Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Fototransistor kontrolleri sisendisse

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Fototransistor kontrolleri sisendisse

    Skeem:
    http://ben.angaar.ee/skeem.jpg

    Jupid:
    IR-led: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=75-223-60
    Fototransistor: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=75-203-15

    Olukord siis järgmine:
    Tööstuskontrolleri (PLC) digi sisendisse on ühendatud fototransistor mida valgustab IR-led. Aeg-ajalt liigub nende vahelt läbi objekt ja katkestab hetkeks IR-valguse. Katkestuse pikkus on ~10ms, katkestuste vahe on >2s.
    Kui fototrans on valgustatud, siis PLC sisendis pinge puudub, sisendi väärtus on "0". Katkestuse korral on aga PLC sisendis 24VDC ja sisendi väärtus on "1".
    Pikemate kui 10ms katkestuste korral toimib skeem ilusti, probleem tekib aga selle ~10ms sekundilise katkestusega. Nimelt kontrolleri sisendite reageerimise kiirus on 10ms ja seega ei ole kontroller suuteline kõiki katkestusi tuvastama. Kontrolleril on ka 2 kiirlugemise sisendit, mis suudavad ilusti kõik katkestused kokku lugeda, aga fototransse on vaja ühendada 14, seega saab kasutada ainult tavalisi (aeglaseid) sisendeid. Kiiremate sisenditega kontrolleri soetamine oleks ka üks lahendus aga seal tekivad juba muud probleemid.
    Seega tekkis mõte, et sobiva skeemiga peaks kuidagi saama seda ~10ms pikkust signaali impulssi pikemaks venitada, 100-500ms näiteks. Kahjuks aga oma teadmised ei võimalda sobivat skeemi välja mõelda. Olen ka mitu päeva üritanud netist lahendust leida, aga siiamaale veel tulutult.

    Olen väga tänulik, kui keegi võtab vaevaks sobiva skeemi välja mõelda/otsida ja seda jagada.

    Veidike andmeid veel ka kontrolleri sisendite kohta
    Loogiline "0": 0-5VDC
    Loogiline "1": 17-28,8VDC
    Vool: 3,7mA@24VDC

    #2
    Vs: Fototransistor kontrolleri sisendisse

    Signaali impulsi pikemaks venitamiseks sobib dioodi kondensaatori ja takisti lisamine selliselt, et dioodi läbiv pinge laetakse kondensaatorisse. Takisti ühendatakse kondensaatori klemmide vahele. Takisti tühjendab kondensaatori pikema aja jooksul. Seega signaal pikeneb lisaks algsele signaalile veel kondensaatori tühjenemisele teatud pingeni kuluva aja võrra. Seda kõike muidugi eeldusel et kontrolleri sisend seda kondensaatorit ise ei tühjenda. Selle vastu aitaks veel ühe takisti lisamine kondensaatori ja kontrolleri sisendi vahele.

    Comment


      #3
      Vs: Fototransistor kontrolleri sisendisse

      Äkki leiad sellelt lehelt vastuse:
      http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/LM555.html
      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

      Comment

      Working...
      X