Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektrikäi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Elektrikäi

    Surunupplülitid, kontaktorid, trafod, tähtühendus, maandused, jõukontaktid, abikontaktid, 3 faasi asünkroonmootor, sulavakaitse... mis kõike ma läbi ei määrand skeemil, kuid tööle ikka ei saa, sest üldskeem näitab ...üldist. Miks nendel skeemidel ei näidata näiteks konkreetseid trafode mudelite tähiseid või kuhu täpselt trafo kontakti läheb mis juhe...või mis moodi juhtmed lähevad lülitisse ja mis järjekordades. Kus ma selle info peaks võtma ? Mingi nurka visatud käi koolist, millelt "keegi koolielektrik" oli eemaldanud trafo ja ühendanud vist juhtmed oma haritud tarkuse järgi, kuid vist tulutult, sest see käi seal nurgas vedeles...kuniks ma siis võtsin lihtsalt 3 juhet ja ühendasin otse kaitselülitist mootorisse unustades need kontaktorid, trafod jne. Ja mootor pöörleb ja käi käiab. Kui palju seda mootorit ikka vaja kaitsta on nende "seadistega"... Selline käi ja skeemid:
    Lisatud failid

    #2
    Vs: Elektrikäi

    sulavkaitsme järel, enne stoppnuppu on termokaitse kontakt kui termokaitse on ennistamatta siis ei tööta.

    pildilt ei näe missugune termokaitse seal on. kas ise ennistuv või selline millel on ennistamise jaoks nupp.

    käivitusnupuga rööbiti on relee (normaalselt lahtised) abikontaktid, kui neid pole siis relee sees ei hoia.

    Comment


      #3
      Vs: Elektrikäi

      Et Youtubes polnudki disassembling/assembling õpetust?
      See trafo oli seal madalapingelise valgustuse jaoks. Käia enda jaoks seda vaja pole.
      Ülejäänud asjad on rohkem su enda ohutust silmas pidades. Pressitava stoppnupu abil saab kiiresti mootori seisma panna. Vanasti oli kontaktor sellise lülituse standardlahendus.

      See viimasel pildil olev sini-kollane käi on sama asi mis esimesel pildil? Päris kena tulemus.

      Comment


        #4
        Vs: Elektrikäi

        Youtubes arvatavasti on ka, aga ei valda vene keelt nii vabalt. Huvitav jah, nõuka ajal materjali kulu ei loetud, pirakas ktrafo valgustuse jaoks. Pildid võtsin kuskilt ruski saidilt..Enda oma ei hakka värvima, mis tast värvida.. See käi ei tundu väga ohtlik, lülitan otse pealülitist. Mul üks nõuka aja käi mis on 4 kw 3 faas mootor - see juba hääle järgi käima pannes tundub "ohtlik". Suurel käial ka samasugused kontaktorid, trafod, nupud kui väiksel. Ma ei vist ei hakka praegu sellega pead rohkem vaevama (iseenesest töötab). Mul juba järgmine olulisem nõuka aja toode ootab järjekorda. Nimelt väike freespink NGF110. Seal samuti elektriprobleem.

        Comment


          #5
          Vs: Elektrikäi

          Esmalt postitatud Kristiano poolt Vaata postitust
          Youtubes arvatavasti on ka, aga ei valda vene keelt nii vabalt. Huvitav jah, nõuka ajal materjali kulu ei loetud, pirakas ktrafo valgustuse jaoks.
          Mitte materjali kulu, vaid mingi kaasaja sanga kirjadega 2 x 100 vatti trafoga, mis võib olla ehk tegelikult 10 vatti on, ei kannata ju 100 vatist hõõglampi valgustuse jaoks põletada.

          Comment


            #6
            Vs: Elektrikäi

            Esmalt postitatud Kristiano poolt Vaata postitust
            Surunupplülitid, kontaktorid, trafod, tähtühendus, maandused, jõukontaktid, abikontaktid, 3 faasi asünkroonmootor, sulavakaitse... mis kõike ma läbi ei määrand skeemil, kuid tööle ikka ei saa, sest üldskeem näitab ...üldist. Miks nendel skeemidel ei näidata näiteks konkreetseid trafode mudelite tähiseid või kuhu täpselt trafo kontakti läheb mis juhe
            See on selle pärast, et üldiselt oli vene autommatika juppidel kontaktid lusti näha, mis NC ja mis NO. Pealegi see on üks lihtsamaid skeeme, kuid nende vanade vene omadega on põhihädad need, et kontaktid ei anna ühendust, kas oksüdeerunud, põlenud või välja paindunud, ilmselt selle pärast "kooli elektrik" sinna paika jättis või polnud rakendust. Lääne omadel on numbrid üldiselt peal ja see teeb eeltöö ja skeemi koostamise lihtsamaks. Pealegi kontaktori ära jätmisel tekib üks puudus, kaob võimalus lisada termokaitse ja isenesest ta toimib ka alapinge kaitsena.
            Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

            Comment

            Working...
            X