Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

MESH WI-FI kodus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
    Mis asi see 5G chip on?
    For the WiFi, the TP-Link Archer AX73 relies on Broadcom BCM43684KRFBG 802.11a/n/ac/ax 4×4:4 chipset (along with a Skyworks SKY85743 front-end module) for the 5GHz band and on the Broadcom BCM6750 802.11b/g/n/ax 2×2:2 chip (along with Qorvo QPF4216 integrated front-end module) for the 2.4GHz band.
    Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

    Comment


      #17
      Kena ja põhjalik vastus. Ainult et 5G ei ole (wifi) 5GHz band, konkreetne TPLink ei tea ju 5G'st kui sellisest mitte muhvigi - https://et.wikipedia.org/wiki/5G kuid kirjutasid just "5G chip"...

      TP-Link on hea selle poolest et see soft mis endal peal sobib hästi ostujärgseks testimiseks, et raud ei ole tuksis (võtab voolu sisse). Kasutamiseks reeglina see ei kõlba, dd-wrt või openWrt on siin kohased asendused.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

      Comment


        #18
        Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        Tundus et juhtmeid on veetud kuhu vaja. Mis segab seadmast näiteks kolmele AP'le sama SSID'd ja parooli, seejuures hoides nende kanalid natuke nn. overlappes? Kas on üldse vaja AX klassi seadmeid, kas sisevõrguks või internetiks? Reeglina saab nõudliku võrguühenduse jaoks seadmeid dokkida ja sellist tööd kus seda vaja, tehakse reeglina paigal püsides.
        Mikrotik võib segane asi tunduda, aga see on seade spetsialistile, kes ei ole kammitsetud "intuitiivse" interfeisiga.
        Saan ma õigesti aru, et MESH toega seadmeid läheb vaja siis kui kaabelvõrku pole? Mul on nii nagu kirjeldasid - Mikrotiki AP-d kaablite otsas, SSID ja parool sama. Teenusepakkuja seade teeb DHCP-d, wifi on off.
        viimati muutis kasutaja andresx; 04 11 2021, 14:40. Põhjus: typo

        Comment


          #19
          Just nii on, kaabli puudumisel on sellel mõte. MESH on kunagise WDS süsteemi edasiarendus, kui viimasel oli puuduseks sama kanali peal olles piiratud, topelt väiksem läbilaskemaht, siis uues süsteemis on kanalid lahus ning sellega on asi täpselt sama võimekas kui eraldiseisev AP'de komplekt (milliste arv ei ole seejuures piiratud). St läbilaskekiirus on määratud raadiokanali parameetritega, mida ei jagata kahega.
          Seejuures mesh peaks olema niisugune, kus sel juhul kui ei saa kasutada lahus raadiokanaleid (täitunud, mürased), siis minnakse ühe kanali peale ja kanal on seega jagatud vastavalt mesh-topside arvuga (ütleme, 3). Kuna see on 5GHz peal, siis on seal natuke vabam kanali ribalaiustega ja reaalne läbilase jääb veel kasutatav kuid käitub siis sama loogikaga nagu vananenud WDS. Seda arvestades tundub mulle, et eraldi AP´d võimaldavad võrku palju optimaalsemalt ehitada, seejuures saab kasutada ka 2,4GHz laineala ning erineva kiirusega AP'sid. Wifi seadmete "roaming" töötab tegelikult ka erinevate SSID'de ja paroolidega, lihtsalt iga tsooni jaoks tuleb uuesti ligipääsu profiil lubada (üks nimi ja psw on siis mugavam). Ümberhüppamise kiirus sõltub esmalt seadmest, siis võrguseadmest. Mikrotiki puhul saab seada igale seadmele oma levitugevuse, millisega ta konkreetse AP küljes olla saab, nii nõrga kui tugeva otsa. Sedasi saab siis päris täpselt määrata millal konkreetne seade lahkub nõrgemast levist ja võtab tugevama. TP-Link seda ei võimalda, isegi dd-wrt'ga mitte.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

          Comment


            #20
            Mesh, pole midagi muud, kui backhaul kanalid omav süsteem. Mille otsas see backhaul istub, ja mida teha oskab, on igal tootjal erinevad arusaamad. Selge see, et cat5 on eelistatud, aga wifi 6 peaks ka ilusti toime tulema.
            Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

