Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

10W LED toide

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    10W LED toide

    Kuna nädalavahetusel on tiba tõbine oldud ja lihtsalt kodus passitud ja taastutud, siis seoses sellega vähe mõte ka lennanud ning üht-teist katsetatud ka. Vahepeal oli mõte, et kasutan 10W LED toitena suvalist sobivat adapterit(11-25V 10+W) ning eraldi TL494-l voolupiiramisplaat hoiab voolu stabiilsena. See variant on põhimõtteliselt olemas ja toimib, siis mõtlesin aga, et suht nüri mitmekordne muundamine käib ja kole palju elektroonikat ka selle jaoks. Vaatasin et sahtli põhjas vedeleb ATX toiteka trükkplaat. Niisiis selle 5V standby sättisin ümber 12V peale ja lisasin veel lihtsa transi ja taki baasil voolupiiramisahela, transs lükkab samal põhimõttel mis TL431 optronile vastavalt pinget peale ja nõnda hoiabki optroni vahendusel kenasti väljundvoolu/-pinget. Kokkuvõttes tundub, et asi toimib kenasti nõnda, hetkel aga otse vooluvõrku seda pole päris julgenud lükata. Katsetused on toimunud läbi jadamisi hõõglampide. Kasutan 1n4007-test dioodisilda ning 10uF 400V lüüti peale silda. Olen vaadanud netist 10-20W toitekate skeeme ja seal kohati enne silda kuni 47 oomist voolupiiramistakki kasutatud. Ise mõtlesin selle 5 oomise NTC enne silda lükata(miski häirefiltri moodi asja ka äkki) ja ehk olekski hea küll? On kerge kõhklus, et sisselülituse hetkel võib litakas ära käia ja dioodid vms järele anda.
    Ja kõige tähtsam asi ka nüüd, kas selline skeem nagu seal arvuti toiteka standby-s kasutatud üldse on sobilik üsna tihti sisse-välja klõpsimiseks? Lauaarvuti teadupärast lükatakse seina ja eriti tihti just sisse-välja ei kakuta. Pole palju kokkupuudet võrgupingel impulsstoidetega, seega oleks hea kriitikat kuulda selle plaani kohta(või siis takka kiita), enne kui trükkplaadi tegemise plaanid peaksid tekkima.
    otsija

    #2
    Vs: 10W LED toide

    Mida siin ikka kitiseerida? Arvuti toiteplokil pole minu teada mingit erilist ohtu kui seda tihti sisse javälja lülitada.

    Comment


      #3
      Vs: 10W LED toide

      Kadunud Tartu ELFA laual oli toide mida sai nii pinge kui voolu piiramise järgi seada.
      Katsetasin sellega ühte jõu LEDi. Nullist keerates meeldisid talle mõlemad režiimid.

      Kui aga voolurežiimis sai selline keskmine vool peale pandud ja siis plokki välja-sisse lülitatud
      oli seal järel mälestusi LEDist.

      Enne seda sai katsetatud teemal "LED vees". Töötas kenasti.

      Olen näinud ka LED tablood mis vihma saades maha põles.
      Vast on siiski parem lahendus "LED õlis".

      Comment


        #4
        Vs: 10W LED toide

        Sisse välja lülides mingit voolutõuget nagu ei tundu olevat, kui siis ainult väga väike hetk ja lühike piik, aga see ei tohiks tappa midagi LED-i, lüüt ka veel takistab sellist janti. Proovin siis kompaktse trükkplaadi kogu sellele kupatusele mõelda, kuigi tegelikult kannataks see plaadiosa lihtsalt ka välja saagida ning sild jms kuidagi muudmoodi juurde toppida, aga silmale jääb porno vaadata, pigem ikka uus plaat.
        otsija

        Comment

        Working...
        X