keegi muide tea divx codecki asukohta linuxile , imex endalegi aga ei leia eriti naq
    Me elame vaid korra ja siis ka vaid iseendale.

    #2
    kas biosest on integreeritud asjandus kinni keeratud? ja ega sa juhuslikult ei ei kruttinud 3D accelerationit yastist? või ei jõua sinnanigi? PS&#33; installi alguses F2 nupuga pane rez 800x600 või väiksemakski ja pärast ürita vidiu paika seada. LCD mollid teevad mul out of sync kohe miskipärast kui tahan suurema rez&#39;ga jätkata. Mõne masinaga õnnestub aga ATI&#39;ga paneb just mäkra <_<

    EDIT: miks ei ole 9.2&#39;te peale surunud, seal kõvasti tugesid parandatud
    -

    Comment


      #3
      ega ei ole küll miskit biossist kinni keeratud , egas oskagi ausalt öeldes teda sealt taga ajada , aga miskite video optionsiteni ma ei jõuagi , kui just miski desktop options välja jätta , aga kõik riistvaraline teema laseb asja mustax. ise enesest on mul monitor radeoni taga
      Me elame vaid korra ja siis ka vaid iseendale.

      Comment


        #4
        linux biosi ei kuula ja 9.2 oli minuteada tasuline. võibolla enam pole.

        Comment


          #5
          kui saad, siis installi ilma videokaarti seadistamata. Pärast siis saad käivitada käsurealt XF86Config (vist oli sellise nimega?) ja käsurealt asja paika keerata. Või siis veel karmimalt otse /etx/X11/X.conf faili redigeerides.

          Comment


            #6
            Originally posted by Goner@Mar 10 2005, 00:24
            aga miskite video optionsiteni ma ei jõuagi
            Minu meelest resulutsiooni sai muuta kohe esimese asjana, kui plaadi sisse panid. Kui Suse installi pildi ette lööb, siis all reas mõned parameetrid, mida muuta saab, üks nendest resulutsioon, muuta sai vist jah F2-ga nagu Deus ütles.

            Comment


              #7
              Originally posted by Ali_Qiller@Mar 10 2005, 11:12
              linux biosi ei kuula ja 9.2 oli minuteada tasuline. võibolla enam pole.
              Linuxilised kipuvad jah BIOS&#39;st üle astuma aga see ei tähenda et ei võiks sealt üleliigset crapi kinni keerata..

              Kui tahad et sulle installikad koju saadetaks koos manualiga, siis on iga asi tasuline&#33; FTP install linux.ee purgist on ikka tasuta. Ainuke SuSe mis väga tasuline on, on Enterprise Server.

              digitalil on väike typo, nimelt /etc/... :P
              Käsurealt saab yast&#39;i ka tööle panna, sealt saab asmuti veidi modida ... konfifaili jätaks esialgu rahule, muidu ei saa pärast muud moodi kui rescue modega tagasi modida neid väärtusi. Ja kui veel ei tea ka mida ja kuhu kirjutada, siis jah ... jäta rahule see confifail esialgu
              -

              Comment


                #8
                Sama distroga v2ike mure ja ei hakanud uut teemat tegema.
                Nimelt confisin E-l6vi jaoks DSL-i ilusti 2ra, k6ik oleks ideaalne kui ainult iga 5 min tagant yhendus iseenesest ei katkeks. Vahepeal proovisin sama masina teise parti pealt windoozaga - korras, uuesti SuSE-ga - ikka sama jama. Setting-utes paistab nagu k6ik korras olema.

                Comment


                  #9
                  kui see sind aitab kolmjalg siis võin õelda, et mul töötab dsl korralikult sama distroga.

                  Comment


                    #10
                    linuxis peaks saama määrata dsl&#39;i pppoe tunneli timeout&#39;i. Kui siis netti teatud aja tagant ei kasuta, kukub ühendus maha.
                    Üks teistsugune jama oli ühel tuttaval ka elioniga. Nimelt seal oli konfitud jaama pool midagi valesti; igatahes jaam tappis pppoe tunneli iga tunni aja tagant maha ja siis läks mõni sekund uuesti ühendamise aega. muidugi ip muutus ja seepärast kõiksugu msn&#39;id katkestati, downloadid jms loomulikult ka. Seega palju jama väiksest asjast. Pärast väga pikka õiendamist elioni klienditoega kontrolliti ja vastati, et neil oli skriptis viga ja millegipärast oli see jaama poolt midagi valesti seadnud ja tehti korda. Esimesed paar korda muidugi klienditugi väitis, et linuxis viga jne jne... Kuid logist oli kenasti lugeda, et tunnel suleti teiselt poolt. Samuti olid pordid kinni kuigi pidid lahti olema ja elion väitis et ongi lahti ja konfake aga ikka oma linuxilt tulemüüri maha.

                    Comment

                    Working...
                    X