            Comment


              #21
              AP komplekt pole ka midagi muud kui backhauli omav süsteem. Sellega pole lihtsalt vaja olla kramplikult kinni ühe tootja nägemuses, kuidas nende arust peaks see kräpp töötama. Kopeerin siia ühest teisest foorumist täna avaldatud arvamuse sarnasest asjast: "Alguses proovisin TP-Link Decot - siukest pska pole varem näinud. Seadistamisvõimalus olematu, veebiliides puudu, hiina serverisse konto tegemine on kohustuslik. "
              Selgelt ja eesti keeles öeldes: backhaul on sidelink kahe või enama jaotusseadme vahel, selle meediumiks võib kasutada nii vaske, wifit, mobiilsidet , raadiosidet vms.
              Nõks ongi selles et normaalne mesh wifiseade oskab teha sidelingi eraldi erineval kanalil, et ei rikuks kliendi raadiokanali läbilaskevõimet. Millise wifi protokolliga seda tehakse, pole enne tähtis kui sidekanali piir kätte ei tule. Praktikas võib öelda et kui seade saab kätte ca 80Mbits, ei ole suurem kiirus enam oluline, tavaline veebikasutus lihtsalt ei lähe nagunii kiiremini, isegi kui netitoru on küllalt avar.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

              Comment


                #22
                Ma tegin oma koduvõrgule hiljuti säästu-uuendust. Telia tuleb majja, selle wifi muidugi mitut korrust ära ei kata. Ostsin paar TP-Link Archer C7-t, review-de järgi hea hinna/läbilaskevõime suhtega. Kuna eesmärk oli kõigi võrgusolevate seadmete omavaheline nähtavus sõltumata kasutatavast protokollist ja ruutimist ning dhcp-d tahtsin teliale jätta, siis tuli need wifi purgid layer2 tasemel ehk bridgena tööle saada. TP-lingi enda softiga oli see küll ilge ikaldus, eriti juhul kui igale purgile ka oma management IP külge jätta, aga kuidagimoodi mattide toel ma sellest läbi ennast posisin. Tagantjärgi mõeldes oleks võinud ilmselt tõesti alternatiivsofti peale lasta.
                Aga positiivne pool on see, et wifi kiirus ja katvus on igati tip-top nii 5 giga kui 2.4 peal ja purkide vahel ringi lülitamine on ka valutu. Kõigel on sama SSID. Et seda rauda julgen soovitada küll, softi ehk mitte niivõrd. Back on cat5 peal.
                Toidan trolle!

                Comment


                  #23
                  Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                  Ma tegin oma koduvõrgule hiljuti säästu-uuendust.
                  Väga õige tegu, olukord on selliseks läinud, et kõik peaksid seda tegema. Imelik et nii vähene huvi selle teema vastu. Mina pole TPlink fänn, ega pole veel kindel, kas ostan seda. Aga ei saa aru mis nende softil viga on? Kas ei tööta, või pole arusaadav? Minu meelest neil on kõik väga korralikult ära dokumenteeritud, ja lahtikirjutatud. Kas või see kuidas mesh töötab. Asuse kohta, seevastu pole midagi kirja pandud ,-umbes nii et, pane üles ja töötab. Mõtlesin, et ootan musta reede ära, äkki saab soodsamalt. Senimaani peaks kirja panema, mida kõike vaja võiks minna. Edu!!!
                  Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

                  Comment


                    #24
                    Mul tegi TPLink soft üsna imelikke asju vahest, ei käitunud nii nagu peab, mõned funktsioonid olid ka puudu, päris täpselt ei mäleta enam. Asusel oli jah see probleem, et kõik polnud täpselt kirjeldatud ja UI nägi välja nagu pühademuna, kellasid vilesid ning java scripti täis aga funktsionaalsust nappis.
                    Ega nagunii pole ükski variant täiuslik, tuleb lihtsalt harjuda, peaasi, et oluline funktsionaalsus olemas on.

