Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Eelvõimendi sisendsignaal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Eelvõimendi sisendsignaal

    On plaanis teha huvitavat laadi raadiovastuvõtja erinevatest komponentidest aga on tekkinud küsimusi.Tegelikult asi imelihtne.Nimelt vastuvõtjaks endaks on tavaline 2-e AAA tüüpi patareidega imepisike raadio millel endal on VOLUME nupust asja tööle lülitamine ja 2 nuppu lisaks.Üks neist SCAN ja teine RESET.Lõppvõimendiks on kahe TDA2004 baasil juba ammu soetatud 2x10W võim.Nüüd oleks vaja kõrvaklapi väljundist tulev signaal aga veidike võimendada enne niiöelda lõppvõimu saatmiseks ja küsimus seisnebki selles,et ei tea kumba eelvõimendit kasutada.

    Oomipoe eesmärgiks on pakkuda kõike seda, mida vajab elektroonikahuviline, elektroonikat tootev või parandav ettevõtja või tavakasutaja oma igapäevaelus.


    või

    Oomipoe eesmärgiks on pakkuda kõike seda, mida vajab elektroonikahuviline, elektroonikat tootev või parandav ettevõtja või tavakasutaja oma igapäevaelus.


    Kuna mõlemad võimendid töötavad 12v pealt siis selleks puhuks ka olemas valvekeskustes kasutatav akulaadia koos 7Ah akuga.Võimalus hiljem seda kasutada eri paikades
    Kui keegi oskab pisikese vihje anda või laidab selliste komponentide mõtte maha siis kõik nõuanded on teretulnud.

    P.S. Miks ei sobi suvaline turu makk?Miks tegelen teiste silmis mõttetu tegevusega?Sest on huvi ja ehitus objektidel kus töötan on hõlbus selline pill nurka mängima panna - kõigil lõbusam töötuju

    Ette tänades Janek

    #2
    Vs: Eelvõimendi sisendsignaal

    igale poole kaasa vedamiseks on üks parimaid lahendusi piutkast, kus sees mingi suvaline automakk, kuna nende vastuvõtt on reeglina tundlikum. makkidest pidem eelistada vanemaid, kuna antennivõim asub juba makis ja samuti pole vanal "tissidega" ülearust tilulilu, mis liigselt voolu tahab. kasti sisse veel 1 lairiba valjukas või häda pärast ka kaheribaline süsteem. lisada veel see sama signa toide ja aku, et vajadusel saaks krapi ka ilma juhtmetta kuskile mängima panna. korralik kast kannatab ka vihma, lärmata jaksab oluliselt enam, kui tavaline sang ja ka monona kasutades on heli oluliselt parem, kui mingil sangal. valjuka ees olev võre võiks jõhker olla, et igasugu mehhaanilised müksud seda rüüstama ei pääseks.

    päris teemasse: milleks eelvõimu vaja on? kas 2004 sisend on klapi august tuleva signaali jaoks liiga tuim? heliregulaatoriks kõlbab suvaline pote, millest siis vajadusel saad heli kruttida
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

    Comment


      #3
      Vs: Eelvõimendi sisendsignaal

      Kui nüüd päris aus olla siis automaki ja arvuti toiteplokiga mürisev kast on ka juba tehtud ning too oma aja ära elanud.Algselt oli 1A toiteplokk koos 7Ah akuga seda makki toitmas.Kuna automakk tarbib üüratult voolu siis ei sobinud see kooslus ja sai arvuti toiteplokk sisse pandud.Voolu kadumisel kadusid ka raadio mälud siis ei sobinud see süsteem.

      Jahh proovides otse kõrvaklapi väljundist TDA2004 sisendisse signaal lasta kostus õrnalt õrnalt midagi.Ma saan aru,et eelvõim peaks sellesse süsteemi minema aga võhikuna ei oska eelistada enda välja pakutud eelvõimudest kumba soetada.Hinnavahe 10 EEK aga kumb sobiks paremini minu "projekti"?
      Potekas helivaljuse reguleerimiseks on juba sellel taskuraadiol küljes!

      Comment


        #4
        Vs: Eelvõimendi sisendsignaal

        kindel, et selle TDA skeem korralik on. nii tuim ta nüüd ka olla ei tohiks, et ainult õrnalt miskit läbi tuleb.

        milleks neid TDA kive 2 vaja, tegid sillatud lõpud? mis sa arvad, mis asi makis enim tarbib? sillatud lõppudega on 20W kanalisse, kokku 40W, mis teeb tarbimiseks kuskile 80W ligi. see aga on ligemale 7A ja sel juhul signa toitest max võimusele ei piisa kohe kindlasti mitte. mis sa arvad, mis kivid automakkides kasutusel on? tihtipeale just needsamad 2004 jublakad või siis miskit sarnast. ja tarbimine on ikka otseses seoses kuulatava valjusega.
        mingi 4*55W bling isendi korral on muidugi tarbetut valgust ja soojust ka niisama tekitatud ja tõesti see ajab makil isu suureks.

        ma tööl nt tegin mingile kassetikale läppari laadijast toite, stabilisaatoriks sai miski 7805 analoog, mille max väljund on 1A. keskmise klemmi ja maa vahele said mõned valgusdioodid, et väljund kõrgem oleks, lisaks sai stabilisaatori sisendisse veel ka takistid max voolu piiramiseks. süüteluku ots sai toitekale kuskile vahepeale ja pärispluss 7Ah aku otstele, kui nüüd toide seinast tõmmata, siis makk vaikib miski 5s pärast ja toite taastamisel on umbes sama viide. toite puudumisel saab küll sisse lülitada, aga töötab ainult pool tundi kui uuesti lülitada, on jälle pool tundi jne. samuti pole välise toitetta ekraani taustavalgus nii intensiivne ja nuppude valgustus üldse puudub. esikõlarite väljund on kastisiseste plännide tarbeks, milledel on vahel lüliti, tagumiste otsas on aga klemmid ja tööruumis on sinna ühendatud suht meeldiva heliga puitkastid.
        normaalsel taustamuusikal jäi tarbimine vististi alla poole ampri. 1A juures oli juba ebameeldiv ümbritsevate inimestega suhelda.
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment


          #5
          Vs: Eelvõimendi sisendsignaal

          Enam kui kindel,et see skeem on korralik.Esiteks on ta pea 10 tagasi soetatud Oomi poest ja see on tehase tehtud mitte omavalmistatud.Kaks TDA2004 kivi seal küljes ka.Katsetasin sedasi - sisendisse lasin koduresiiveri kõrvaklapiväljundi kaudu signaali.Valjuhäälditeks mingi Audi 80 kõlarid esiustest.Kõik toimis ja võimendi voolutarve oli suurte moonutustega heli juures alla 1A.Tegelikkuses nii valjusti/valesti see võim tööle ei hakka.Seega jääkski tarbitav vool 0,5-0,8A juurde.1A toiteplokk suudab talle tagada tarbitava voolu ja lisaks laeb veel akut.

          Comment

          Working...
          X