Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Koopia oma tarbeks

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Koopia oma tarbeks

    Siin oli üleval üks teema, mis mindki puudutanud on ja mille kohta võiks oma nägemuse kirjutada.
    Näited elust enesest:
    Võttes kapist välja DVD tarkvara plaadi, on see miskipärast kõver ja seega kasutuskõlbmatu. Kui koopiat pole siis pole ja ainuke võimalus on see uus osta.
    Ja pole tähtis, et seda plaati sa ei saanud kasutada päevagi ja mitte kedagi ei huvita see asjaolu ning ei anna sulle raha tagasi.
    On rakendustarkvarad (programmeerimis tarkvarad), mille hinnaklass on ca 1000.-€ malli pealt. Kuna tegemist on kallima otsa asjadega, on põhiküsimus tarkvaravõtmetes (need on litsentsid, sellises kontekstis ka tavatingimustes kopeerimiskindlad). Kui võti on süsteemikettal ja ketas rikneb, oled oma rahast ilma.
    Ja mitte ainult. Kui on olemas kehtiv tarvara koos võtmetega ja otsustad teha sellele "upgrade" ning et asjal oleks jumet võtad veel kallima versiooni, koos lisadega mida sul veel polnud.
    Nüüd kui installid "uuendused", võib juhtuda et uus tarkvara ei hakkagi arvutis soovitult tööle. Samas, uus tarkvara kustutab vanad võtmed ja paneb arvutisse uued võtmed.
    Puhast uut installi puhtale kohale enam sa teha ei saa, sest tegemist on "upgrade"-ga, mis eeldab et on all vana kehtiv versioon (tähendab eelmist versiooni koos kehtivate võtmetega) aga vanu võtmeid ju enam pole.
    Ja siis kirjutad ja helistad pool maailma läbi, et "oma isiklikule murele" lahendust leida.

    Nii et, elu õpetab nii mõndagi.
    Trollide sõnavõtud, ei lähe sellises kontekstis karvavõrdki korda.
    Ja keegi ei saa avalikult välja õelda avalikus ruumis "Yes I can" (sest tarkvara turvalisusele kulutatakse hiigelsummasi). Samas pooldan kõiki neid inimesi, kes muretsevad oma vara kaitsmise kohalt antud kontekstis.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

    #2
    Alati tasub osta retail versioone, mitte oem asju. Retaili puhul loeb karp ja sellekülge laulatatud kood, Kust installika hangid on suva (olgu või torrent). Enamasti on igal tarkvara tootjal FTP servu, kus installikate isod on igaühele kättesaadavad.

    mis juhtub kui failibrauseriga külastate aadressi: ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/

    Comment


      #3
      Ma olen teinud plaadist iso + key.txt ja kokkupakkind. Omatarbeks võis kunagi koopiat/backupi teha, jagada ei tohtinud. Vist.

      Comment

      Working...
      X