Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ESP project-89 SMPS

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    ESP project-89 SMPS

    http://sound.westhost.com/project89.htm

    Kas on keegi siinsetest foorumlastest selle isiklikult kokku pannud?
    Endal on plaan seda teha kuid esialgu on küsimus PCB joonise kohta, kui keegi on kokku pannud selle siis kuidas on lahendatud PCB? On mingisugust joonist või mingisuguseid muid lähteandmeid mis võiksid olla abiks?

    Hetkel on kõigist komponentidest puudu vaid muunduri südamik, kasutada on plaanis ETD39 nagu autor välja pakub, selleks on olemas mõningad poolialused, puudu on ainult ferriitsüdamik ise, kuid selle probleemi saab lahendada lähipäevil. Hinda südamikul kõigest ca. 40 eeku, samuti on ehk katsetamiseks sobivaid PC toitekatest saadud südamikke samade mõõtudega.
    Muudest osadest: Muunduri transistorid on olemas BUZ11, juhtkive (SG3525) vedeleb mitmeid, BD139/140 on ka hulgim, alaldusdioodid MUR1520, kondekaid...
    Sisuliselt on skeemis väike arv komponente ja kuna SMPS siis trükkplaat kriitiline. Võiks kasutada ka mõningast segalülitust SMD/THT.

    Igaljuhul ootaks kommentaare-ideid ja ehk on sellest esialgu ideest see plokk kokku monteerida kellelegi veel tulevikus abi?
    Väga halvustavat ja teemavälist kriitikat siiski ei sooviks siia kuid ka näit. antud lahenduse nõrgemad kohad/ osad võivad saada viidatud. Et oleks ka edaspidi otsustajatel võimalik jõuda sobivaima või parema lahenduseni.
    Kui tegemiseks läheb siis plaan on hoida siinseidki võimalikke huvilisi kursis teemaga ja avaldada materjalid.
    -superradical-

    #2
    Vs: ESP project-89 SMPS

    Mu noorem vend tegi midagi sarnast, kui ta veel polytehnikumis käis. Tal õnnestus see esimese korraga, ilmselt ei ole skeem väga nõudlik. Väga ilus rida oli 12-st BUZ11-st.
    If you think education is expensive, try ignorance.

    Comment


      #3
      Vs: ESP project-89 SMPS

      Miks 12 ? Skeemis saab leppida vähemaga, ka minul on plaan alguses 4 kasutada kuna ei plaani maketil mingisugust hullumeelset koormust-lihtsalt esialgu huvitab stabiilsus sellel plokil ja võimalused.
      -superradical-

      Comment


        #4
        Vs: ESP project-89 SMPS

        Tal oli igav ja nii sai aega pikemalt sisustada
        If you think education is expensive, try ignorance.

        Comment


          #5
          Vs: ESP project-89 SMPS

          Her kallebi käest saab südamikke(ilma poolita). Nende põhjal annab kuskil 1-2KW moondi teha. Mul veel sahtlis vedeleb miski troid südamiks, kuskil 300-400W jaoks. Pärit miskist, vene sõjavälise otstarbega saatjast/majakast. Mähised kõik maha kakutud.
          Veel sellest skeemist on puudu softstart. Käivitus momendil käib vägev voolu raksakas läbi. Ma pistaks VR1 35V otsa ja keskpunkti vahele 10n-20n konde. See peakspinget aeglasemalt kasvatama, sama suurendab see müra väljundis.
          viimati muutis kasutaja murphy; 10 m 2009, 15:48.
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

          Comment


            #6
            Vs: ESP project-89 SMPS

            Soft- hea kasulik mõte, väljundi müra ei ole praegu eriti oluline, tahaks lihtsalt katsetada ja reaalselt, et mida sellest siis tuleb välja, kui tuleb -nii ütelda siis test, et kas töötab ja kuidas töötab, et oleks reaalne vastus.
            Need südamikud-nagu aru saan siis tegu toroididega (kalleb-il), mul on omal ka mõned, suurim mingi 60mm läbimõõduga. ristlõige ka üsna suur. Aga on probleem-pole peale trükitud, et millega tegemist, marki ei ole märgitud. Kindla peale minek oleks ikkagi ilmselt ETD südamik, on teada parameetrid ja kui autor seda kasutas ei tohiks olla ka probleemi-ok, ehk kopeerimine ei ole nii hea idee kuid ei ole enne niisuguse plokiga kokku puutunud ja usun, et eksperimendi/ treeningu eesmärgil selle kopeerimine paha ei teeks. Eriti kui praktiliselt kõik vajaminev sinna on olemas-"kooliraha" oleks siis ainult südamik ja mõni puuduv kondekas-ei pea seda majanduslikult kuidagi raskeks, kui ka lõpptulemus ei toimi. Aega on ka veel vähemalt nädal,muid kohustusi praegu ei ole ja seega saaks sellega kasvõi huvi pärast tegeleda. 1-2kw , sinnani on veel tarvis käia...sellest võiks näiteks olla vaheetapp, paarikümne W-võimsusega olen katsetanud (vene skeemidega).KW-sid esialgu ei aja taga, kas 350W on veel vähe?

