Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Akudrelli laadija

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Akudrelli laadija

    Tere,

    Mul seisab kodus üks akukone, millel on kaks akut aga laadija on omadega ammu prügikastis. Mõtlesin, et ehitaks talle uue laadija. Kas keegi oskab öelda, millist trafot, alaldussilda/dioode (ning kondekaid?) oleks kõige optimaalsem kasutada? Elementaarne skeem ei teeks ka üldse liiga...

    Akud on Ni-Cd 18V ACCUPACK.

    #2
    Vs: Akudrelli laadija

    http://www.hobbyprojects.com/B/battery_chargers.html
    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

    Comment


      #3
      Vs: Akudrelli laadija

      kui mingit trafot eelnevalt olemas ei ole, siis kahtlen, kas kodune ehitis odavam tuleb, kui mõni tehase alternatiiv, kui veel teadmised elektroonikavallast tagasihoidlikud, siis seda enam. ilma saab pm ka, aga võrgust eraldamatta seadmeid ma ei taha propageerida.
      asja lihtsustamiseks tasub küsida, kas laadimisalus vähemalt alles on? ilma selleta tuleb veel mehhaanilist osa leiutama hakata, mis võib elektroonika poolest keerukamgi olla. originaallaadija modimine/remontimine oleks ilmselt kõige lihtsam lahendus olnud.
      mark ja mudel aitaks kindlasti soovituste tegemisele kaasa.

      äkki tasuks kuskilt netiavarustest tellida miski intelligentne laadija, sellega saad hiljem pealedrelli veel ka mida iganesmuud laadida.
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

      Comment


        #4
        Vs: Akudrelli laadija

        Kui suure vooluga ja pingega seda akut peaks laadima? Amprid ja voldid. Aku enda nimipinge on 18V. Skeem ise oleks ju elementaarne - Trafo - > alaldi -> aku!? Aga lihtsalt väärtusi sooviks teada...

        Comment


          #5
          Vs: Akudrelli laadija

          Esmalt postitatud weeder poolt
          ....- Trafo - > alaldi -> aku!?...
          Ja alaldi ning aku vahel vähemalt ballast-takisti, mis tühja akut laadimisel voolu piirab. Piisavalt lahja trafo ja suure mahutavusega ning mitte alla kriitilise piiri tühjaks laetud aku korral võib sekundaarmähise aktiivtakistus isegi edukalt ballastina toimida.
          viimati muutis kasutaja 6p45s; 16 m 2009, 13:12.
          Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

          Comment


            #6
            Vs: Akudrelli laadija

            Nii lihtsat tahad, et isegi aku pinget ei viitsi kontrollida? Siis laadimisvooluks 0.1C (C on siis aku mahutavus) ja laadimisajaks vähemalt 16 tundi. Aga pinget niipalju, et vajalik vool tekiks ja püsiks.

            Comment


              #7
              Vs: Akudrelli laadija

              normaalne laadija laeb niklipõhist akut 1C või suurema vooluga ja lõpetab aku täitumisel laadimise. trafo-alaldi-takisti tüüpi laadija puhul pead ise testriga juures sitsima, et akut üle ei laetaks. kui on miski normaalne drell ja akud, siis on akudes sees termotakk, millelt saab informatsiooni aku laetuse kohta. kui nt 1C suuruse vooluga akut laadida, siis aku täitumisel hakkab aku temperatuur kiirelt tõusma ja termotakistilt saadava ino põhjal lülitatakse laadimine välja.
              nagu näed, et ole see aku laadimine nii väga lihtne tegevus.
              pm võid laadida püsiva pingega 1,4...1,5V elemendi kohta, aga pead vaatama, et täitumisel see kuumenemine pikaks ei lähe, sest see keerab akud suht käbe nahka
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

              Comment

              Working...
              X