Interneti jaotamine

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Matis
    Liige
    • 01/2004
    • 1505

Interneti jaotamine

Tere
    Mõtlesin et küsiks targematelt asja kohta nõu--- nimelt on 2 arvutit ning interneti ühenduseks on kaabel Tv kaudu jaotatav internet, kusjuures minu toas modem pole. Tuppa tuleb vaid võrgukaabel ning mulle on antud Tp/Ip gateway number.
    Antud hetkel jaotan ma netti teise arvutisse üle pöördkaabli, esimesel arvutil on 2 võrgukaarti, mõlemad kompuutrid jooksevad win98t, esimeses arvutis on peal vaid Internet connection sharing vms.
    Küsimuseks oleks et kuidas päriselt sellist võrku ehitatakse, nii et ta suht lihtsalt laiendatav oleks. Et kas muidu peaks see tuppa sisse tulev kaabel minema Switchi ja sealt üle tavalisete kaablite igasse arvutisse, millest ühel oleks need gateway numbrid õieti pandud ja see connection sharing peal - -või nüüd hakkab meenuma miks nad neid gateway numbreid 100 eeguga müüa tahtsid.
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.
  • saformo
    Liige
    • 03/2003
    • 1929

Originally posted by Matis@Oct 22 2004, 10:57
    ... on 2 arvutit ning ... Tuppa tuleb vaid võrgukaabel ning mulle on antud Tp/Ip gateway number ... kuidas päriselt sellist võrku ehitatakse, nii et ta suht lihtsalt laiendatav oleks ...
    Sooitaks võimaluse korral muretseda printserveri toega karpruuter, mis võimaldab jagada internetti kuni 253 PC-d sisevõrgus, kusjuures ükski PC ei sõltu teiste tööst. Printimiseks ükskõik missugusest arvutist peab peale PC töötama vaid ruuter ja selle taha ühendatud printer.
    Ruuter sisaldab ka tulemüüri, portide blokeerimise võimalust.

Comment

• digital
      Liige
      • 05/2002
      • 4155

Kõik oleneb sellest, mis on selle kaabli teises otsas, mis sulle tuleb. Kui sul on kasutada mitu ip-aadressi, siis piisab svitsist/hub'ist. Hub on lihtsalt meediat jagav seade. Põhimõtteliselt võimendab ühest pordist tuleva signaali kõikjale mujale. Switch on natu targem, see üritab meelde jätta, mis mac-aadressitega arvuti kus pordis on ja siis saadab selle arvuti pakette ainult sinna porti, tundmatuid aadresse igale poole. Kui teisel pool on juba mingi ruuter vahel, siis võid minna selle omanikuga rääkima, äkki saad ip-sid veel.
      Kui sul on ainult kasutada üks IP, siis tuleb teha eraldi sisevõrk. Sisevõrkku tuleb panna ip-aadressid, mida avalikus netis ja veel vahepeale jäävates sisevõrkudes ei esine. (muidu hakkab vastavale aadressile minev liiklus minema lähimasse sama aadressiga purki ja saad toredaid anomaaliaid). Avalikus internetis on teatud ip-seeriad, mis on kuulutatud keelatuteks ja neid võib kasutada sisevõrkudes, tuntuimad on 10.x.x.x ja 192.168.x.x. Ruuter siis teeb aadressiteisendust, st võtab sisevõrgust pakette ja jagab neid edasi välisvõrku ühe ainsa ip peale, sealt tulevaid vastusepakette tuleb siis samamoodi õigesse arvutisse tagasi saata.

Comment

Working...