            Ideid PCB kujunduse kohta-ei ole see eriti kriitiline siis? Korjan neid juppe enda ette lauale pandud 100*160 plaaditoorikule-tundub, et jääb pinda ülegi kuid paigutuse peab läbi mõtlema. Selle kohta ootaks ideid just.
            -superradical-

            Comment


              #7
              Vs: ESP project-89 SMPS

              Mina selle kurjami skeemi järgi seda korralikult tööle ei saanud.Ühes õlas hoidis kenasti stabiilselt pinget sõltuvalt koormusest,aga teises õlas(seal,mida tagasiside ei kontrolli ehk -35V) kukkus pinge vastavalt koormusele meeletult.Leidsin netist mingi skeemi omal ajal,mis oli isegi lihtsam aga toimis nagu kellavärk(vb trehvas lihtsalt).Kusagil nn arhiivis peaks olema ka teemasid selle kohta,igatahes isiklikud kogemused ei soovita selle skeemi järgi teha.
              otsija

              Comment


                #8
                Vs: ESP project-89 SMPS

                Css fixes the "slow start" time - when you turn on the system, the pulse width increases from 0 up to the steady value, thus limiting the "inrush" current
                Soft start on täitsa olemas, Css pin, ise olen eelistanud kasutada optroniga feedbacki, isoleerides sekundaari maa primaari maast(Ground Loop'i elimineerimine)
                Wtf?

                Comment


                  #9
                  Vs: ESP project-89 SMPS

                  To: otsija-ehk siis valgustaksid? Milline oleks otsisõna? SMPS nagu tulemust ei andnud, vähemasti midagi niisugust mida kirjeldasid, ma ei leidnud. Aga ehk olen pime ?
                  -superradical-

                  Comment


                    #10
                    Vs: ESP project-89 SMPS

                    Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                    To: otsija-ehk siis valgustaksid? Milline oleks otsisõna? SMPS nagu tulemust ei andnud, vähemasti midagi niisugust mida kirjeldasid, ma ei leidnud. Aga ehk olen pime ?
                    Ma ise ka ei leidnud esmasel otsimisel netist,aga mul arvutisse skeem salvestatud.Tegin kiirelt rippmontaazhi omal ajal,lükkasin lm3886t sappa ja mõnda aega ta mul vedeles pagassis,kuniks korraliku võimendi ostsin.Ise toppisin sinna remote vahele drosseli ja konde häirete vähendamiseks,vist pistsin toitele ka suure drosseli vahele,ei mäleta enam täpselt paraku.
                    otsija

                    Comment


                      #11
                      Vs: ESP project-89 SMPS

                      Rippmontaazh? Ja töötas? Ok vaatan seda skeemi siis lähemalt.

                      Ma eriti ei plaani seda kasutada millegi toiteks, lihtsalt kogemuste laiendamise eesmärgil-suurem plokk on plaanis aga sellest ma ei räägi enne kui sellest ikka sobiva, andmete alusel arvutatud pinge kätte saan-pole mõtet laskmata karu nahka jagada, mõned leiavad, et ei ole mõtet leiutada ja ega abi ka naljalt saa, parem eksperimenteerida ise ja avastada uusi negatiivseid/positiivseid vaatenurkasid.
                      -superradical-

                      Comment


                        #12
                        Vs: ESP project-89 SMPS

                        Enam vähem rippmontaaz jah,paar vana räbalat makettplaadi juppi oli toestamiseks,fetid pistsin kohe toroidi lähedale mähiste külge jms,üldiselt said ühendused ok.
                        otsija

                        Comment

                        Working...
                        X