Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Päikesepaneelile step-down converter

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Päikesepaneelile step-down converter

    Tervist,ostsin siis eneselegi selle päikesepaneeli.Idee poolest tahaks 3,7V akut laadida sellega,aga otse juhtmed peale visates kaotan tegelikult suure hulga energiat.Paneelilt tuleb pinge 25V ja voolutugevus 100mA kandis kui otse päikesele suunata.Paneelil selline omamoodi pinge/voolu suhe,et lühisvoolul ja tsirka 20V pingega voolul on väga väikene vahe.Proovisin siis step-down muundit vahele pista,et saaksin rohkem voolu madalama pinge juures.Klassikalise MC34063 step down skeemi juures toimub siis asi nõnda,et reguleerid päikesepaiste ajal selle piiripealse voolutugevuse paika ning laebki 100mA asemel ütleme et 200mA-ga.Kui nüüd korra päike pilve taha läheb,siis koormab paneelil pinge maha ja põhimõtteliselt step-down ei toimi enam ja laeb otse.Jama aga selles,et kui nüüd uuesti päike välja tuleb,siis ei suuda ilma korra lahti yhendamatta konverter käivituda ja laeb edaspidi lihtsalt otsevooluga paneelilt enam vähem.Lahendus oleks minu arvates selline,et kui pinge langeb paneelil ütleme et alla 20V,siis konverter keerab automaatselt voolutugevuse väljundist maha/väiksemaks ja ei lase sisendpingel madalamale kukkuda.Googlest otsides ei saanud midagi asjalikku teada,kuidas seda kõige kavalamalt teostada.MC34063 datasheedis oleva step down skeemi juures tuleks selle 0,33 oomise taki asemele miski väljakas vms siis pista,mis pinge kukkumisel näiteks end välja lülitab ja seega ka konverteri väljundit piirama hakkab.Igatahes oleks siis head ideed oodatud,kuidas seda kõige mõtekamalt teostada võiks.Ehk isegi kusagil see valmis skeemi näol olemas.
    otsija

    #2
    Vs: Päikesepaneelile step-down converter

    Ja laed liitiumi ilma pinge piiramiseta, julge oled. Kaotad maja ka mitte ainult energiat. anyway see regulaator pole hea voolu piiramisega. Vali mski muu või kasuta 2 kivi. Hea kiv on MAX1627, Nõus töötama pikalt voolu piiramise reziimis, nõuab lisaks ainult välist P kanaliga väljakat. Si4963 või midagi sarnast madala Vgt-ga. Samuti saab Shdn otsaga mängides seada UVLO õige pinge peale.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

    Comment


      #3
      Vs: Päikesepaneelile step-down converter

      Liitiumi pinge piiramiseks zener ntx. Ja tegelikult pistaksin telefoni laadija pistiku sina külge ja otse telefonile sappa,3310 laadis küll vähemalt ka tublisti väiksema vooluga kui originaallaadija.Tegelikult mulle tundub,et jõudsin mingi lahenduseni.Samamoodi p-feti panin sinnasamma 0,33 oomise takisti vahele,paari takistiga tekitasin lihtlabase väljalülituse fet-il,kui pinge 20V ja tundub töötavat väga kenasti.Aga muidugi kui keegi teab veel miskit asjalikku skeemi/lahendust sellele,siis vaataksin hea meelega.

      E: Asi toimib päris hästi,tagasiside taki viskasin minema,selle 1,2k jätsin ,et maksimumpinget hoiaks.Isegi 12V NiMH akupakki laadis 15mA võrra suurema vooluga kui otse. 3,7V liitiumi laadis 0,32A vooluga.Tuleb kindlasti plaadile korralikult see pista ning paneeli sisse ära mahutada.Kasud igal juhul sees.
      viimati muutis kasutaja otsija; 05 m 2009, 16:05.
      otsija

      Comment


        #4
        Vs: Päikesepaneelile step-down converter

        Aga kui võtta väike PIC, paar AD-d sees. 2-3 baiti välja.
        Mõõdad ära palju tuleb ja palju läheb ja võngutad seal bitte.
        Algul on selline väike muundaja aga ajapikku kõlbab
        täpselt sama lähenemine ka suurele allikale.
        Võid panna vastavalt vajadusele mitu erinevat lahendust tööle.
        Masin ise valib mis hetkel sobib.
        Hind tuleb algul alla 100 krooni.

        Comment


          #5
          Vs: Päikesepaneelile step-down converter

          Ei ole picumeez,ei saa koodiga hakkama,niiet tuleb ikka rauaga hakkama saada.
          otsija

          Comment

          Working...
          X