Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektroonika pumbale.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Elektroonika pumbale.

    Tere.
    Kas keegi kommenteeriks seda skeemi.Tegin asja valmis aga ei toimi nii nagu peaks.Kui vee tase langeb allapoole sondi 1 lülitab kohe pumba välja.Idee järgi peaks välja lülitama kui veetase langeb allapoole sondi 2.


    http://www.seekic.com/forum/22_circu...l_control.html
    viimati muutis kasutaja JUUT; 31 m 2011, 18:24.

    #2
    Vs: Elektroonika pumbale.

    sondide järjekord on alt üles 1-2-3, asi töötab kuivendamisele - kui vesi ületab teise, läheb käima, kui langeb alla esimese, jätab seisma, kui midagi nahkas on ja tõuseb üle kolmanda, näitab signaaltuld, mis ütleb, et mine kontrolli pumpa, see ei tööta.

    Comment


      #3
      Vs: Elektroonika pumbale.

      See ei toimi nii.Kui üks sondidest kuivale jääb lülitab kohe pumda välja.(sondid1;2) Kas see saab üldse toimida,kui üks sondidest kuivale jääb kaob pinge kivi 3 või 4 jalalt.Mis hoiab pumpa töös?
      viimati muutis kasutaja JUUT; 31 m 2011, 20:04.

      Comment


        #4
        Vs: Elektroonika pumbale.

        Nr 2 annab loa et sisse lülitada, Nr 1 lülitab sisse välja ja Nr 3 ei tee midagi (vaid põletab tulukest, mida keegi ei vaata).
        Aga peaks olema 4 andurit. Ülemine ja alumine avarii (aut süsteemi väljalülitus- käsitsi taaste) ning keskmised normaalse tõõreziimi tarvis. Mina nagu muid variante ei kaalukski.
        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

        Comment


          #5
          Vs: Elektroonika pumbale.

          ma saan sellest nii aru: 1) alguses on kõik kuival, kõik sisendid on kõrged, kõik loogikaväljundid on kõrged. ülemine trans on avatud, lühistab releetransi baasi, see püsib lukus, relee ei tõmbu, pump ei käi. 2) vesi kerkis üle esimese, esimene loogikasisend ja väljund võtavad madala seisu, trans sulgub, lubab avava pinge releetransi baasile. releetrans ei sa avaneda, sest türistor on suletud. 3) vesi kerkib teise andurini, teine loogika läheb üle madalasse seisu, teine trans sulgub, lubab pinge üle takisti türistori tüürile, türistor avaneb, lubab releetransil avaneda, pump läks. 4) vesi langeb teisest madalamale, teine loogika jookseb üles, teine trans avaneb uuesti, kaob pinge türistori tüürilt. türistor sülitab transi pingutustele - türistor nimelt avaneb tüürpingest, kuid sulgub kas katkestusest peaahelas või vastupingeimpulsist. kuna kumbagi ei tule, siis püsib türistor avatuna ja pump käib edasi. 5)vesi langes alla esimese anduri, esimene loogika üles, esimene trans lahti, koormab maha releetransi baaspinge, releetrans sulgub, vool türistoris katkeb, türistor sulgub. Pump seiskub.

          Comment


            #6
            Vs: Elektroonika pumbale.

            Türistori tüürpinge kaob kui sond 2 on kuival,türistor sulgub ja lülitab pumba välja.Olen proovinud teisi türistore,sama nali.Kõik transid on vahetatud ei annud tulemust.Kas türistor ei tohi sulguda,kuidas seda sulgumist vältida.

            Comment


              #7
              Vs: Elektroonika pumbale.

              hmmm...see on huvitav, türistor ei peaks sulguma ainult sellest kui tüürpinge kaob...sellest on muidugi aega möödas ka kui nendega mängitud sai aga käitusid alati loogiliselt, mäletan nagu :P tekkis muidugi mõte, et võiksid ju eksperimenteerida, panna tüürile vahele dioodi. asja mõte selles, et avanev trans praeguses skeemis lühistab tüüri ära, mine tea, äkki see mõjub kuidagi masendavalt talle. kui diood vahel on, siis avav pinge pääseb ikka tüürile ligi aga transi avanedes enam otsest lühistamist ei saa toimuda. Teine võimalus, et skeemis on mingid uitavad impulsid. Millega sa toidad teda, kas see on ikka puhas alalispinge? skeemis ma ühtegi kondekat ei näe, kui andurijuhtmed küllalt pikad on, siis nii kõrgeoomiliste ahelate juures pole ime, kui 50Hz brumm sisse lööb ja esimene loogika ning tema sabas ka esimene trans tegelikult nö "vilguvad", mitte ei püsi puhtalt lahti või kinni. aitaks äkki anduritele minevate otste lahtisidestamine vahelduvkomponendi suhtes ja toitele ka veel julgestuseks konded peale, lüüt ja keraamika.

              Comment

              Working...
              X