                    Comment


                      #25
                      C7 on ka paras ikaldus. Kui talle panna DD-WRT, siis kukub 5GHz wifi läbivkiirus kuhugi 200+ kanti, originaalsoftiga aga olen näinud 480+ kiiruseid. Wifi on ise tegelikult nõrgapoolne, võibolla sõltub valitud regioonist, aga pole viitsinud sellega mängida, või ka rauaversioonist, mul v2.0. Wifi ja portide sillaks kõlbab kui wifiga väga katma ei pea ja õnneks lolliks ei lähe. Ülevaated olid positiivsed, aga ise ma neid ei annaks. Sattus kollektsiooni suht juhuslikult ja kellegil oleks soov talle väljakutset leida, siis ootab riiulis originaalsoftiga.
                      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                      Konfutsius

                      Comment


                        #26
                        Miks on vaja arendada kogu kodu katvat maksimumtugevusega wifi võrku?
                        Ma maadlesin paar päeva tagasi sellega, et see isehakanud võrk taas välja lülitada. Deem.., teadsin täpselt et see ei tööta ja siis avastasin et töötab tõesti. Ei lugenud, et olin selle välja lülitanud softist ja kogu kremplil olin passw ja kõik muutnud, et keski näppima ei pääseks.
                        Võtmeküsimus on tegelikult selles, et kuidas küll ma aru sain laua taga istudes, et see töötab.
                        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

                        Comment


                          #27
                          Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitust
                          Miks on vaja arendada kogu kodu katvat maksimumtugevusega wifi võrku?
                          Mul on 2 põhjust.
                          1. Töötan kodukontoris ja üheks peamiseks töövahendiks on zoom, mis vajab üpris kiiret ja ka stabiilset up- ja downlinki. Variant, et videofeed ära kukub keset mingit kuuma teemat, ei ole vastuvõetav. Kuna päev otsa laua taga kus on juhtmega nett kerele ei meeldi ja vaimule ka mitte, siis ma aeg-ajalt aelen läpakaga ringi kõnede ajal, suvel käin aias jne.
                          2. Robotniiduki haldus ja järelvalve käib üle wifi. Ma ei saa teada, et ta on kusagil kinni ja kaevab järjekordset urgu, kui ta pole levis, samuti ei saa talle korraldusi jagada.
                          Toidan trolle!

                          Comment


                            #28
                            Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                            C7 on ka paras ikaldus. Kui talle panna DD-WRT, siis kukub 5GHz wifi läbivkiirus kuhugi 200+ kanti, originaalsoftiga aga olen näinud 480+ kiiruseid. Wifi on ise tegelikult nõrgapoolne, võibolla sõltub valitud regioonist, aga pole viitsinud sellega mängida, või ka rauaversioonist, mul v2.0. Wifi ja portide sillaks kõlbab kui wifiga väga katma ei pea ja õnneks lolliks ei lähe. Ülevaated olid positiivsed, aga ise ma neid ei annaks. Sattus kollektsiooni suht juhuslikult ja kellegil oleks soov talle väljakutset leida, siis ootab riiulis originaalsoftiga.
                            Mul on v5, aga need on püsivalt käigus ja oleks jube ebamugav eri softidega katsetama hakata et võrrelda - ja no hetkel mul probleemi pole ka, mis motiveeriks nikerdama.
                            Tõsi on, et mul pole mingeid "päris" ruutereid siin kodus olnud, et levi võrrelda. Oma eelkäijatest on nad paremad.

                            Väike mõte on, et tegelikult võiks ühe AP veel panna, et aia taganurk ära katta, selleks vb sobiks see sinu V2 ka. Praegu on küll õuehooaeg läbi, aga noh. Kirjuta privas, mis sa tast saada tahad, kui ta sul ikka jalus on.
                            Toidan trolle!

                            Comment


                              #29
                              Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                              Väike mõte on, et tegelikult võiks ühe AP veel panna, et aia taganurk ära katta,
                              See tundub minule palju parem lahendus. Muidu on minul olukord enam-vähem sama, nii kodus kui aias (suvel), selle vahega, et peale minu on neid konverentsi teha soovijaid veel neli tükki, ja kõik ühel ajal loomulikult tahavad seda teha.

                              Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

                              Comment

                              Working...
                              X