Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

HF-start TIG-keevitusele pedaali lisamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    HF-start TIG-keevitusele pedaali lisamine

    Sisuliselt on mõte lisada voolutugevuse muutmiseks keevitamise ajal pedaal aparaadile millel pole haisu ka sellise vidina valmidusest.

    Aparaadil on voolutugevuse muutmiseks olemas 3 klemmiga 10K potekas. Idee oleks lisada jadamisi (?) teine samasugune potekas mis oleks siis pedaali sees. Asi peaks töötama siis nii, et kui ma sätin aparaadi pealt voolutugevuse nt 100A peale siis see 100A peaks põletisse tulema alles siis kui pedaal põhjas on. Aparaadil oleva potekaga sean ma siis selle maksimaalse voolutugevuse ja pedaalis olevaga mängin 0 - max vahel. Keerukam asi vist selle juures on see, et kuidas see asi ühendada nii, et kui ma tahan siis keevitan pedaaliga ja kui kuskil pedaaliga ligi ei saa siis saan selle pistikust lahti ühendada ja tavapäraselt edasi keevitada ilma, et peaks uuesti "kapi" kallal käima.

    High frequency süütamisega on selline lugu, et ma ühendan selle mikro lülitiga mis oleks mingit imepidi pedaali külge ehitatud aga pedaali käiku arvestades on see üsna keerukas. Samas jäin mõtlema, et kas oleks võimalik see läbi on/off switch poteka ühendada mis siis reguleeriks voolutugevust (0 - max) ja samal ajal lülitaks HF-stardi sisse. Aga minu pea vist isegi lõikas selle läbi ja andis mõista, et ei käi vist päris nii.

    Minu soov oleks, et keegi hea inimene mulle kui mitte-elektrikule kena värvilise skeemi koostaks ja selgitaks mulle mõningad asjad ära . Jootmise ja juhtmete vedamisega saan ma kenasti hakkama, ainult skeem on puudu.

    Loodan, et kõik vajalik on kirjas ja saan oma ideele lahenduse.

    #2
    Vs: HF-start TIG-keevitusele pedaali lisamine

    Keevitusaparaadi mark ja mudel?

    Comment


      #3
      Vs: HF-start TIG-keevitusele pedaali lisamine

      Comment

      Working...
      X