Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

FET lülitamine kuni 40V impulssidega

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    FET lülitamine kuni 40V impulssidega

    Tervist, tahaksin TL494-ga ühte P-FET lülitada kuni 40V toitepingel. Kuni 20V pingel step down lülituses sain päris muljetavaldava kasuteguri, seega plaaniks ühe reguleeritava toiteka PWM peale teha. 40V otse gate peale teadupärast lasta ei tohi, seega mõtlesin zeneriga pinge 15V peale ära piirata, paraku ei saanud head tulemust, tõmbas ristkülikul servad laugeks ja FET hakkas soojenema. Sedasi proovisin lülitada, pealekauba kütavad takk ja zener nõnda ka üksjagu. Kui on kellegil idee, kuidas kiiresti lülitama saada, siis kuulaks huviga.

    E: Joonisel viga, reaalselt siiski läks zeneri "pluss" otse toitele, mitte pärast FET-i.
    viimati muutis kasutaja otsija; 17 m 2012, 14:51.
    otsija

    #2
    Vs: FET lülitamine kuni 40V impulssidega

    minu arust on see zener vale koha peal. kui skeemi uskuda, siis on see praegu paisu-neelu vahel, aga peaks olema paisu-lätte vahel.

    ja takisti, mis lisaks tee peale jadasse ette paned, see koos FET suure sisendmahtuvusega moodustab RC ahela ja kõrgetel sagetustel kaovad jah järsud tõusud-langused ära. üks tak veel ehk lisaks paralleeli paisu-lättega panna, eeldusel, et kivi väljund koormust talub ja leida nende takistitega sobiv tööpiirkond

    Comment


      #3
      Vs: FET lülitamine kuni 40V impulssidega

      takk on jh valel kohal, väga vale koht esiteks GS vahele otse mitte peale takistit.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

      Comment


        #4
        Vs: FET lülitamine kuni 40V impulssidega

        Zeneri vale joonistuse mainisin esimeses postis kohe alguses ära, reaalselt panin siiski õige koha peale. See takk sinna selleks, et kui ma nüüd otse ilma takita lükkaksin, siis oleks tegu kivi jaoks lühisega ja see põleks kohe maha(40V lendaks 15V zenerile selga ju). Kivi E1 ja E2 on otse maha ühendatud. Samas kui zener välja jätta, siis lülitaks gatet otse 40V, mis põletaks jällegi FET-i maha. Tegelikult mul seda 47 oomist takki ka seal enne gate-t pole. Algselt lootsin, et ehk bd135 seal oma kiire lülitusega kaotab kumerused ära, paraku jah, tegelikult ta lülitab ainult kiiresti välja FET-i, seda oli ka ossil näha, aga sisse lülitades ikkagi venitab. Peaks midagi sarnast eeskujuks võtma ja selle järgi edasi mõtlema ehk?
        otsija

        Comment


          #5
          Vs: FET lülitamine kuni 40V impulssidega

          Mis MOSFETi kasutad?
          -superradical-

          Comment


            #6
            Vs: FET lülitamine kuni 40V impulssidega

            Sup65p06-20
            otsija

            Comment


              #7
              Vs: FET lülitamine kuni 40V impulssidega

              mul pole kohe käepärast skeemi, aga meenub suht sarnanes lülituses FET ja sisendpinge oli seal kuskil 31V ehk suurem kui paisu-lätte max. ja seal oli minu arust mikroskeemi väljundi ja paisu vahel zener jadamisi pandud.

              ja siis see selle jadataki asemel pane mingi 27V zener ja see teine zener paralleelis pais-läte jäta ära.

              kui toimub FET avamise aeg, siis TL tõmbab oma avatud kollektorite üheduse vastu maad ehk 0V on seal C1, C2 väljundites. ja kui nüüd on jadamisi mingi 27V zener enne paisuni jõudmist, siis paisu-lätte siirdele jääbki alles mingi 13V, mis peaks olema piisav.
              ja vastupidi (FET suletud) olukorra puhul see npn trans seal peaks lühistama paisu-lätte ja TL sees avatud kollektorid on siis suletud ja zener kaudu voolu ei liigu

              Comment


                #8
                Vs: FET lülitamine kuni 40V impulssidega

                Jah, see on ka variant, sedapidi kohe ei mõelnudki. Samas seal ka muidugi jälle väikesed agad sees, mul nimelt tavaline trafo toidaks seda ja tollel koormuse all ja tühijooksul päris korralikult pinge kõigub, samas vast nii palju siiski ei kõiguks jah, siiski sisendpinge vahemik jääks üsna piiratuks. Ideaalne variant oleks, kus sisendpinge jääks siiski näiteks 12V-40V.

                E: Jadamisi zeneri proovisin ära, ristkülik oli korralik, aga paraku zener küttis nii mis jube, kas seda skeemijuppi muidu üles leida ei suuda, kus seda lahendust nägid?
                viimati muutis kasutaja otsija; 18 m 2012, 10:33.
                otsija

                Comment

                Working...
                X